![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Witam
Nagrałem takie 2 filmiki. Nie są to żadne szaleństwa, raczej filmiki poglądowe pokazujące wrażenia z jazdy Focusem RS 2009: 0-100 km/h w lusterku widać BMW 330, która doszła mnie dopiero gdy odpuściłem po przekroczeniu setki ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Właśnie się przejechałem Focusem RS :-) Kamerka super - tak jak bym siedział w aucie :-) Dzwięk auta też bardzo ciekawy. Czekam na jakieś wyścigi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
zdarzylo ci sie moze kiedys prowadzic z prawa reka na kierownicy?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Kajam się, przepraszam i obiecuję poprawę
![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
a ka kontrolka migająca przy prędkościomierzu to czasami nie jest od niezapiętych pasów ?
![]() -------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :) |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, ale czy to forum to http://www.bezpiecznajazda.com.pl skoro tylko na ten temat widzę wypowiedzi ?
![]() A może www.emerytura.pl ? ![]() ![]() Ta kontrolka to wyłączone ESP ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
hehe a dlaczego przekroczyłeś 100 km/h w terenie zabudowanym
![]() Filmiki oddają wrażenia z jazdy autem, ale ciekaw jestem pierwszych starć... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
eeee no nieźle skręca...
![]() -------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 21 June 2003 ![]() |
Mam tylko takie wrażenie, czy w ramach walki z trakcją ford zapakował dosyć długie dwa pierwsze biegi?
Jak na 300 koni FWD z pedałem w podłodze to naprawdę beztrosko wyglądał ten start. Z kierownicą nie trzeba walczyć, laczki nie płaczą, jestem pod sporym wrażeniem. Czy może asfalt gładki jak stół? -------------------- 7:39,9
2:35,8 1:37,9 |
|
|
![]()
|
|
Na przejeździe przez skrzyżowanie trzepie trochę na poprzecznych koleinach, ale poza tym afalt dość gładki.
Walki rzeczywiście nie ma i w Type-Rze nie wystartowałbym sobie tak trzymając kierownicę jedną ręką. A biegi rzeczywiście są dość długie- RS osiąga w odróżnieniu od ST 100km/h na 2-ce. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
eeee no nieźle skręca... ![]() Teraz najwcześniej na wiosnę, ale byli tacy co porównywali: CYTAT Track Civic Type-R (EP3) Focus RS Mk. II Top Gear Track 1:36.5 (Wet) 1:29.30 Nordschleife 8:47 8:26 Hockenheim Short 1:20.9 1:17.8 Autozeitung test track 1:51.0 1:46.30 Serres Racing Circuit 1:39.35 1:37.20 http://www.fastestlaps.com/index.php?page_...2=486e32318475a -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
seryjnym typer-rem to dobrze wiesz że sobie można (...) mówię o tym, którym jeździłeś, no i r888 vs r888 a nie contisport vs slick.
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
Gwoli ścisłości- na tych filmikach jadę na zimówkach Nokian WR G2 235/40 18" przy temperaturze 11 st. C
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Na tych zimówkach są wszystkie moje auta i naprawdę dają radę w każdą pogodę, ale po jednym sezonie już nie ma połowy bieżnika ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Oglądając takie filmiki już nie mogę się doczekać swojego eresa, ale to dopiero na wiosnę...
![]() mAbZ, piszesz, że jeździsz na 18". Jakie założyłeś do tego felgi? Czytałem, że pasują jedynie te z modelu ST... -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
Oglądając takie filmiki już nie mogę się doczekać swojego eresa, ale to dopiero na wiosnę... ![]() mAbZ, piszesz, że jeździsz na 18". Jakie założyłeś do tego felgi? Czytałem, że pasują jedynie te z modelu ST... O, to gratulacje! Na pewno będziesz zachwycony tym autem i zdziwiony przyczepnością! A jaki kolor?? Oryginalne felgi RS mają ET 60 a ST ET 52,5 więc niewielka zmiana. Oprócz tego Ford rekomenduje jedynie 17-tki z Focusa CC i do tego opony 205. To ani nie piękne, ani nie wygodne, ani na pewno nie tanie. Z myślą o tym że będę jeździć na zimówkach prawie przez połowę roku (5 miesięcy) i to głównie po asfalcie, zależało mi żeby nie były z gorszą przyczepnością i stabilnością no i żeby były po prostu ładne. Kupiłem Alkatec Extreme ET44. Wystają 10 mm więcej z każdej strony i zwiększają rozstaw osi zwiększając odrobinę podsterowność, ale auto i tak b. dobrze jeździ, wygląda świetnie i torque steer się jakoś zauważalnie nie zwiększył: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/F...ia/70118,616712 dla porównania na oryginalnych Fordowskich 18/7,5" ET 52.5 + 225/40 18" ![]() ![]() http://www.fordclubsweden.se/forum/attachm...mp;d=1257019765 -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 May 2007 Skąd: Gdańsk ![]() |
Dzięki za info, nie widzi mi się kupowanie zimowych 19tek, dlatego dobrze, że chociaż 18 da się upchnąć.
Kolor jedyny słuszny (oczywiście IMHO ![]() Co do przyczepności to się zupełnie nie obawiam, zawsze jeździłem ośkami i brak przyczepności na śniegu czy lodzie nie przeszkadza - a hamujesz i tak zawsze tak samo ![]() Zresztą, mieszkam nad samym morzem, a co za tym idzie śnieg u nas jest może przez kilka dni w roku... Odnośnie autka to planujesz jakieś mody czy zostawiasz serie? Na u-tubie po mału pojawiają się projekty w okolicach 370-380kM, czekać aż ktoś stworzy potworka >400kM, ale wówczas już z panią trakcją mogłoby być krucho ![]() -------------------- Focus RS mk2
Suza SV650 |
|
|
![]()
|
|
Hehe w aktualnym numerze szwedzkiego czasopisma Bilsport jest akurat opisany 400-konny RS
![]() robiony przez Autotech w Göteborgu- firma z ogromnym doświadczeniem jeśli chodzi o silniki volvo (a jak wiadomo, taki właśnie silnik jest w RS-ie) Ja na wiosnę zrobię cat-back, czekam też na dolot K&N gen. II. Z podkręceniem poczekam jednak raczej na upłynięcie gwarancji. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Oprócz tego Ford rekomenduje jedynie 17-tki z Focusa CC i do tego opony 205. To ani nie piękne, ani nie wygodne, ani na pewno nie tanie. ![]() Sam zmontowałem taki zestaw, felgi 500zł/szt., więc to nie jest chyba zbyt dużo. Do tego opony 215. W wersji antracyt nawet dają radę wizualnie, jak już wejdą na auto to wrzucę foto. Choć jak patrzę za okno to nie wiem, czy zima do nas w ogóle zawita... Ja na wiosnę zrobię cat-back, czekam też na dolot K&N gen. II. Z podkręceniem poczekam jednak raczej na upłynięcie gwarancji. Dziwne podejście bo za zmianę wydechu też poleci gwarancja, a programu przynajmniej na pierwszy rzut oka nie wypatrzą!? -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: War-Maz ![]() |
a ile Twoja foka ma od 0-100 tak patrzac na filmie ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 07:51 |