![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Nurtuje mnie takie jedno pytanie .. nie wiem czy uzyskam na nie "normalna odp" tzn bez podtekstow ,ale i tak je zadam ... Dlaczego moc maksymalna jest tak nisko .... i jak daleko jest odcinka tzn seria czy jest przesunieta ??
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
jak to nisko?? 5700 to nisko??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
jak to nisko?? 5700 to nisko?? biorac pod uwage ze odcinka jest na 6800-7000 ,to wydaje mi sie ze nisko ,ale ja sie nie znam i wlasnie dlatego zadalem pytanie . I ewentualnie czego to jest wina ..., ze np nie jest na 6400-6500(moc max) -------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
poogladaj zatem inne wykresy, nawet s4ek po sofcie i popatrz gdzie jest maks moc, gdzie jest maks moment i tam znajdziesz odpowiedz............
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Generalnie mógłbym rzecz, iż taka w dużym uproszczeniu jest charakterystyka tego silnika.
U mnie ( choć to zupełnie inny silnik, ale też turbo benzyna ) moc max miałem przy 6kobr, a moment max przy 4,3kobr. Taka odpowiedź Cie zadowala? ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Taka jest charakterystyka mometu i mocy nie bylo sesu krecic pewnie auta wyzej bo i tak by nic nie uroslo.Mysle ze chłopaki jeszcze wyciagna ten wykresik troszke wyzej i moc bedzie rosła do odcinki.Chyba ze cos w aucie blokuje i nie mozna osiagnac mocy wiekszej na wyzszych obrotach.Szczególnie ze doładowanie jak dzwon jest do konca wykresu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Mysle ze nie ma nam co blokowac w tej chwili wycielismy z wydechu wszystko co mozliwe. Jesli chodzi o zaspokojenie waszych zmartwien wkleje rs4 strojone w jetroniku przez Zbyszka. W tej chwili troche jest inny wykres bo Brt dodal cos od siebie ale mozna sobie porownac. Tutaj tez jak wol jest to samo
http://www.racingforum.pl/index.php?showto...l=rs4+sportmile ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
ten typ tak ma
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziwne ze sie nie da był problem z wałkami jak sie przełanczały ale moc była do konca chociaz doładowanie leko spadało Adam zastanów sie nad kolektorami W tym rs4 były tez zrobony wydech ic autronic i zostały kolektory seria to o czyms swiadczy.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem Maciek czy ty czytasz ze zrozumieniem bo po tym wykresie ktory jest wklejony wyzej widac ze moc spada od 5700 a nie jest do konca . Przelaczanie walkow to chyba z tego co pamietam byl problem sida. Jesli bedzie potrzeb zrobimy kolektory wydechowe , narazie takowej nie widze.
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem o co Adam ci chodzi rafałek 114 chciał się dowiedziec dlaczego moc i odcinka jest tak nisko to mu odpowiedziałem ze nie ma sensu wyżej krecic ani robic wykresu na hamowini
jak moc spada.Kosinak napisał ze s4 tak maja wiec wkleiłem wykres sida by pokazac ze pełna moc można osiagnac przy odcince.A ty wklejasz wykres rs4 i pokazujesz ze jest taka sama charakterystyka jak twoja.Sam sie naucz czytac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Nie wiem o co Adam ci chodzi rafałek 114 chciał sie dowiedziec dlaczego moc i odcinka jest tak nisko to mu odpowiedziałem ze nie ma sesu wyzej krecic ani robic wykresu na hamowini jak moc spada.Kosinak napisał ze s4 tak maja wiec wkleiłem wykres sida by pokazac ze pełna moc mozna osiagnac przy odcince.A ty wklejasz wykres rs4 i pokazujesz ze jest taka sama charakterystyka jak twoja.Sam sie naucz czytac. A Ty zwróć uwagę na pisownie, proszę. Trudno odszyfrować ten słowotok |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
A Ty zwróć uwagę na pisownie, proszę. Trudno odszyfrować ten słowotok Też popieram poprawne pisanie w języku polskim, jednak w poście który cytujesz brakuje 4-5 przecinków i to tyle, więc przestań demonizować, że "trudno odszyfrować". Każdy z IQ większym od jednocyfrowego zrozumie wszystko po jednorazowym przeczytaniu tego postu. -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Maciek, gdzie ten twoj wykres z moca u gory?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
ja nie widze tez zadnego wykresu....chyba cos z linkiem nie tak
|
|
|
![]()
|
|
ale linku nie ma w ogole a nawet gdyby byl to nie znaczy ze wyjatek stanowi regole, wiekszosc ma moc w przedziale 5500-6000, rzadko jest inaczej!! Rafalek tak sie podniecales ze znasz GTO i ze ich audi takie mocne bylo to prosze zerknij na ich wykres http://digitun.pl/content/view/31/26/, twoj kolega tez zrobil to podobnie. Koledzy ci sie zmienieli i priorytety czy co?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a powiedz mi przyjacielu dlaczego wczesniej jak zesmy stroili to rs4 nie robiles problemow tylko teraz obudziles sie jak niedzwiedz ze snu zimowego
![]() ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
gdyby to byl moj watek, wlasnie bym was prosil o wyluzowanie pośladków... ale nie jest, wiec spinajcie sie dalej
![]() owszem, na tamtym wykresie sida moc rosla do konca. -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 09 November 2006 Skąd: Częstochowa ![]() |
Ale wy tu "mata" ciśnienia , troszke luzu by się przydało
![]() -------------------- www.intertuning.fotolog.pl
|
|
|