![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 24 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Mi też się podoba jak pracuje Miltek non resonated. Tylko zastanawia mnie czy nie będzie zbyt głośny wewnątrz auta. Pumasped piszą, że nie, że wszystko pozostaje poza autem, nawet robili testy w db. Podpytał byś się jesli mozesz znajomego ze Szwecji czy głośno ma wśrodku. Jest to wazne bo czaem biorę dzieciaki w trasę i nie chciałbym aby im uszy pękały od hałasu. Ten wydech skorpion także mi się podoba ale cenowo Blueflame wychodzi ciekawie i w sumie też łądnie brzmi tylko brakuje mu tego ryku co w Milteku. Czy znajomy Twój ma cały wydech czy tylko część? Ponoć początek wydechu Rsy mają całkiem nie złe że nie ma potrzeby wymieniać. Ale co tuningowiec to inna historia.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Jak wersja nierezonowana to przy predkościach koło 120 km/h może być rezonans przez konstrukcję auta - więc na dłuższe trasy z dziećmi może być "nieteges".
Oryginalny tłumik końcowy daje radę do mniej więcej 370 koni. |
|
|
![]()
|
|
No właśnie, dlatego chciałbym mieć pewność. Blueflame ma bardziej basowy odgłos i 3 tłumiki, napewno będzie cichszy i też w sumie fajnie bulgocze, ale nie jest to miltek. Poczekam może ktoś z Miltekiem odezwie sie na forum i powie jakie odczucia w środku. Teraz zacząłem wsłuchiwać się w tego Skorpiona, nie powiem łądnie też brzmi.
|
|
|
![]()
|
|
Tak dzisiaj "schamiłem" zielonego. Zdrowa seria...no prawie seria, dwa foteliki z tyłu powodują lepszy rozkład masy ;-)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Dużo lepszy ten CJ niż mój CG (wykres serii na poprzedniej stronie)
Teraz już też mam CJ - mogę zmienić jak oddaję autko do serwisu- ale jeszcze na nim nie jeździłem ![]() Jeśli chodzi o Millteka non resonated to niestety nie znam nikogo kto taki ma. Sam jestem ciekaw. Ale 85 dB to nie jest dużo. Wiele np. japońskich wydechów w Hondzie itp przekracza 95 dB. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Ja mam ale w w MK1, dla mnie rewelacja, a kilak wydechów miałem i na żaden inny bym nie zamienił - głośno nie jest.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Na szwedzkim forum odezwal sie posiadacz takiego zestawu w MkII.
Pisze, ze dzwiek na autostradzie faktycznie wcale nie jest uciazliwy ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Kurcze mam dylemat. Niechciałbym wydać 3500tysia i będzie głośno!! Blueflame kosztuje 2300zł łatwiej sprzedać gdyby był za głośny. Oczywiście można kupić Milltek ze środkowym wydechem ale już nie ma tak fajnego brzmienia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Brać Mietka!!!
-------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Ja mam tego millteka za katalizatorem (cat-back) w wersji nierezonowanej.
Głośniejszy od serii jest dość sporo, natomiast nie w taki sposób, że głowę urywa. Najmniej przyjemny dźwięk jest w przedziale 2500-3500rpm. Słychać wtedy wyraźnie bardzo głośne i niezbyt przyjemne buczenie/dudnienie. Powyżej tych obrotów przestaje być to słychać i zaczyna się ładny cichy pomruk. Predkość autostradowa na 6 biegu - 3000 obrotów - głośno i nieprzyjemnie. Predkość autostradowa + 20km/h - 3500 obrotów - bardzo miło i sporo ciszej. Gaz w podłogę? Wtedy buczenia nie słychać a dzwięk jest mega - strzały większe niż w seryjnym a przy tym bardzo fajne "chrobotanie", coś jak w wydechu z Subaru. Ogólnie jestem bardzo zadowolony:) -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
2500-3500 to bardzo często używany zakres prędkości obrotowych przy spokojniejszej jeździe albo jazdą drogą szybkiego ruchu. Miltek brzmi bardzo ładnie - weź wersję rezonowaną i będziesz miał 2 in 1
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
Witam, niestety nie Focus, ale i fiesta w tym wydaniu daje radę. (kier. Mikko Hirvonen)
Filmik z tegorocznych targów w Frankfurcie. Rozmawiałem z przedstawicielami Forda na stoisku, nikt nie chciał nic puścić odnośnie nowego RS-a. Ale na stoisku stał concept Fiesty ST Mikko in Action ![]() |
|
|
![]()
|
|
Z plotek internetowych to ostatnio doczytałem u angoli i niemców, że dwie albo trzy firmy (oprócz Mountune-a, Sitecha i Pumaspeed) do końca roku chcą wypuścić własne kolektory dolotowe. Może ceny zrobią się też nieco niższe na upgrade-y do MK2 jak ogłoszą dostepność nowego modelu.
Pojawi się również ECU relocation kit który pozwoli na przeniesienie komputera strującego silnikiem w inne, lepiej chłodzone miejsce (podobno niektóre ECu w podkręconych samochodach za bardzo się się grzeją). Na razie nic tylko jeździć póki pogoda jest jeszcze w miarę :-) |
|
|
![]()
|
|
Jakby ktoś chciał zminić zwykłego focus w RS-a albo odelżyć oryginalnego RS-a ;-)
http://www.ebay.co.uk/itm/ford-focus-rs-mk...2#ht_1650wt_922 |
|
|
![]()
|
|
Gonię Skyline R32 400 hp na ciasnym, gokartowym torze
![]() http://contour.com/stories/sala-racing-par...-skyline-r32--2 -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 28 July 2011 ![]() |
Nie chcę zabrzmieć arogancko, ale chyba miałeś jeszcze rezerwy.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście że tak.
Ale też R888 na wykończeniu i było zimno - podsterowność do jakiej nie jestem przyzwyczajony w tym aucie. Widać zresztą że na wyjściach z nawrotów że Skyline mi uciekał. Brakowało odpychania tyłu, brakowało... -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
A ja z innej beczki.
jak zrobiłeś taki fajny filmik z mapką i prędkościami po boku? Aparat z geo tagowaniem i wówczas na google maps, iphone? filmik super:) -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
To jest taka kamerka z wbudowanym GPS-em:
http://contour.com/products/contour-gps Mapka i połączenie z google maps robi się "samo" ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 01 April 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Gonię Skyline Można choroby lokomocyjnej dostać od tej kamerki na kasku ![]() -------------------- orangepassion
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 15:20 |