![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 November 2009 Skąd: Gliwice ![]() |
Jako nowo zarejestrowany - witam wszystkich.
Interesuje mnie sprawa związana z RS-em. Pomierzylem dzisiaj RSa gtechem pro RR. Do tej pory weryfikowalem jego pomiary mk1-nki na zawodach sss,czy racelogiciem i byly niemal identyczne (roznica na 2 miejscu po przecinku). Uzasadniam to bo pomiary dzisiejsze od 0 do 100km/h wydaja sie mocno zaskakujace! W warunkach delikatnie zwilzonej nawierzchni (mzawka), 8stopni C, wyszlo 6,0s. bez wylaczonej kontroli trakcji i 5,2s. z wylaczona. Auto ciagniete do odcinki na 2 biegu. Konkluzje- albo auta w gazetach mierza na wlaczonej trakcji,albo ktos do pomiaru wbijal wczesniej 3 bieg lub jestem mega startowcem (big LOL ;-) ). Jak bede mial czas to pomierze na pozyczonym racelogicu. Pozdro Sluger - to co piszesz dotyczy pomiaru mk1 czy mk2? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Sluger - to co piszesz dotyczy pomiaru mk1 czy mk2? MK2 ale zweryfikowałem już to z pomiarami kilku Niemców na racelogicu i wydaje się to jednak niemożliwe, zrobić 5,2s. seryjnym MK2! W tym przypadku Racelogic podaje dane bardzo zbliżone do fabrycznych, a gtech pro RR chyba jednak trochę optymistyczne. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za info.
Też mam zamiar stać się właścicielem RS-a mk2, ale moje zamówienie wskoczyło na przyszły rok i gdzieś w okolicach marca będzie - w każdym razie na pewno po zimie. Twój z tego, co widzę dobrze się sprawuje na razie. Jak jakieś ciekawe informacje będziesz miał to przeglądam forum, a możesz też pisać na PW. |
|
|
![]()
|
|
Marzec to mało odległy termin, słyszałem już o przypadkach zamówień w Polsce, których czas realizacji to ok 12 miesięcy!
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
chyba jednak nie jest tych autek tak mało w Polsce..dzisiaj w ciągu 2 godzin jazdy po centrum Warszawy spotkałem 2 focusy RS
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
chyba jednak nie jest tych autek tak mało w Polsce..dzisiaj w ciągu 2 godzin jazdy po centrum Warszawy spotkałem 2 focusy RS ![]() tak, wiemy prnit...ośka i to w dodatku przednia :-D Sluger nie doczytałem się Twoich doświadczeń z jazdy po winklach, mógłbyś coś napisać ? -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 November 2003 Skąd: Krakow ![]() |
a wg mnie auto na zywo wyglada moze agresywnie, zwraca uwage ale tak jakby je wyciagnieto z need for speeda czy z szybkich i wscieklych, plastic fantastic... pewnie dla wielu to zaleta, ale dla mnie troche za bardzo kiczowate...
-------------------- http://www.racingforum.pl/zmiana-w-regulaminie-dotyczAeca-sygnaturek-na-forum-t101875.html
|
|
|
![]()
|
|
Sluger nie doczytałem się Twoich doświadczeń z jazdy po winklach, mógłbyś coś napisać ? Jak to focus, jedzie jak przyklejony. Odpuszczenie gazu w winklu to tak jak w mk1 piękna, łatwo kontrolowana nadsterowność. Zawieszenie twarde, układ kierowniczy bajka, szpera robi swoje. Jak wiadomo cierpi na tym komfort ale jak ktoś szuka komfortu to musi rozglądać się za ST. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Marzec to mało odległy termin, słyszałem już o przypadkach zamówień w Polsce, których czas realizacji to ok 12 miesięcy! To prawda terminy są odległe i jeszcze chyba się przeciągają o 1-2 miesiące. Ja zamówiłem 3 miesiące temu - tak więc w sumie termin oczekiwania był wtedy 8 miesięcy. Teraz tak jak piszesz może być i 12, a może też się okazać, że wszystkie na 2010 będą już sprzedane. Sluger - jeszcze pytanie do tematu przeróbek - pisałeś na innym temacie, że być może trzeba przerabiać plastik w dolocie powietrza na blachę, bo plastik się odkształca. Jak Twoje obserwacje jak już trochę jeździsz? Robiłeś coś z tym w swoim samochodzie? |
|
|
![]()
|
|
Sluger - jeszcze pytanie do tematu przeróbek - pisałeś na innym temacie, że być może trzeba przerabiać plastik w dolocie powietrza na blachę, bo plastik się odkształca. Jak Twoje obserwacje jak już trochę jeździsz? Robiłeś coś z tym w swoim samochodzie? Jeszcze nie, na razie nic niepokojącego nie zaobserowałem ale to może dlatego, że skończyły się już upały. To w sumie drobna sprawa, więc przy okazji dla świętego spokoju też się tym zajmę. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 04 January 2009 Skąd: Pińczów ![]() |
a wg mnie auto na zywo wyglada moze agresywnie, zwraca uwage ale tak jakby je wyciagnieto z need for speeda czy z szybkich i wscieklych, plastic fantastic... pewnie dla wielu to zaleta, ale dla mnie troche za bardzo kiczowate... Jestem fanem Forda ale starszych modeli ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
S.A.
Klik klik, i zderzaki założone... Podoba mi się montaż silnika i chłodnic przy założonym przednim zderzaku. -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Montaż przypomina mi składanie klocków lego ;-) Banalnie proste ;-) Ale auto mi się podoba, na żywo naprawdę wygląda bardzo agresywnie i jak by pod maską było z 500 koni. Swietny hothatch!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 15 December 2002 Skąd: Tychy/Kraków ![]() |
A czego się spodziewaliście? Nie rozumiem co jest tam nie tak? Jest to Focus - tani kompakt Forda. Wersja RS ale nigdzie nie jest napisane, że jakiś konkretny gość ma go wyrzeźbić z lodu czy innego surowca a następnie magicznie nadać duszę i oddać w ręce właściciela z własnym oryginalnym podpisem na tabliczce z hologramem
![]() TO co pokazuje ten film to pewien standard przemysłowy, który umożliwia zachowanie przyzwoitej jakości przy utrzymaniu kosztów na rozsądnym poziomie. Jeśli ktoś chce mieć auto, któremu poświęcono w fabryce więcej uwagi, powinien kupić Ferrari... albo lepiej może Zondę albo Koeniggssegg'a, bo z Ferrari to już dziś też nie wiadomo... Morgan też powinien być produkowany z większą uwagą ale podobno wciąż ma drewnianą ramę ![]() -------------------- Every weapon needs a master.
JKRacing.pl - Chiptuning VOLVO, Saab, Ford, BMW, Mercedes i innych marek. Tychy. Poszukujemy nowych przedstawicieli! |
|
|
![]()
|
|
Chyba jednak bez wydechu się nie obędzie...
Jak się mają decaty w silnikach 2,5T Forda? Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
Już dzwoniłem do gościa zaraz po tym jak wystawił - a to było w zeszłym tygodniu.
Powiedział, że chyba jednak nie sprzeda tego samochodu, ale gdyby coś, to już ktoś go zaklepał - cena jest przecież atrakcyjna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 November 2003 Skąd: Krakow ![]() |
w krakowie jest do wziecia od reki nowy
-------------------- http://www.racingforum.pl/zmiana-w-regulaminie-dotyczAeca-sygnaturek-na-forum-t101875.html
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki dla Bobika z Jetronika za profi robotę!
Było 293PS i 420NM ![]() Góra słaba przez temp. doładowania, trzeba zainwestować w IC, z serii nic więcej się nie wyciśnie. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
bardzo ladny wynik , jak sie to przeklada na odczucia ?
Z tego co widac wstaje pozniej... Sporo tych RSow , ja w Krk wczoraj widzialem dwa biale , KR , i WE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 21:32 |