![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Ja też poproszę o taki filmik
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Bardzo nisko sprowadziłeś dyskusję...! Zrobiłeś to Ty, wyśmiewając pytanie RSsss-a o spalanie. Chłopak będzie modził auto więc jego pytanie było na miejscu. To Twoje odpowiedzi były od razu poniżej pasa- szyderstwa o pieniądzach i emerytach. Ale po twoich on-boardach to nie zdziwiłoby mnie nawet spalanie 6litrów w RSie na torze... Masz jeszcze jakieś filmiki bo będę się niedługo kładł spać i chciałbym szybko usnąć? Zachowujesz się jak zarozumiały dzieciak w piaskownicy. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Chyba Wam się temat wyczerpał...
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 July 2005 Skąd: Złotów ![]() |
mabz ale nie ma co sie bulwersowac no bo sam odpowiedz sobie na pytania
10l spalanie w mieszanej jezdzie focusem rs ?? ja wiem ze turbo itp itd jak sie nie depta to nie pali , ale to zwykle auta pala po 9-12l a tutaj RS tez.... moc z powietrza jest samego osiagana czy wtf? Jak komus robi mega roznice czy spali 10l czy 10,5 to powinien niestety kupic sobie pasata b5 1.9 tdi 90 koni i tam na forum sie licytowac ze temu spalil 3.82 a tamtemu 3.83. Pierwsze odpowiedzi slugera nie byly ani zlozliwe ani nic , prawde napisal ze jak ktos ma w mieszanej jezdzie 10l to trzeba posadzic emeryta. Na trasie jadac 6 biegiem z stala predkoscia ok , ale w mieszanej RS ?? 10 litrow?? Dwa ktos planuje mody za powiedzmy 5-6 tys zl , do tego jest niby bylym kierowca wyscigowym , martwi sie o spalanie 1 litr tam czy tam. Zreszta jak na kierowce wyscigowego dosyc dziwne pytania padaja , czy usuniecie kata podniesie spalanie. -------------------- Repliki
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
chłopaki , nie ma się co spinać. Każdy orze jak może
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 18 October 2011 Skąd: Ustroń ![]() |
CYTAT Zrobiłeś to Ty, wyśmiewając pytanie RSsss-a o spalanie. Chłopak będzie modził auto więc jego pytanie było na miejscu. To Twoje odpowiedzi były od razu poniżej pasa- szyderstwa o pieniądzach i emerytach. Potwierdzam. CYTAT Zachowujesz się jak zarozumiały dzieciak w piaskownicy. Potwierdzam. Tomicobra- Mieszana masz na myśli 90% trasa? i 10% miasto? Bo o takim mieszanym jest tu mowa. CYTAT do tego jest niby bylym kierowca wyscigowym, martwi sie o spalanie 1 litr tam czy tam. Następny arogańcik? Kto ci powiedział że się martwie? Chciałem tylko wiedzieć ![]() Po za tym jak się umie jeździć płynnie i szybko zahaczając nawet o 200km/h , hamować silnikiem, puszczać trotyl dojeżdżając do świateł i wie jak traktować autko w okresie docierania to takie spalanie nie powinno dziwić! (przykładowo jadąc z białym RS-em który nigdy nie widział docierania – w trasie, prędkość ok 130 ta sama droga , jazda w parze i on pali komputerowe 13 a ja 10 ??) Da się!? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cudo rysunek!
![]() ![]() I warto przemalować fele na czarne ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
mAbZ, chłopaki z hothatch.org cię pozdrawiają i bardzo tęsknią
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Nie bez powodu wypisałem się z tamtej waszej piaskownicy.
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 July 2005 Skąd: Złotów ![]() |
odpowiednie docieranie , az sie boje zapytac jakie to .
jak jazda 1500 rpm na 6 biegu pod gore? albo nie przekraczanie 3 tys rpm... to nawet nie odpisuj.... 90% trasa 10 % miasto. Nie no jazda mieszana jak cholerka. 90 km trasa i 10 w miescie , czyli wyjazd z garazu na glowna trase ![]() Porostu jak ktos liczy spalanie na takiej zasadzie ze jedzie delikatnie czy tam normalnie trase max 130 km/h to pewnie ze 10 l moze nie dziwic. Ale ile takich tras jest , ja tez na jednej robie sobie kolo 8 swoim autem. Ale sa inne trasy gdzie zeby sensownie jechac trzeba 10 spalic. A nikt mi nie powie ze nawet jezdzac najplynniej hamowac silnikiem , ponad 300 koni spali 10l.... przy uzywaniu tej mocy. -------------------- Repliki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Nie bój się pytać. Wszystko jest w instrukcji forda. Przez pierwsze 1500 km zaleca się jeździć chyba max do 5 tys obrotów i z przepustnicą do 75% czy cuś takiego. Jak jeździsz płynnie to 10l w trasie jest robialne (z wyprzedzaniem pełnym ogniem od czasu do czasu), kluczowe jest to czy masz odcinki gdzie jedziesz z tą samą prędkością i możesz jechac na jak najwyższym biegu poza zakresem pracy turbiny. Jak przez używanie mocy rozumiesz butowanie na każdym biegu to rzeczywiście 10l bedzie za mało. Rs dość harmonijnie rozwija moc i żeby pojechać płynnie (a nie zawsze 50km/h) nie trzeba wcale trzymać pedału cały czas w podłodze.
Proponuję zakończyć temat spalania...jest jakie jest |
|
|
![]()
|
|
odpowiednie docieranie , az sie boje zapytac jakie to . jak jazda 1500 rpm na 6 biegu pod gore? albo nie przekraczanie 3 tys rpm... to nawet nie odpisuj.... Kolega KrisSz cię uświadomił ![]() CYTAT 90% trasa 10 % miasto. Nie no jazda mieszana jak cholerka. A jak byś to nazwał? Mixowana? ![]() CYTAT 90 km trasa i 10 w miescie , czyli wyjazd z garazu na glowna trase Dokładnie! 500 m od 2-pasmówki i 3 km od exspresowej. ![]() CYTAT A nikt mi nie powie ze nawet jezdzac najplynniej hamowac silnikiem , ponad 300 koni spali 10l.... przy uzywaniu tej mocy. No! i ty też tere fere ![]() |
|
|
![]()
|
|
Proponuję zakończyć temat spalania...jest jakie jest Proste. Jestem za! Dolot Mountune +filtr K&N zamontowany. Węże VIPER PERFORMANCE - airbox w drodze. Układ wydechowy Miltek zamontowany (pięknie mruczy) ![]() Intercooler Airtec + świece w drodze ![]() Wizyta w Jetronic z wieńczy całe dzieło. Jak myślicie ile do uzyskania z podanymi modami? Jak tylko będę miał więcej danych to się pochwalę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Skoro airbox masz w drodze, to co za dolot Mountune? Kolektor dolotowy?
W takim razie myślę że po programie powinieneś liczyć na ok. 380 KM Więcej się nie da bez wymiany wtrysków i/lub pompy paliwa. I skoro dobrze go docierałeś, to na moment podobny do mojego, chyba że go celowo ograniczą. Ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. (wg Autotech dobre dotarcie było powodem jednych z najlepszych seryjnych wyników jakie widzieli) -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Skoro airbox masz w drodze, to co za dolot Mountune? Kolektor dolotowy? Nie nie. Airbox jest Mountune. Chodziło tutaj tylko o zestaw węzy dolotu ![]() CYTAT W takim razie myślę że po programie powinieneś liczyć na ok. 380 KM Więcej się nie da bez wymiany wtrysków i/lub pompy paliwa. Pozytywnie mnie zaskoczyłeś. Puki co zostaje przy tym. A puźniej to się zobaczy. W końcu apetyt rośnie w miare jedzenia ![]() Wtryski i pompa paliwa powiadasz ![]() ![]() CYTAT I skoro dobrze go docierałeś, to na moment podobny do mojego, chyba że go celowo ograniczą. Ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sporo worków kasy. Zrób najpierw pierwszy krok a jak się znudzi to będziesz dalej kombinował.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Pozytywnie mnie zaskoczyłeś. Puki co zostaje przy tym. A puźniej to się zobaczy. W końcu apetyt rośnie w miare jedzenia ![]() Wtryski i pompa paliwa powiadasz ![]() ![]() Bez kolektora dolotowego nie możesz raczej liczyć na 380, ale i tak będzie nieźle. Ważne ile będziesz miał na kołach, reszta to spekulacje. Ja mam 323 PS z konfiguracją podobną, ale z oryginalnym wydechem. Ciekaw jestem bardzo - pochwal się natychmiast! ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 06:17 |