![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Ogarnołeś Haldexa? Rozumiem że ruszałeś z jedynki ze względu na problemy z Haldexem? Będziesz w najbliższym czasie w Warszawie? Ze względu na haldex i mały problem z nitro..W Warszawie będę jak auto będzie sprawne bo jak narazie to suchym asfalcie na trójce trakcję tracę. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
No to życzę jak najszybszego powrotu do dawnej kondycji
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
no moc i czasy są na takim poziomie, że możnaby pomyśleć o usprawnieniu haldexa. A czy jest wykonalnym i sensownym zrobienie tego w ten sposób, żeby np. na pierwszym biegu było spięcie np. 30/70, na drugim np. 40/60 na trzecim 70/30, a od czwórki ciągnął sam przód ?? Nie znam się na haldexie, więc proszę się ze mnie nie śmiać
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Ale po co?
Polosie i mechanizm roznicowy i tak sie kreca, wiec stray sa takie same. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 15 June 2007 Skąd: Białystok / Suchowola ![]() |
haldex nie poda wiecej niz 50% mocy na tyl
-------------------- E36 325i coupe
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
no moc i czasy są na takim poziomie, że możnaby pomyśleć o usprawnieniu haldexa. A czy jest wykonalnym i sensownym zrobienie tego w ten sposób, żeby np. na pierwszym biegu było spięcie np. 30/70, na drugim np. 40/60 na trzecim 70/30, a od czwórki ciągnął sam przód ?? Nie znam się na haldexie, więc proszę się ze mnie nie śmiać ![]() Sa takie sterowniki, mozna zaprogramowac stopien spiecia w zaleznosci od osiagnietej predkosci. haldex nie poda wiecej niz 50% mocy na tyl A niby dlaczego mial by nie podac? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 March 2007 Skąd: Wyszków ![]() |
haldex nie poda wiecej niz 50% mocy na tyl dziś czytałem tak mi się wydaję specjalistyczną gazetę i było artykuł "30 lat quattro" - było tam wyraźnie napisane, że haldex może przenieść 100% na tył jeśli ktoś nie wierzy zrobiłem foty mogę wkleić cały artykuł. Jest tam również o Torsenach A, B i C oraz nowym napędzie, który w tym roku ma zadebiutować albo już zadebiutował w audi. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Sam w sobie dzieli 50/50, ale w sytuacji gdy przednie kola nie maja wogole przyczepnosci (przenosza 0% momentu) to wszystko idzie na tyl. ae nie tak ze przod sie nie kreci, a zapierdala tyl, tylko przod sie kreci i tyl rowniez, za sprawa braku mechanizmu roznicowego miedzyosiowego.
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
dziś czytałem tak mi się wydaję specjalistyczną gazetę i było artykuł "30 lat quattro" - było tam wyraźnie napisane, że haldex może przenieść 100% na tył jeśli ktoś nie wierzy zrobiłem foty mogę wkleić cały artykuł. Jest tam również o Torsenach A, B i C oraz nowym napędzie, który w tym roku ma zadebiutować albo już zadebiutował w audi. U mnie jak by przeniósł 100% na tył to by szybko swój żywot skończył ![]() Kiedyś sterownik do haldexa w USA kosztował 1tyś $. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 30 March 2008 ![]() |
napisz do Jadzwina to ci zrobi ster do haldexa ja tak jezdze i moge sobie regulowac i wylanczac przy danej predkosci jak zerwalem przednia poloske to jezdzilem na tylnej osi ale to bez sensu bo nie ma trakcji wogule,ale zabawa fajna
-------------------- ET 11.162 - Zegrze Pomorskie
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 30 March 2008 ![]() |
-------------------- ET 11.162 - Zegrze Pomorskie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
eee tam, popaliłes trochę gumy tylko ;P
trzeba było połapać jakieś muchy na boczną szybę. Brać driftowa widząca golfa latającego bokami chyba by się zapłakała ![]() -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 15 June 2007 Skąd: Białystok / Suchowola ![]() |
jakis czas temu sie tak mowilo i myslalem, ze dalej tak jest. a ten artykul to o napedach chetnie bym caly przeczytal, wiec jak mozesz to wrzuc skany na PW
-------------------- E36 325i coupe
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 28 October 2008 ![]() |
sajmonvrt dla potomności bo ktoś może źle zinterpretować - to że jeździłeś tylko na tylnej osi nie oznacza że z wnętrza budy odpiąłeś przód... tylko po klęknięciu półosi z przodu wywaliliście fizycznie obie... a haldexa spięliście w 100%...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
Ale po co? no po to, popróbować starty na różnych proporcjach przód/tył i wybrać najbardziej efektywne ustawienie. O ile to możliwe ![]() Polosie i mechanizm roznicowy i tak sie kreca, wiec stray sa takie same. to co się nie kręci z tyłu, gdy przód ma przyczepność ? -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
półosie,wał.....tyle ,ze tylny naped nie jest spięty
-------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Przejazdy z Pruszcza http://www.youtube.com/watch?v=fKNMMJs-H14
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Właśnie miałem okazję przejechać się tym masakratorem to jest zła siła
![]() Fantastycznie wstaje, coś już się dzieje od około 2500 obr. Jeszcze raz gratulację ! I dzięki ![]() Zapierdala okrutnie i poniewiera asfalt - trzymam kciuki za dyche w sobotę ![]() ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Czas z Koszalina 11.1
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
czas rewelacja ,ale troche szkoda ze nie udalo sie zlamac bariery et 11 . POZDRO
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 14:47 |