![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
Nie ma sie co napinac, dzis On jutro Ty, co za roznica?
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
http://www.youtube.com/user/norbiS4?featur...u/2/LorGuLT42ig
Faktycznie, tu jakby zdechł, no ale przegrana jest faktem. -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Daniel: Był event, można rzec swego rodzaju "zawody". Gdy jedziesz na zawody, coś się z autem stanie i nie jest tak szybkie jak zawsze, zajmiesz 2 miejsce, to nie gonisz do organizatora twierdząc, że "nitro mi się skończyło i garnek powinien być mój".
Tutaj liczyło się kilka równych przejazdów, jak w zawodach driftowych. Z mojej strony powiem, że dla mnie jest szybsze auto, które potrafi jeździć wiele przejazdów pod rząd regularnie, a nie jeden mega, a późniejsze średnio. Nie odbierz mojej wypowiedzi jako atak na Ciebie. Po prostu dziś Audi było lepsze. Zapewne jeszcze nie jeden spot przed wami - będzie możliwość się odegrać, lepiej przygotować auto i sprawdzić wszystko dokładnie. Choć na EESLC też miałeś kłopoty z nitro ( chyba przewód był nieszczelny z tego co na starcie mówiłeś ) - więc bez napinki, przed każdymi zawodami należy wszystko sprawdzić 3 razy. Pozdrawiam -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
A od kiedy liczą się przejazdy w których jedno auto nie pojechało na 100% swoich możliwości? To jak ktoś np nie wrzuci dwójki a druga osoba wygra tzn że to drugie auto jest szybsze? to znaczy, że w tym konkretnym przejeździe było szybsze... ![]() inaczej wyścigi w ogóle byłyby bez sensu - wystarczyłoby porównać najlepszy czas jaki auto zrobiło ever i na tej podstawie zrobić drabinkę ![]() -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
hmm ja tam moim skromnym zdaniem mogę powiedzieć że s4 było szybsze, obydwa auta zapitalają że aż miło popatrzeć ale nawet wszystkie starty wygrywało s4 a potem także w większości przypadków było pierwsze więc tłumaczenie się czy był gaz czy nie, w danej chwili nie było , a godzina i data pojedynku była znana od jakiegoś czasu więc obydwa auta miały tyle samo czasu żeby je dopracować i uzupełnić braki itp, ogólnie bardzo miłe spotkanie i miło że bez problemu mogliśmy sobie jeździć tymi wolniejszymi autami(audi TT) ma ktoś może jakieś ciekawe filmiki lub fotki z mojego przejazdu (srebrna TT "1.6") żeby mi podesłać na pw byłbym bardzo wdzięczny
![]() pozdrawiam wszystkich |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
W tym wyścigu w którym wygrałem na starcie Nikolas był pierwszy z tego powodu że ja później ruszyłem..
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
^Nie chce atakowac, ale zachowujesz sie jak dziecko.
![]() Czyzbys nie potrafil przegrywac? Moze i mnie tam nie bylo, ale to widac po Twoich wypowiedziach po prostu. Jak juz ktos wczesniej pisal, dzis wygralo S4, jutro mozesz wygrac Ty. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
daniel nie umiesz przegrywac, ato zamula bo niema nitro, a to puzniej ruszyłes.
Przeciez to nie Nika wina ze puzniej ruszyłes. Masz zajebiscie szybki samochod, ale tym razem gora była audica. Nastepnym razem napełnisz nitro wystartujesz szybciej i moze wygrasz. Tym razem przegrałes i niewiem czy w tym przypadku to jest wstyd, nastepnym razem ty mozesz byc gora. Obaj macie na maksa szybkie fury. takze ja nie rozumiem tej napinki i powodu dla ktorego niechcesz sie przyznac ze minimalnie ale jednak przegrales. Pozdrooo |
|
|
![]()
|
|
^Nie chce atakowac, ale zachowujesz sie jak dziecko. ![]() Czyzbys nie potrafil przegrywac? Moze i mnie tam nie bylo, ale to widac po Twoich wypowiedziach po prostu. Jak juz ktos wczesniej pisal, dzis wygralo S4, jutro mozesz wygrac Ty. A co ja gdzieś napisałem że Nikolas nie wygrał? wygrał trzy próby tylko z tego powodu że miałem zmułę na starcie..Dla mnie się liczy wyścig w którym oba auta pojechały na 100% swoich możliwości wtedy można porównywać które jest szybsze ale widzę że większość tego nie rozumie. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
A co ja gdzieś napisałem że Nikolas nie wygrał? wygrał trzy próby tylko z tego powodu że miałem zmułę na starcie..Dla mnie się liczy wyścig w którym oba auta pojechały na 100% swoich możliwości wtedy można porównywać które jest szybsze ale widzę że większość tego nie rozumie. Przestan juz prosze cie. Dla ciebie liczy tylko przejazd w ktorym wygrales bo nikolasowi bieg nie wszedl ![]() Dla mnie ta dyskusja jest bez sesnu. W pierwszym przejezdzie przegrales od startu do mety, fura ci sie nie zmulila i wystrzeliles jak z procy. No chyba ze juz wtedy nitro nie miales. -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
daniel sam napisales o 11:45: "Golf winner"
Wiec? |
|
|
![]()
|
|
Widzę że każdy ma inną rację..Dalsze dyskusje chyba są zbędne..Złapiemy się innym razem i wtedy zobaczymy jak będzie.
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
daniel rozumiem twoje tlumaczenie troche
tylko przejazd na 100 procent powinien zweryfikowac pomiar czasu wtedy,ze wszystkich przejazdow widac,ktore auto zrobilo max swoich mozliwosci i porownujesz rekord danego dnia |
|
|
![]()
|
|
W pierwszym przejezdzie przegrales od startu do mety, fura ci sie nie zmulila i wystrzeliles jak z procy. No chyba ze juz wtedy nitro nie miales. Wystrzeliłem ja z procy jedynie w tym przejeździe http://www.youtube.com/watch?v=uBCtT3fTYE8 -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
w tym przejeździe jest troche falstartu jak na moje oko, ale to uliczne wyscigi
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
A kto Marcinie wg Ciebie popełnił ten falstart?? Bo w przypadku Nikolasa wg. mnie to po prostu dobre RT.
Pozdrawiam -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 04 September 2009 ![]() |
troche historii . o zawodach o ktorych tu sie czesto pisalo ....
wyniki , czyli ET (z sss, bo tam zawsze kompletne info jest ...) wybrane raczej pewne suche pomiary , na imprezach gdzie lalo wiadomo ze jest roznie i wyniki z dupy) BEMOWO 2010 eliminacje 1 11.480 2 12.708 3 12.164 4 20.635 i w polfinale przegrana z 3000gt z czasem ET 21.837 portem awaria i do King of Street nie stawił sie Zegrze Pomorskie 2010 ET z eliminacji 1. 12.506 2. 11.819 3. 12.658 4. 11.142 5. 11.846 6. 10.990 7. 13.049 8. 14.045 9. 18.169 10 20.164 11 24.121 LUBLIN 2010 1 11.047 2 11.577 3 12.654 4 32.633 finaly gdy wilgotno, wiec nie pisze, bo bedziesz "ciamkał" w klasie King of Street przegrana/awaria w półfinale oraz WST (sucho) WST BEMOWO 2010 1 12,39 2 13,39 3 11,96 4 11,55 w finale 11,65 WST ( EESLC) sucho przegrana w finale (ale czasy ciezko znalezc) zebralem tu 27 przejazdow z kilku imprez (głownie przejazdy eliminacyjne , czyli walka o jak najlepszy wynik... pewnie czasem bieg nie wszedł, a to obroty nie takie ... ale to sie własnie składa na powtarzalnie szybkie auto.... jak rowniez kilka przejazdow pol i finalowych - przejaxdy wszystkie, jak leci, bez przebierania w najlepszych ....) aby pokazac gawiedzi, ze na te 27 przejazdow Golf ma 4 (CZTERY) przejazdy ET ponizej 11,5 w tym legendarne 10,99 (GRATULACJE!) i cztery/piec 11ek wysokich a reszte 18 niestety słabiutko ... reasumujac wg mnie Golf potrafil byc szybki (ale niestety zbyt zadko) reszta to wyniki rozne i awarie wiec info z racelogica z niedzieli ze bylo 11,2 11,3 11,4 jest i tak fantastyczne jak na mozliwoscia golfa a ze nie umie przegrywac : bez komentarza golf+daniel mogą byc szybcy ale Nik+S4 w ND byli SZYBSI ![]() -------------------- VTEC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Z tych przedstawionych wyników, policzyłem średnią: 12.828s.
Myślę, że fajnie by było pod koniec sezonu liczyć średnią z wszystkich przejazdów w danym roku. Z jednej strony to bez sensu, bo liczą się rekordy, lecz... jest to bardzo obrazowe jeśli chodzi o powtarzalność zarówno kierowcy jak i auta. Wiadomo, za rekordowe czasy ( w przypadku golfa już wspomniane 10.99 ) należy się WIELKI szacunek - zarówno dla Daniela, jak i Marcina. Lecz rekord to nie wszystko. Równy sezon, jak w przypadku np. Xawerego Mielcarka, skutkuje zamknięciem "paszczy" każdego hejtera. Golf mi się mega podoba, fajnie, że dalej jest autem streetowym, w dodatku bardzo szybkim. Życzę w przyszłości mniej awarii, większej powtarzalności czasów na poziomie niskich 11 ( tak, wiem - to bardzo trudne i kosztowne ) i kolejnych tytułów. Pozdrawiam -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 February 2010 ![]() |
Panowie przeczytałem to wszystko. Widzę że koledzy mają strasznie dużo czasu na to żeby to wszystko liczyć i wyciągać te informacje z internetu. Ja w miarę możliwości bywałem na tych wszystkich wyścigać na 1/4 mili z udziałem Daniela.
I tak się zastanawiam czy ktoś wziął pod uwagę patrząc na te wszystkie czasy że Daniel prawie zawsze w tych przejazdach eliminacyjnych woził kogoś na prośbę organizatorów czy znajomych, ruszał z niskich obrotów a przede wszystkim ruszał z jedynki żeby nic się nie stało z autem na finałach, a nie wspomnę już że nie używał nitro w tych przejazdach. Możecie to wszystko rozgrzebywać ale czy to jest sens, wydaje mi się że nie. Pozdrawiam -------------------- Punto GT 1.4 Turbo
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET Punto GT 1.8 Turbo Biała Podlaska 02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 04 September 2009 ![]() |
szefo , nie osmieszaj sie ....
na sss nie pozwalali wozic pasazerow, nawet w klasach street a o nitro , jedynce i calej reszcie w kwalifikacjach to opowiadaj na podworku koniec ot -------------------- VTEC
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 23 June 2025 - 23:07 |