![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
dziewiczo ? nooooo, maly wirusik jeszcze nikomu nie zaszodzil i na pewno beda mile efekty i usmiech na twarzy
-------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 28 October 2002 Skąd: Wawa ![]() |
Keyser skoro ma to byc typowy wozek po zakupy to imo nie ma sensu go grzebać, bo jak zaczniesz to nie skonczysz.
To taka choroba jest -------------------- Uki
Fabian 1.2 12V <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.tdiracing.pl"><a href="http://www.tdiracing.pl" target="_blank">http://www.tdiracing.pl</a></a><!-- w --> <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.tdi-tuning.pl"><a href="http://www.tdi-tuning.pl" target="_blank">http://www.tdi-tuning.pl</a></a><!-- w --> "... to nie jest to Lupo na które czekamy..." Lol |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 15 February 2003 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("Matschke":197u0mxa) dziewiczo ? nooooo, maly wirusik jeszcze nikomu nie zaszodzil i na pewno beda mile efekty i usmiech na twarzy
Popieram- zwłaszcza jeśli masz komputerek Boscha to wtedy nie trzeba nawet maski otwierać. O/T w kwestii ogólnej: Ile można czytać "nie kupuje się samochodów na F", france to shit itp. Często opinie takie są wypowiadane przez osoby które koło PUGa nawet nie stały albo pamiętają 205 rocznik 1985. Jeżeli ktoś chce wszczynać jakieś głupie spory na tym forum to bardzo proszę, ale beze mnie. Peugeota nigdy nie broniłem- wręcz przeciwnie- wystarczy zajrzeć do archiwum. Kiedy kupowałem 306 mogłem mieć to co mam (czyli HDi, zawias od GTI-6 i pełen wypas łącznie z podgrzewanymi fotelami) albo Golfa 1.6 z szybami na korbkę- kto by wybrał VW Jeżeli ktoś jeszcze napisze że PUG to shit i powinno być Audi lub VW to dostanie PW z numerem mojego konta- albo niech się nie odzywa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 29 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Wiesz co Keyser... J abym tylko jeden tjunink przeprowadził w tym samochodzie!
Bym zdjął te obrzydliwe chlapacze...... Zawsze to pare gram odpadnie, no szybciejszy się zrobi! Pozdrófka... -------------------- RS4 powered by MT&Sportmile 3070/6046szt. :D
Do zobaczenia Jasięty, do zobaczenia....................... ['] |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
mądry człowiek ten christo
jakby ktoś chciał jeszcze coś powiedzieć, to ja chętnie też wyślę numer mojego konta EOD |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("keyser":3bm3zaem) moment obrotowy i tak jest w miarę przyjemny w tym aucie i ze świateł zbiera się w miarę dobrze...
keyser...weź mnie nie rozsmieszaj bo mam zajady . Toc to jak sie zapnie 5gang zaczyna zwalniać. Nie daj boże jakies czołowe podmuchy wiatru . Bardacha -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("Matschke":knd634r2) tylko niestety te silniki HDi
Maciek...to nowoczesne systemy wtyskowe. Ja osobiście do silników HDi nic nie mam. Generalnie jest mi wszystko jedno co dłubie. Ważne żeby klient był zadowolony -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 28 August 2003 Skąd: z przypadku ![]() |
CYTAT("Master/s":2uos9u3n) CYTAT("keyser":2uos9u3n) moment obrotowy i tak jest w miarę przyjemny w tym aucie i ze świateł zbiera się w miarę dobrze... keyser...weź mnie nie rozsmieszaj bo mam zajady . Toc to jak sie zapnie 5gang zaczyna zwalniać. Nie daj boże jakies czołowe podmuchy wiatru . Bardacha hehe... tak już jest od 3jki szczerze mówiąc.... wiem wiem tragedia..... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 18 April 2003 Skąd: Warszawa - Tarchomin ![]() |
Co do zwiekszania mocy to najlepszym wyjsciem w tym wypadku byl by przeszczep na HDI 2178cm3 136KM i dopiero to dlubac - stary silnik zawesze mozna sprzedac.
Pzdr. -------------------- Clio 2 ph 1
Trafic 2 ph 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 17 October 2003 Skąd: Krakówek ![]() |
CYTAT("Master/s":2qd2po2d) CYTAT("keyser":2qd2po2d) Mam tego 307 HDI 90KM (katalogowo) jest to turbodiesel, na commonrail'u bez intercooler'a co zrobić aby mieć ok.130KM?? Ta moc --to marzenie ściętej głowy w tym systemie wtryskowym bo zapewne na moim ulubionym simensie to się turla. Osiągnięcie mocy 120PS powoduje ze z auta robi sie Stefan Batory. O wyższych osiagach nawet nie myślałem. Myśle że 130PS to zbyt wysoko podniesiona poprzeczka dla tego auta....stanowczo za wysoko. Pozdrawiam Cześć Marku, myślę że nie jest tak do końca z tą mocą. Dzisiaj bawiliśmy się takim motorkiem samą elektroniką pod kątem tego wątku i na zamknięcie dnia mieliśmy 119PS i 274 Nm i całkowite zero dymu przy wyjściowych 86PS i 204Nm. I nie jest to ostatnie słowo, bo wieczór nas wygnał do domów. Jaki będzie finalny efekt, zobaczymy w przyszłym tygodniu i wkleimy wykres. -------------------- ten nie popełnia błedów, co nic nie robi
|
|
|
![]()
|
|
Wykres jest wcześniej niż myślałem. Tomek nie wytrzymał i zaciągnął mnie dzisiaj do firmy. Wynik załączam. Dalej jest "0" dymu, a 200km/h wózek osiąga się bez wysiłku i w ogóle samochodzik całkiem przyjemnie się przemieszcza.
![]() -------------------- ten nie popełnia błedów, co nic nie robi
|
|
|
![]()
|
|
To ja nie mam więcej pytań
Maxymalny wynik jaki widziałem z HDi 90 bez żadnych przeróbek to 135PS, uzyskany dzięki założeniu modułu PSI do autka z chipem Superchipsa. Zastanawiałem sie dlaczego zakładają moduł zamiast zrobić mocniejszy program? Wydaje mi sie że chodzi o to iż superchips nie chce jakiś hardcorów firmować więc sprzedaje to co ma i ludzie muszą sobie radzić . Dobrze że u nas nie ma takich problemów Bomba- jestem wzruszony : Jakieś efekty uboczne- czy samochód może tak jeździć? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
no to "problem" keysera i innych hdi userów sie rozwiązał M@rek jeździliście tym autem, jak sprzęgło działa ? Widizłem juz kilka ładnych wykresów hdi ale niestety po próbnej przejażdżce soft był osłabiany ze względu na natymiastowe uslizgi sprzęgła pozdrawiam -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
To bosch czy Siemens?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Christo":9tau6wl1) Jakieś efekty uboczne- czy samochód może tak jeździć?
Oczywiście może. Tomek szalał z diagnozą wieczorem po obwodnicy i nie zauważył niczego brzydkiego. -------------------- ten nie popełnia błedów, co nic nie robi
|
|
|
![]()
|
|
Sprzęt goni na Boschu. Sprzęgło na razie trzyma, ale zdajemy sobie sprawę, że jest kiepskie. I jeszcze jedno: to nie jest ostatnie słowo!!!
-------------------- ten nie popełnia błedów, co nic nie robi
|
|
|
![]()
|
|
Staramy się posuwać małymi krokami i mierzymy wszystkie istotne parametry, żeby nie przegiąć. Myślimy o 140KM i 300Nm.
Ciąg dalszy w środę . -------------------- ten nie popełnia błedów, co nic nie robi
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("M@rek":28wfyr1v) Sprzęt goni na Boschu. Sprzęgło na razie trzyma, ale zdajemy sobie sprawę, że jest kiepskie. I jeszcze jedno: to nie jest ostatnie słowo!!!
Idę po coś na uspokojenie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Krakow ![]() |
Tak na marginesie - zmęczyliśmy też Puga 206 HDI 1.4 (70 HP) - EDC16.
No i jak się przyłożyć to dużo może - mamy już 205 Nm (miał 158 Nm) oraz 98 HP wobec fabrycznych 71. Też nie jest to jego ostatnie słowo - chodzi krystalicznie czysto i nie przegrzewa się. Tylko sprzęgło słabe. Ciekawe czy to wada wszystkich Pugów? Tak naprawdę to nasze żony mają Pugi 206 (1.4 HDI i 2.0 HDI SW) i ponieważ kochamy swoje żony to skoro wybraliśmy dla nich Pugi kochamy Pugi Logika W środę wykresik -------------------- Piro, Vtech
Mondeo ST220 250HP/296Nm - powered by myself & PUG 206 HDI 130HP/292Nm - ruled by my wife |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 18 December 2002 ![]() |
Fajnie ze to dlubanie Pugow idzie Wam teraz tak dobrze. Wreszcie sa jakies dobre wiesci dla wlascicieli "F" . Niestety wydaje mi sie, ze to zima przyszla i dla tego mozna troche z programikami poszalec.. Ciekawy jestem czy duzo bedzie trzeba przykrecic kurka jak za pol roku bedzie 30stopni w cieniu .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 23:55 |