![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 March 2011 Skąd: Białystok ![]() |
nie wiem czy było
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Widzę, że położyli kawałek świeżego asfaltu dla lepszych startów
![]() |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
Wreszcie cos innego a nie same Porsche i GTR-y
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Cześć
Fajnie sie bawią, maja szybkie auta, ale i potrafią z rozmachem zrobić impreze, after i do tego maja zarąbiście zrobione filmy ![]() Może mój syn też tak bedzie sie kiedyś u nas w PL bawił ![]() Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
Alpha 12 jest cholernie szybkie, nawet na zwykłym paliwie (900 KM)... natomiast dziwi mnie, że mocniejsze o 150KM (1050 też na zwykłym paliwie) Gallardo rozwija skrzydła dopiero od 250 km/h - trochę późno jak na streetowe warunki i wyścigi na milę... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
A mnie nie dziwi, jakby postawić oab auta obok siebie, to GTR by sprawił łomot Gallardo w każdych warunkach. Gallardo to już jednak stare auto, a nie raz już widzieliśmy choćby w tym wątku, że elektronika, napędy, skrzynia z GTR'a robią robotę i wiele nawet nowych mocniejszych aut dostaje bęcki.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 27 December 2002 Skąd: Józefów/ Wawa ![]() |
Ale co Ty za bzdury opowiadasz człowieku?
Przecież widziałeś co się działo. Jak Gallardo złapało trakcje to Alpha przestała istnieć. Poza tym to Gallardo nie miało nawet E-gear`a... -------------------- Pontiac Firebird Formula 5,7 LS1 V8 - 500 kM
Chevrolet Nubira 2,0 Turbo - 207 kM Ford Mondeo Mk III TDCI - 115 kM |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Że koleś z GTR-a nie połamał pedału przyspieszenia
![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
Jak Gallardo złapało trakcje to Alpha przestała istnieć. dość późno tę trakcję łapie ![]() jak na +150KM i -250kg (strzelam), to Gallardo nic specjalnego nie pokazuje w stosunku do GT-R... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
|
|
![]()
|
|
Przecież GTR ma lepszą skrzynię i napęd.
Poza tym ktoś coś pisał o tym na forum, że to Gallardo zostało przerobione na RWD, jeśli to prawda, to nic dziwnego, że GTR odlatuje na starcie. Pamiętaj też, że gość w Gallardo ma manuala i nie pstryka sobie paluszkami jak Oleg w GTR. -------------------- Pontiac Firebird Formula 5,7 LS1 V8 - 500 kM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Od momentu wejścia GT-Ra wiadomo ze jego skrzynia robi konkretną robotę, gdzie manual powoli idzie w odstawkę. Z taką mocą w manualu nie jeden z nas by miał problemy! Jednak mówienie ze Lambo jest stare technologicznie to raczej jest nie na miejscu.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Poza tym ktoś coś pisał o tym na forum, że to Gallardo zostało przerobione na RWD, jeśli to prawda, to nic dziwnego, że GTR odlatuje na starcie. Po tym jak startuje (widać min. na końcu klipu) nie sądzę, żeby Gallardo było RWD... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
|
|
![]()
|
|
Jest stare, to jest samochód co ma już 10 lat i idzie w odstawkę.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Co to za argument, że jak auto ma 10 lat to jest stare i idzie w odstawkę?
Supra mk IV ma prawie 20 lat i potrafi zniszczyć auta o dekadę nowsze. Jesteś ekspertem od projektowania silników i skrzyń biegów, że się tak autorytatywnie wypowiadasz? -------------------- Pontiac Firebird Formula 5,7 LS1 V8 - 500 kM
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: zza węgła ![]() |
Trend jest taki, ze cyframi z hamowni brandzluja sie juz tylko (niektorzy) tunerzy, w praktyce liczy sie tylko ktore auto szybciej pokona droge z pkt A do B.
A gadanie ze RWD, trakcja, skrzynia etc. brzmi jak takie marudzenie zlej baletnicy. Kogo obchodzi DLACZEGO ktos przegral ? Byl wolniejszy i koniec. Selekcja (prawie) naturalna. |
|
|
![]()
|
|
Panowe co tak się oburzacie, po prostu Gallardo jesli porównać technologię jest o dekadę za GTR'em stąd ciągle obskakuje baty. Moc to nie wszystko co już nie raz GTR udowodnił.
Ja też na wilu pojężdzawkach swoim FWD klepałem i to sromotnie mocne STi/EVO ba na ostatanim Lap Race kilka sekund wsadziłem GTR'owi (wiem wiem, kierowca był dupa ![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
|
|
![]()
|
|
Tu kolego nie chodzi o poziom technologiczny gdzie nie uwazam ze Lambo odstaje czymkolwiek od GTRa, a o to ze Lambo zrobione jest w firmie UR która klepie auta na wyścigi pod V-Max i miłe, a AMS sie trzepie 1/4 od lat i stąd tak to wygląda. Ten wyścig zawsze będzie wyglądał tak ze GTR jest szybszy na początek a potem Lambo przechodzi, ale nie ma tu nic wspólnego z technologią tylko z przeznaczeniem tych aut i pod co były modzone.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 03:13 |