![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Bądźmy poważni te wyniki z fastestlaps w większości są tak bzdurne, że się tego czytać nie da. Jak 100KM słabszy Golf GTI Mk VI ma kręcić czas taki jak nowy RS to ja nie mam pytań. Jak jest naprawdę dowiemy się jak ktoś to sprawdzi do porządku. Jeśli faktycznie to clio wykręciło 14.4 to wynik kozacki , bo jak na tą niezbyt niską masę mocy za wiele nie przypada. Racja, to akurat musi być pomyłka bo jest: 14.5 @ 161km/h seconds a zaraz obok: 0-160 km/h 15.4 seconds Ale generalnie podane tam czasy są miarodajne, w każdym razie czasy na torach (ćwiartka mnie mało obchodzi) Przeważnie na danym torze robione przez pojedynczy magazyn motoryzacyjny np. brytyjskie EVO Magazine, Autocar, niemieckie Sport Auto i Autozeitung- widać to jak wejdziesz na poszczególny tor. A więc porównanie jest dość miarodajne. Na pewno są zdecydowanie bardziej wiarygodne niż jakieś amatorskie pomiary szemranych "prawie-seryjnych" cudów. napisałem "prawie seria" bo generalnie miał tyle mocy ile deklaruje producent (jak wiemy seryjne nie ruszane mają jej ciut mniej). co do golfa to nie będę się rozpisywał bo to moje auto. napisałem tylko, że tyle zrobiło. No właśnie. Więc porównuj tunigowane z tuningowanym, jeśli łaska. W "prawie serii" RS robi ćwiartkę w 13,2 s. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
mAbZ się unosi czyli post zadziałał
![]() ![]() -------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
mAbZ się unosi czyli post zadziałał ![]() Dobrze wiesz, że zawsze mnie to wasze pitolenie i przechwałki na hothatch.org wkurzały. Zatrzymajcie je dla siebie. w moim poście prawie seria w Clio to jest moc = deklarowanej przez producenta. nie mówimy o modowanych samochodach. Jasne, a moc została wyrównana od seryjnej do deklarowanej cudem boskim ![]() Szkoda mi życia nawet na czytanie tej waszej ściemy. Dlatego EOT. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie pozostaje nic innego jak ustawic golfa i clio z RSem
![]() Jak sie upre to znajde te dzikowe filmiki z zawodow na 400m, troche to potrwa ale znajde :] -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Nie szukaj, bo i tak zaraz spece powiedzą, że był strzał nitro 100 koni podczas przejazdu albo coś równie ciekawego..
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 07 October 2007 Skąd: cała polska ![]() |
takie pitolenie wklejanie linków i czasów. Ale lepiej powiedz jak się auto sprawuje/sprawowało jak była w PL "zima" przez parę dni!!
Albo jak ciągle leje deszcz:) pzdr |
|
|
![]()
|
|
Powiem Ci tak, bo widzę po avatarze, że masz Type-Ra. Ja też miałem.
I tak jak RS na suchym bez porównania lepiej przenosi 305 KM na asfalt niż mój stary EP3 przenosił 220, tak i lepiej ciągnie do przodu i jest stabilny na śniegu - po prostu sama przyjemność z jazdy. EP3 to jednak była stała walka o przeniesienie napędu. Z tym że nie miałem LSD w Type-Rze, a to na pewno dużo daje. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
mabz:gdzies w sieci ostatnio czytalem ze, objechalo cie clio renault sport
prawda to? czy pitolenie i sciema ? stf1: o jakiej mocy w clio mowisz, podaj przebieg. i co zostalo zrobione zeby do tej mocy dojsc... wedlug fabryku powinno miec 169 koni na seryjnym filtrze i wydechu. nie mozna porownac auta po modach do auta przed nimi ![]() -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Ciekawy filmik, szkoda, że po francusku:
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Ciekawy filmik, szkoda, że po francusku Właśnie dobrze, bo skoro Reno nie wygrał nawet u Francuzów to jednak o czymś świadczy ![]() (ale Megane RS niezłe jest, podoba mi się!) Sluger, niedawno zrobiłem upgrade ECU. Auto mi mniej pali i komputer pokładowy już tak nie przekłamuje spalania (pokazywał 0,7 l/100 km za mało) Ty pewnie już masz nowe oprogramowanie bo później odebrałeś auto, ale lepiej sprawdź. Ponadto właśnie wyszła fordowska poprawka tej wątłej części zatykającej dolot, nr części 1 681 010 1 ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Tak, mam nowy soft i 10 koni mniej...
![]() Nie wiem, czy to ten soft, czy może zimowe paliwo nie domaga ale na hamowni wyszło po zmianie 292 konie. Tankuję zawsze bp ultimate. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Bo tylko Evo moze miec po remapie wiecej mocy i mniejsze spalanie
![]() ![]() ![]() -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
To nie remap tylko inny ori soft
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
ale ten drugi fimik to smiech na sali
![]() opinie ludzi z ulicy ... no super r26r vs focus rs. wybor nalezy do ciebie -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 30 December 2009 ![]() |
A co złego w tych opiniach ludzi z ulicy??
nie wszyscy kochaja sie w renówkach -------------------- @CoiloversPL
MR2 Spyder 1ZZ Tor łódź 1:00:9 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
I nie wszyscy kupują hot hatcha, żeby wozić meble z ikei
![]() ![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Najnowsza plota mówi, że na koniec serii będzie 500 odelżonych egzemplarzy RS-a o mocy 350 KM,
a za 3 lata nowy RS z napędem hybrydowym w którym silniki elektryczne napędzają koła tylne. Około 300 KM, 5 sek do 100 i przy tym spalanie 6 l. Te rewelacje podał brytyjski "Auto Świat", ale w każdej plotce jest ziarnko prawdy... ![]() ![]() ![]() http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpr...w_rs_twins.html -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 24 October 2008 Skąd: Czestochowa ![]() |
Zdjecie dotychczasowego w bieli i niebieskim kolorze super! Chociaz te przejscie kolorystyczne lekko zalatuje samochodami w temacie 'Paskudne [...]''
Nowy natomiast ma tyl z fiesty? Droga nie w te strone... |
|
|
![]()
|
|
To niestety nowy Focus tak wygląda, też mi się niespecjalnie podoba, jakiś taki podobny i do Renault, i do KIA
![]() ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
ojoj ten "nowy" jest fatalny....
cieszcie sie ze macie obecnego [ jeden z ladniejszych hh w historii] ![]() mabz w ktorym miejscu jest podobny do meganki? w ktorym do kia? , wskaz prosze owe elementy stylistyczne? ![]() a odpowiesz mi mabz na moje wczesniejsze [nie zlosliwe] pytanie? -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 14:01 |