![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 17 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie mam pytań, dobry hebel, dobry zawias, +120KM, szpera. Gratki, super autko zrobione z głową!
pzdr -------------------- twins on board
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: www.ztr-tuning.pl ![]() |
Jakos duzo jeszcze nie jezdzilem, dzis mierzylem auto performancebox czyli osiagi wiarygodne, 0-100 6,2sek ale musze nauczyc sie ruszac, bo jesli przedobrze na 1 to auto mi podskakuje:) Generalnie jak juz jest trakcja to auto milo jedzie... co objezdza ![]() Auto nie podskakuje - to wina poduszek zawieszenia silnika szczególnie prawej. To typowa przypadłość w Accordach k24 po doładowaniu Ps. 9.5Psi bez intercoolera nie za dużo w seryjnym silniku - sprawdzałeś temp. w dolocie -------------------- Celica ZTR Drag FWD Turbo 2GR-FE 1057HP 1075Nm 1/4 Best ET 9.5sec./260Km/h
Mistrz Polski Rover ZTR 1548cc 450HP BEST ET 10.83/400m TUNING TECHNICZNY I ELEKTRONICZNY WSZYSTKICH MAREK-INSTALACJE TURBO,CZĘŚCI ZAMIENNE,UKŁ. HAMULCOWE I ZAWIESZENIA,POMIAR MOCY, ECUMASTER EMU DET3 itp... Odwiedź moją stronę Celica ZTR Drag FWD Odwiedź moją stronę ZTR-Tuning |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl ![]() |
Auto nie podskakuje - to wina poduszek zawieszenia silnika szczególnie prawej. To typowa przypadłość w Accordach k24 po doładowaniu Ps. 9.5Psi bez intercoolera nie za dużo w seryjnym silniku - sprawdzałeś temp. w dolocie Zgadza sie to wina poduszek z tym ze na rynku nie ma zamiennikow do accorda Temp-40-45,auto bylo meczone wielokrotnie czy na hamowni czy na drodze z podpietym kompem i wszystko bylo ok- to slowa Dominika, a ja mu wierze:) -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Temp-40-45,auto bylo meczone wielokrotnie czy na hamowni czy na drodze z podpietym kompem i wszystko bylo ok- to slowa Dominika, a ja mu wierze:) to mniej niż w niejednym wolnossaku ciągnącym powietrze z komory ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
w ta temperature srednio chce mi sie wierzyc.. zupelnie jakby zmierzona byla przed kompresorem..
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
pytanie w ktorym miejscu jest czujnik temperatury
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: www.ztr-tuning.pl ![]() |
na rurze dolotu, trzeba go przenieść do kolektora - nie ma takiej opcji żeby była taka niska temperatura bez IC
-------------------- Celica ZTR Drag FWD Turbo 2GR-FE 1057HP 1075Nm 1/4 Best ET 9.5sec./260Km/h
Mistrz Polski Rover ZTR 1548cc 450HP BEST ET 10.83/400m TUNING TECHNICZNY I ELEKTRONICZNY WSZYSTKICH MAREK-INSTALACJE TURBO,CZĘŚCI ZAMIENNE,UKŁ. HAMULCOWE I ZAWIESZENIA,POMIAR MOCY, ECUMASTER EMU DET3 itp... Odwiedź moją stronę Celica ZTR Drag FWD Odwiedź moją stronę ZTR-Tuning |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Otóż dokładnie o to samo mi chodziło.
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Projekcik bardzo ladny, duzo koni wyszlo, nawet bardzo duzo. Pamietam, ze hybryda K24 na kompresorze w CTR ledwo zamykala 300, a tutaj spokojnie 20 wiecej, i to przy nizszym kreceniu. Ladnie...
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Ładnie, estetycznie, kompletnie i z głową, świetnie!
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: W-wa ![]() |
wynik tutaj piękny- Gratuluje
Projekcik bardzo ladny, duzo koni wyszlo, nawet bardzo duzo. Pamietam, ze hybryda K24 na kompresorze w CTR ledwo zamykala 300, a tutaj spokojnie 20 wiecej, i to przy nizszym kreceniu. Ladnie... co do a dodać można tylko, że tamto pod 300 była na Mineralnej u MGrabowskiego.... tam zawsze optymizm był źle widziany i zmiana Hamowni dodawała HP |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Ja również gratuluję. Pięknie to poskładane ! Pisałeś wcześniej, że K24 jednak różni się budową od TSX. Mógłbyś rozwinąć temat ? Pytam, bo zastanawiałem się nad TSX z US + Comptech tam montowany lub Type-S K24 z europy + Comptech. Były jakieś problemy przy montażu ? Widzę, że za oceanem Comptech supercharger kit kosztuje w granicach 3,8 k USD. Da się taniej ? Jakie są realne koszty zakupu, montażu i strojenia tego ? Na forum był opisywany kiedyś Civic Type-R poprzedniej generacji z kompresorem bodajże JR i wyszło to chyba z 16k tys.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Pruszków ![]() |
super auto, moze dziwne pytanie ale ile pali??
-------------------- Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Pewnie tyle ile musi
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Ja również gratuluję. Pięknie to poskładane ! Pisałeś wcześniej, że K24 jednak różni się budową od TSX. Mógłbyś rozwinąć temat ? Pytam, bo zastanawiałem się nad TSX z US + Comptech tam montowany lub Type-S K24 z europy + Comptech. Były jakieś problemy przy montażu ? Widzę, że za oceanem Comptech supercharger kit kosztuje w granicach 3,8 k USD. Da się taniej ? Jakie są realne koszty zakupu, montażu i strojenia tego ? Na forum był opisywany kiedyś Civic Type-R poprzedniej generacji z kompresorem bodajże JR i wyszło to chyba z 16k tys. Kolego temat rzeka musialbym chyba z godzine pisac, jak chcesz to zadzwon do mnie i Ci opowiem nr na priv -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]()
|
|
super auto, moze dziwne pytanie ale ile pali?? WIesz co powiem Ci szczerze ze nie wiem. Generanie wskazowka od BP nie pokazuje teraz poprawnie. -------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 01:51 |