![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
no ja tez właśnie montuje go do 328ti, musze tylko schemat jakiś dorwać kabli przy liczniku...
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Hmmm... Masz sekwencję?
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
jaką sekwencję ? skrzynie czy gaz ?
![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 15 November 2002 Skąd: Krakow ![]() |
Ja zamontowałem wyświetlacz w motorze - motocyklu
![]() ![]() ![]() -------------------- Szukam koni.........
......mechanicznych wystarczy WW <!-- s;) --><!-- s;) --> BMW E36 M3 3.2 SEDAN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 08 April 2004 Skąd: PLRZ->CHVD->PLKR ![]() |
Trochę więcej niż sam wyświetlacz biegu, ale może ktoś będzie zainteresowany: www.rallytronic.com
-------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
mam manualną normalną skrzynie biegów "Normalną" czyli taką, w której każdy bieg ma swoje miejsce na schemacie w kształcie przypominającym kształt litery "H"? -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
jaką sekwencję ? Oczywiście, że skrzynkę, bo cały czas kręcimy się wokół tematyki biegów. Przy układzie H i spadkach obrotów między biegami po około 2krpm jakoś nie widzę innego zastosowania dla takiego wyświetlacza poza poprawianiem sobie samopoczucia. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
no zobaczymy co z tego wyjdzie, jak mi to nie będzie zbytnio działać to wrzuce to do swojego motorka.
|
|
|
![]()
|
|
Działać będzie, tylko w normalnym samochodzie, ze skrzynką w układzie H, jest to informacja zbyteczna.
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
a jaki układ jest w moim bmw ? chodzi o to, że lewarek chodzi tylko przód tył tak ? tzn wybierak biegów a są takie skrzynie gdzie chodzi w układzie zbliżonym do litery H ? dobrze rozumuje ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Chodzi o to:
![]() nie sposób nie wiedzieć, który bieg się wbiło. -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 01 August 2008 Skąd: Szczytno ![]() |
sekwencje masz jak masz ruch lewara tylko przód i ty a układ H to jest taki jak w manualnym golfie II czyli lewo prawo przód tył
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 01 August 2008 Skąd: Szczytno ![]() |
hwojtek wyprzedziłeś mnie
Dokładnie info zbyteczne przy układzie H |
|
|
![]()
|
|
hehehe, ale panowie, ja wiem, że to nie jest niezbędnik w naszym samochodzie, traktuje to jako dodatek/gadżet, o to czy się to przyda czy nie, nie pytałem, chciałem wiedzieć, gdzie to kupić i tyle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 08 April 2004 Skąd: PLRZ->CHVD->PLKR ![]() |
W wyciszonym wozie przy krótko zestopniowanej skrzyni też może się przydać. W moim dupowozie zdarza mi się niekiedy zerkać na obrotomierz żeby upewnić się czy jadę na 4 czy 6.
-------------------- Zegarmistrz Światła Purpurowy
|
|
|
![]()
|
|
Nie doszukałem się, jaką skrzynkę ma Racesupport w swoim 328 (jeśli to ten sam Racesupport co na innym forum), ale np. w 323, poza piątym biegiem, prędkości obrotowe spadają o około 2krpm między biegami, więc bym nie dramatyzował.
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
ten sam ten sam
![]() mam skrzynie oryginalną z 2.8l, wcześniej miałem z 328 a teraz mam z E39 2.8, identyczna bo to te same silniki. http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Coup..._gearbox_s5d_z/ -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Gdyby to kogoś zainteresowało to dorwałem profi monitor zmiany biegów i działa to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=COHl4EAfCJg -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: zza węgła ![]() |
W wyciszonym wozie przy krótko zestopniowanej skrzyni też może się przydać. W moim dupowozie zdarza mi się niekiedy zerkać na obrotomierz żeby upewnić się czy jadę na 4 czy 6. Proponuje rzucic ziolo... Nie pamietacie, ktory bieg wrzucaliscie ostatnio ? Ja to pamietam "fizycznie", po pozycji w ktora ostatnio wrzucalem wajche, cyferki tylko by utrudnily orientacje. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 25 August 2008 ![]() |
Gdyby to kogoś zainteresowało to dorwałem profi monitor zmiany biegów i działa to tak: http://www.youtube.com/watch?v=COHl4EAfCJg Gdzie dorwałeś takie cudo i jakie to są koszty? Jak to jest w końcu podłączone? dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 21 August 2025 - 22:46 |