![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
A czepiali się mnie, że oceniam po szparach na zdjęciach ![]() Bo po szparach to możesz być pewien jedynie tego, że ktoś elementy ruszał, a nie tego, że auto jest nie wiadomo jak walone (choć tego nie wyklucza). Wrzuciłem kiedyś zdjęcie starej bezwypadkowej (fabryczny lakier!) BMW E30 325i Cabrio do "znawców" od zdjęć - jak dla nich to "były" walone drzwi, maska, zderzak błotnik. To właśnie ocenili po szparach i odcieniach. To dla przykładu. Takich jak wyżej jest wielu, i takich (uczulonych na to) jak ja też jest wielu, więc się nie dziw, że dostałeś takie a nie inne odpowiedzi. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 18 October 2011 Skąd: Ustroń ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
zabawne - wczoraj wieczorem na czerniakowskiej próbowałem podpuścić granatowego RSa II ale ze startu jakis mało chętny był a później po meczu koło legii był korek więc dupa
oglądając ten film wysnuwam jeden wniosek, że albo jesteś mało sprawnym kierowca albo w maździe siedział kierowca torowy bo cyfry przemawiają na Twoją korzyść 100 razy a męczyłeś się przez 20 zakrętów i na prostej i w winklach ledwo dochodziłeś jeśli w ogóle mazda max 330/460 1,66 t wagi - i przyjąłem najmocniejszego 6mps jakiego widzieli ever aby nie podawać, że to seria 260/380 ![]() Twój RS 360/560 koni 1,46 t jest jakiś RS II do prób na zamkniętym terenie z podobnym mocowo 6mps? |
|
|
![]()
|
|
Gucior, to nie były wyścigi a ja nie mam zamiaru rozbić auta przez jakiegoś nowicjusza jadącego wężykiem.
Skoro jesteś takim znawcą, to jego tor jazdy powinien rozwiać ci wszelkie wątpliwości ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
To jakiś cruising, a nie upalanie
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
mAbZ - coś nie za szybko generalnie na Tych onboardach Twoich... ani lewej, ani agresywniej, kawałek prostej to gaz do dechy a łuki na luzie. można grilla w międzyczasie zapalić...
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
O toto
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
A ja tam mABZ-a rozumiem......ale ja się nie znam i nie umiem jeździć :-P ..........ale lubię.
|
|
|
![]()
|
|
mAbZ - coś nie za szybko generalnie na Tych onboardach Twoich... ani lewej, ani agresywniej, kawałek prostej to gaz do dechy a łuki na luzie. można grilla w międzyczasie zapalić... Niejednego sie jeszcze musze nauczyc, ale ty tez. Np ze agresja jest dobra do wiesniaczenia na placu, a nie na tor gdzie poruszaja sie nieprzewidywalni amatorzy. A skoro uwazasz, ze tam byl gdzies gaz do dechy na prostej, to albo nie ogladales, albo niedowidzisz. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Nikt raczej nie sugerował, żebyś go zepchnął z toru, czy masował mu zderzak z tyłu ale faktycznie chcąc kogoś wyprzedzić trzeba mu siedzieć na zderzaku i biorąc pod uwagę różnicę potencjałów aut i wolną jazdę Mazdy, uporałbyś się z nią bardzo szybko i bezpiecznie.
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Lepszym rozwiązaniem jest odpuszczenie, zwiększenie odległości i spokojne jechanie swojego.
To był mój plan B jeśli bym go nie wyprzedził. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Niejednego sie jeszcze musze nauczyc, ale ty tez. Np ze agresja jest dobra do wiesniaczenia na placu, a nie na tor gdzie poruszaja sie nieprzewidywalni amatorzy. A skoro uwazasz, ze tam byl gdzies gaz do dechy na prostej, to albo nie ogladales, albo niedowidzisz. Śmiem twierdzić, że Stf rozsmarował by cię na torze jadąc seryjnym Saxo VTS ![]() Pozwolę sobie coś wkleić celem ożywienia tęgo wątku, może nie RS ale też Focus i kilka częsci z RS'a ma oczywiście tego najlepszego czyli Mk1 ![]() Kręcony z 400 konnego EVO Polecam wytrwać do końca ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Niejednego sie jeszcze musze nauczyc, ale ty tez. Np ze agresja jest dobra do wiesniaczenia na placu, a nie na tor gdzie poruszaja sie nieprzewidywalni amatorzy. A skoro uwazasz, ze tam byl gdzies gaz do dechy na prostej, to albo nie ogladales, albo niedowidzisz. ja nie twierdzę że ja nie - ale takich onboardów nie wrzucam ![]() innego typu agresję rozumiałem - ja mówię o przyśpieszaniu w zakręcie lub o utrzymaniu prędkości przynajmniej... RS daje sobie z tym radę. z ressztą co ja Ci będę mówił - gokarty ogarniasz bdb więc teorię znasz. ja nie odczuwałbym przyjemność z jazdy auta bojąc się nim mocniej przycisnąć w winklu. -------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
E, w ogóle nie widać prędkości, a opony nie piszczą więc nie jedziesz :-p
Prawie same łatwe, szybkie zakręty. Redukcja do 2 chyba tylko raz? Ten w Volvo (?) chyba się Tobą zestresował i patrzył w lusterko zamiast w zakręt ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 March 2009 ![]() |
faktycznie chcąc kogoś wyprzedzić trzeba mu siedzieć na zderzaku i tak i nie bo żeby komuś siedzieć na zderzaku to trzeba wiedzieć jak ta osoba sobie radzi za kółkiem i jak zna tor w innym wypadku dla bezpieczeństwa lepiej albo kogoś przepuścić albo jak na filmiku wyjść lepiej z zakrętu i wyprzedzić na prostej ale nie jadąc za kimś... imho ![]() .. ani lewej.. co znaczy 'ani lewej' bo nie mogą załapać ? ![]() Kręcony z 400 konnego EVO pierwszy łuk i już było blisko ![]() ![]() - - - - edit - - - - Dzięki ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
lewa to potocznie hamowanie lewą. używa się w wielu aspektach - dociążanie przodu nie wytracając mocno prędkości, w autach doładowanych pompowanie turbo coby na wyjściu mieć pełny boost od razu, w szykanach itd...
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
E, w ogóle nie widać prędkości, a opony nie piszczą więc nie jedziesz :-p Prawie same łatwe, szybkie zakręty. Redukcja do 2 chyba tylko raz? Ten w Volvo (?) chyba się Tobą zestresował i patrzył w lusterko zamiast w zakręt ![]() Za to u ciebie widac prędkośc ![]() Porządny slick z dobrym negatywem nie piszczy ![]() Taka trasa była, mogę dać inne on-boardy. BTW, Lotus <800 kilo i ok 270 koni N/A, a Volvo goła blacha + klatka + 360 koni. -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
pierwszy łuk i już było blisko ![]() ![]() 330 konna Z'etka mnie blokowała ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 12:18 |