![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
Proponuje rzucic ziolo... Nie pamietacie, ktory bieg wrzucaliscie ostatnio ? Ja to pamietam niemal "fizycznie", po pozycji w ktora ostatnio wrzucalem wajche, cyferki tylko by utrudnily orientacje. mało mnie Twoja wypowiedź interesuje heheh ![]() niestety nie da się tego kupić bo zaprzestali produkcję, mi udało się dorwać z wyprzedaży hurtowni... Możesz dzwonić i pytać ale nic z tego, mówił, że jest więcej takich ludzi którzy o to pytają ale brak sponsoringu... ---> www.mavi.com.pl Podłączenie banalnie proste... W tym monitorze są 4 kable, masa, +12V, sygnał prędkości i sygnał obrotów, wyświetlacz uczy się wszystkiego sam, pokazuje także moment synchronizacji obrotów silnika i skrzyni biegów, wtedy to można redukować biegi np. hamując lewą nogą bez użycia sprzęgła co odradzam przy seryjnych skrzyniach i wysokich obrotach, oczywiście nie brauje shift-light'a, można zaprogramować także przy jakich obrotach ma nam świecić shiftlight i jakich krytycznych obrotów nie możemy przekraczać. -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 08 April 2004 Skąd: PLRZ->CHVD->PLKR ![]() |
A co powiecie na takie coś?
- 6 wejść analogowych (plus napięcie akumulatora) - 2 wejścia cyfrowe (prędkość i obroty) - dla każdego wejścia analogowego można przyporządkować dowolną ikonę z zestawu ok 20 (obejmują praktycznie wszystkie podzespoły samochodu) i jednostkę miary (jedną z 14 dostępnych) - dla każdego wejścia (także prędkość i obroty) można ustawić alarm poniżej lub powyżej określonej wartości - alarmy sygnalizowane są dźwiękiem, migającym światłem i komunikatem na ekranie - duży wyświetlacz biegu (wyliczanego na podstawie stosunku prędkości i obrotów silnika) - inteligentny shiftlight z 5 LED (dla każdego biegu mozna ustawić inne obroty początku zadziałania) - pomiary przyśpieszenia, hamowana i czasu przejazdu (start i stop wyzwalany dowolną prędkością lub przejechaniem określonego odcinka drogi) - łatwa konfiguracja i kalibracja - logowanie danych na karcie SD (100Hz) i możliwość oglądania wykresów na PC ![]() Na razie bez obudowy - robi się ![]() -------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Pragne tego urzadzenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Jaka kasa za to cudo?
-------------------- QUATTRO ist fur sissies
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 08 April 2004 Skąd: PLRZ->CHVD->PLKR ![]() |
Cena jeszcze nieustalona, ale zapewniam że będzie przystępna. Na pewno pojawi się informacja na www.rallytronic.com i na forum.
-------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 25 August 2008 ![]() |
Cena jeszcze nieustalona, ale zapewniam że będzie przystępna. Na pewno pojawi się informacja na www.rallytronic.com i na forum. Określiłbyś się mniej więcej co nazywasz przystępną ceną? Bo chciałbym wiedzieć czy jest na co czekać w ogóle. dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 21 November 2009 Skąd: Lubiń & Oslo ![]() |
dejet... kiedy mniej więcej trafi to na sklepowe półki???
|
|
|
![]()
|
|
cudeńko
![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
Wydaje mi sie że to lepsze niż nawieszać pięć zegarów auto-gauge na słupku,
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Wydaje mi sie że to lepsze niż nawieszać pięć zegarów auto-gauge na słupku, a to napewno ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 22 November 2009 Skąd: Warszawa/Mława ![]() |
Wydaje mi sie że to lepsze niż nawieszać pięć zegarów auto-gauge na słupku, Nie za bardzo bym się z tym zgadzał. Jeśli trzeba szybko odczytać informacje, to spoglądnięcie na taki wyświetlacz i przetworzenie w głowie cyferek zajmuje sporo czasu. A czas na taką czynność jest jest dosyć ważny jeśli się jedzie z dużą prędkościa (po za tym to strasznie dekoncentruje). No, chyba że ktoś używa tego tylko jako "bajeru". ![]() -------------------- E36 / 400KM @ M50B25 Vanos / T04e @ FejsBook - Turbo Familia
Daily: Volkswagen Golf GTI TCR |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
AT89S52 tutaj sie calkowicie nie zgodze mowilem cos takiego wiele razy (sam robie podobne uarzadzenie ktore bylo opisywane na tym forum) urzadzenie tego typu nie ma sluzyc jako wskaznik dorazny nie ma sensu spogladanie na wyswietlacz (i nie ma znaczenia czy zegar jest okragly kwadratowy i czy pisze na nim omori greddy czy autogauge) bo nie ma na to czasu i nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie patrzyl na zegarki zamiast na droge (szczegolnie jesli ma blisko 200km/h i jedzie jakis oes czy nawet porusza sie szybko po zwyklej drodze) natomaist urzadeznia tego typu maja sygnalizacje stanow alarmowych i wlasnie to cie interesuje a nie cyferki na wyswietlaczu jesli masz jakis problem z autem to tego typu urzadeznie powinno zareagowac (sygnalem swietlnym dzwiekowym lub oboma na raz) dajac ci znac ze ktoras wartosc krytyczna zostala przekroczona nastepnie juz na spokojnie mozna przejrzec ktora to wartosc przegladajac pamiec urzadzenia
Pozdrawiam ps. znaczy sie jedna cyferka cie tutaj interesuje to akurat numer biegu (notabene przy zwyczajnej skrzyni wg mnie zbedny ![]() -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
A czas na taką czynność jest jest dosyć ważny jeśli się jedzie z dużą prędkościa (po za tym to strasznie dekoncentruje). No, chyba że ktoś używa tego tylko jako "bajeru". ![]() A ja śmiem twierdzić, że jak idziesz pełną bombą to w ogóle nie ma czasu na obserwacje zegarków. Jeśli któraś wartość zaczyna odbiegać od normy, zegarek powinien rozedrzeć japę tak, abyś od razu wiedział, że coś jest nie tak. A co, będziesz dociekał zaraz potem jak odpuścisz. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2008 Skąd: żywiec ![]() |
no ja czekam na finał urządzenia od dejet'a jak i od Quaki'ego
-------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX; po co jechac na ręcznym , jak mozna dać w p...e :). Śmierć jeżdzi szybko więc trzeba być szybszym od niej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
Co do wyswietlenia aktualnego biegu to sie przydaje mocno-zwłaszcza w bardzo krótkiej skrzyni czy w sekwie.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 22 August 2007 ![]() |
a jaka jest wielkość takiego wyświetlacza??
|
|
|
![]()
|
|
tego mojego ? widać na filmie mniej więcej
![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 20 December 2003 Skąd: wawa ![]() |
Bardzo mi się to podoba. Chętnie bym coś takiego u siebie widział, ale strona jest bardzo uboga w informacje......
Choćby jakiś cennik, czas oczekiwania i kilka innych podstawowych info. Mam wrażenie, że jeżeli cena nie będzie bardzo odstraszać to będzie całkiem sporo chętnych;) Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
Machon ale pisz o który Ci się rozchodzi, jeżeli chodzi o ten mój sam wyświetlacz biegów z shift lightem to już nie jest produkowany niestety...
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 20 December 2003 Skąd: wawa ![]() |
Post 42, wrzuciłeś tam zdjęcie i o coś takiego mi chodzi
![]() Pzdr. |
|
|