Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Time Attack - 06.09.2009 - i po imprezie, Czekamy na wasze opinie
ITR
post Mon, 07 Sep 2009 - 10:20
Post #21

Forum Clubber

Fotki strzelone przeze mnie w wolnych chwilach miedzy jezdzeniem
http://www.racingforum.pl/TimeAttack-runda...nan-t69278.html

--------------------
Girls are like cars you want every hot one that you see, but you only love yours.
9.439@244 1/4mile FWD
1.48 @ Poznan AWD
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 07 Sep 2009 - 10:20
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
sajfer
post Mon, 07 Sep 2009 - 10:30
Post #22

Frequent User

Nooo, wszyscy ladne czasy, niewiele mi zabraklo do 200sx. Czy speedster z czasem 1.52 to turbo? To ladnie, mam 4 miejsce w niedoladowanej 2WD i pierwsze w FWD hehe

Muzyk - ja mialem zupelnie inne odczucie - praktycznie ani razu nie mialem kolka zeby jechac za kims, a troche na to liczylem ze w tunelu za jakims evo sie zalapie. A z kolek zepsutych, to moze 2 takie mi sie zdarzyly.
IMO tloku nie bylo, a wrecz bylo super. Ale moze miales odrobine pecha, zdarza sie smile.gif

Moj postulat -
inne podzial klas - mam dwie propozycje
1
AWD
FWD
RWD
niezaleznie czy turbo czy nie, byloby to dosc sprawiedliwe. W RWD sa mocne sprzety na turbinie, jak 200sx itp, a i mocne sprzety N/A jak m3 czy gt3, a w FWD roznice miedzy turbo a nie turbo sa spore, ale jeszcze nie tragiczne.
Jednak roznica miedzy nawet super mocnym FWD, a porszakiem gt3 czy corvetta jest absolutnie nie do przeskoczenia.

Wiec teraz mamy, vetta, rx7, gt3 i daleko daleko nic. To samo w turbo, sky, opel i 200sx a potem daleko sej.
Walka w FWD bylaby duzo lepsza, tu ja, ceedy i sej i male roznice w czasach.
W RWD tez ciekawie - vetka, sky, rx7, gt3, opel i wszystkie bardzo blisko siebie. Wtedy jest sens cisnac jak masz do nastepnego kilka dziesiatych, a nie 3-4 sekundy smile.gif

A drugiego podzialu zapomnialem.

--------------------
pizzabrakes

+Quote Post
Bullitt
post Mon, 07 Sep 2009 - 10:32
Post #23

I live here !

Zmian w klasach raczej nie planujemy.

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
czarna mamba
post Mon, 07 Sep 2009 - 10:38
Post #24

Forum Homee

CYTAT(ITR @ Mon, 07 Sep 2009 - 00:58) *
F20C inside - Jacek

ohmy.gif ohmy.gif

jakiekolwiek wiecej info? gdzies ? cos poczytac ?

VTEC rwd daje rade cool.gif

--------------------
BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL
2008 - 12,4 street fwd rekord PL
2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D
2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim

+Quote Post
JACEK
post Mon, 07 Sep 2009 - 11:01
Post #25

Forum Homee

Witam.Dzieki za miła impreze.Tery jeszcze raz dzieki za odstapienie miejsca.Co do organizacji to ja bym nic nie dzielil nic nie zmienial.Jezdzenia naprawde wystarczajaco i gdyby nie jakis fuckup wieku mlodzienczego to dzien mega udany.Niestety udało mi sie pojechac tylko 1 kolko na slicku i to jak zaczeło padac dry.gif .Z czasow ktore udało sie pojechac to zadowolony jestem tylko z 1.51 na starym 888r.
CYTAT
Witam.Dzieki za miła impreze.Tery jeszcze raz dzieki za odstapienie miejsca.Co do organizacji to ja bym nic nie dzielil nic nie zmienial.Jezdzenia naprawde wystarczajaco i gdyby nie jakis fuckup wieku mlodzienczego to dzien mega udany.Niestety udało mi sie pojechac tylko 1 kolko na slicku i to jak zaczeło padac dry.gif .Z czasow ktore udało sie pojechac to zadowolony jestem tylko z 1.51 na starym 888r.
CYTAT
Moj postulat -
inne podzial klas - mam dwie propozycje
1
AWD
FWD
RWD
niezaleznie czy turbo czy nie, byloby to dosc sprawiedliwe. W RWD sa mocne sprzety na turbinie, jak 200sx itp, a i mocne sprzety N/A jak m3 czy gt3, a w FWD roznice miedzy turbo a nie turbo sa spore, ale jeszcze nie tragiczne.
Jednak roznica miedzy nawet super mocnym FWD, a porszakiem gt3 czy corvetta jest absolutnie nie do przeskoczenia.

Wiec teraz mamy, vetta, rx7, gt3 i daleko daleko nic. To samo w turbo, sky, opel i 200sx a potem daleko sej.
Walka w FWD bylaby duzo lepsza, tu ja, ceedy i sej i male roznice w czasach.
W RWD tez ciekawie - vetka, sky, rx7, gt3, opel i wszystkie bardzo blisko siebie. Wtedy jest sens cisnac jak masz do nastepnego kilka dziesiatych, a nie 3-4 sekundy

Dla mnie kazdy podział jest OK , przeciez to nie wsmp.Jezdzimy dla funu i czasu , a nie napinki na pudło, no chyba ze jest inaczej.Czysto teoretycznie jak maja byc klasy to tylko pojemnosciowe a nie rozdzial napedu.Co to za roznica awd rwd fwd czy fd3 biggrin.gif .Norma jest klasa pojemnosciowa gdzie turbo liczymy po przeliczniku 1.7 .Wtedy powinno byc sprawiedliwie.
Odnosnie mojego projektu to był opisywany w dziale projektow.W skrocie FD3S , karoseria stock, silnik F20c stock, zawias hks Hyper-d reszta modyfikacji to koszmar szalonego spawacza.Czas jaki auto ma jezdzic to okolice 1.46-1.47

--------------------
Try tryt cos sie pali....chyba komputer.....nie on jest przeciez bezpieczyny w kondomie ..

+Quote Post
Muzyk
post Mon, 07 Sep 2009 - 11:08
Post #26

User

CYTAT(sajfer @ Mon, 07 Sep 2009 - 10:30) *
Nooo, wszyscy ladne czasy, niewiele mi zabraklo do 200sx. Czy speedster z czasem 1.52 to turbo? To ladnie, mam 4 miejsce w niedoladowanej 2WD i pierwsze w FWD hehe

Muzyk - ja mialem zupelnie inne odczucie - praktycznie ani razu nie mialem kolka zeby jechac za kims, a troche na to liczylem ze w tunelu za jakims evo sie zalapie. A z kolek zepsutych, to moze 2 takie mi sie zdarzyly.
IMO tloku nie bylo, a wrecz bylo super. Ale moze miales odrobine pecha, zdarza sie smile.gif

Z punktu widzenia moich prędkości, to nie za bardzo mam na kogo liczyć, że mi z przodu zrobi tunel aerodynamiczny biggrin.gif
Patrząc po czasach, od Ciebie było okokoło 2 razy mniej wolniejszych aut na torze niż ode mnie, więc zgodnie ze starą zasadą. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Oczywiście, jakkolwiek będzie to i tak będzie fun. A w domku będę się mógł nacieszyć teoretycznym czasem złożonym z najlepszych sektorów pod warunkiem jak mi się logowanie w moim datalogerze nie wywali tak jak tym razem angry.gif

Dla ciekawości... Max prędkość na prostej ok 232 km/h. Mój liczniki w tym momencie pokazuje 246 km/h, bo jak każdy drogowy licznik, oszukuje o 6%

+Quote Post
Keepsake
post Mon, 07 Sep 2009 - 12:25
Post #27

Forum Homee

CYTAT(Muzyk @ Mon, 07 Sep 2009 - 11:08) *
A w domku będę się mógł nacieszyć teoretycznym czasem złożonym z najlepszych sektorów pod warunkiem jak mi się logowanie w moim datalogerze nie wywali tak jak tym razem

A co się stało z DriftBoxem?

Ogólnie jak oceniasz jego przydatność do pracy nad czasami? Robisz sobie potem analizy, patrzysz na zalogowany tor przejazdu względem mapy toru? Napisz coś więcej bo bardzo mnie interesuje praktyczna przydatność DB do wysiłków TimeAttackowych.

--------------------
Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.

+Quote Post
Muzyk
post Mon, 07 Sep 2009 - 13:42
Post #28

User

CYTAT(Keepsake @ Mon, 07 Sep 2009 - 12:25) *
A co się stało z DriftBoxem?

Ogólnie jak oceniasz jego przydatność do pracy nad czasami? Robisz sobie potem analizy, patrzysz na zalogowany tor przejazdu względem mapy toru? Napisz coś więcej bo bardzo mnie interesuje praktyczna przydatność DB do wysiłków TimeAttackowych.

Driftbox zadziałał jak zwykle niezawodnie. Jego podstawowa zaleta jest taka, że jak sobie zaznaczysz punkt startowy, to po każdym przelocie start meta, będziesz miał wyświetlony czas bieżącego kółka.
Analiza w domu. Prędkości maksymalne, przeciążenia boczne, wzdłużne w zasadzie minimum tego co niezbędne. Można nakładać na siebie kilka kółek i porównywać punkty dohamowań, rozpoczęcia wejścia w zakręt. Ma oczywiście trochę braków, ale za to kosztuje nie za wiele.
Jakby co to na ich stronie jest chyba do ściągnięcia sofware do analizy i chyba przykładowe jazdy. A jak nie, to mogę coś podesłać od siebie.

Ja natomiast kupiłem trochę bogatsze ustrojstwo z dodatkowym displayem, z całkiem innej firmy. Więcej możliwości, ale niełatwa instalacja... ogólnie, chyba przedobrzyłem.

+Quote Post
Jadzwin
post Mon, 07 Sep 2009 - 20:26
Post #29

Forum Clubber

Ja chcialbym w pierwszej kolejnosci podziekowac Piotrkowi, Forestowi i Jackowi ze zajeli sie moim zepsutym autem.... Dzieki chlopaki.
Byl to moj "pierwszy raz" i juz wiem ze wciagnelo mnie na maksa smile.gif Niestety z powodu awari pompy oleju zakonczylem jazdy pod koniec 1szej sesji i mam ogromny niedosyt bo osiagniety czas byl daleki od tego co moglem zrobic wczoraj sad.gif
Tak to juz niestety jest jak sie konczy auto na ostatnia chwile i dociera i stroi w drodze do Poznania smile.gif Nie dosc ze stracilem hamulce ktore reanimowalismy u Jacka do 4 rano w sobote, to jeszcze jakis opilek metalu zablokowal zaworek obejsciowy pompy oleju co spowodowalo brak cisnienia oleju. Jakims cudem nie zdazylo sie to na torze tylko jak zjechalem i na wolnych obrotach studzilem turbine...
Inaczej sluzby porzadkowe mialy by sporo roboty przy usowaniu kobrowodow z toru smile.gif
W przyszlym sezonie mysle ze nie opuszcze zadnej imprezy bo radosc z jazdy po torze przerosla moje najsmielsze oczekiwania...

Chcialbym jeszcze pogratulowac organizatorom bo impreza i atmostfera na niej panujaca byla swietna...

Jadzwin

--------------------
Knock Knock! Who's there ? DETONATION

+Quote Post
Albert
post Mon, 07 Sep 2009 - 22:19
Post #30

Administrator

Czasy z poszczególnych okrążeń na Torze

http://www.rs6club.pl/misc/2009/TA_all.xls

--------------------
Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl

TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260

VERKLINE

+Quote Post
Econo
post Mon, 07 Sep 2009 - 22:22
Post #31

Frequent User

Było baaardzo fajnie
Panowie, kawał dobrej roboty..
Atmosfera, uczestnicy - jak za starych dobrych czasów smile.gif

jak sobie zafunduję koła specjalnie na tor to przestanę mieć na co zwalać winę za słabe czas biggrin.gif
na przyszły sezon to plan podstawowy

pozdr
D

--------------------
Econo
Speedster Turbo #4425
Volvo S80 D5

+Quote Post
frytol
post Mon, 07 Sep 2009 - 22:35
Post #32

Super User

Albert, Bullitt, dzieki, jak zwykle bylo super smile.gif.

W pazdzierniku chyba odpuszczam, a na wiosne mam nadzieje pojawic sie na kolejnej edycji TA docelowym samochodem do TA smile.gif

--------------------
In Racing we trust

+Quote Post
Zwierzak
post Tue, 08 Sep 2009 - 11:55
Post #33

Forum Killer

@Econo a światła sobie naprawiłeś ? smile.gif
Pozdrawiam
Szare 350Z

--------------------

Kopnac to mozesz swoja starą

+Quote Post
sajfer
post Wed, 09 Sep 2009 - 18:26
Post #34

Frequent User

Ktos moze jeszcze ma jakies fotki? smile.gif

--------------------
pizzabrakes

+Quote Post
v72
post Wed, 09 Sep 2009 - 19:16
Post #35

User

CYTAT(sajfer @ Wed, 09 Sep 2009 - 18:26) *
Ktos moze jeszcze ma jakies fotki? smile.gif

Ja mam , postaram się wrzucić na neta jeszcze w tym tygodniu ..

+Quote Post
Econo
post Wed, 09 Sep 2009 - 20:33
Post #36

Frequent User

CYTAT(Zwierzak @ Tue, 08 Sep 2009 - 10:55) *
@Econo a światła sobie naprawiłeś ? smile.gif
Pozdrawiam
Szare 350Z

hehe, witam smile.gif
wyobraź sobie, że jednak padły obie żarówki na raz... naprawione
wracałem na długich - są tak beznadziejne i nisko ustawione że mi nawet nikt nie zamrugał...

--------------------
Econo
Speedster Turbo #4425
Volvo S80 D5

+Quote Post
lagadula
post Wed, 16 Sep 2009 - 12:19
Post #37

Forum Homee

Cały czas zapominacie że my instruktorzy jestesmy dla was i jesli nie dajecie rady z jakaś sekcją to za rekaw nas i do auta. Ostatnio jeden się przekonał że dwie małe podpowiedzi i parę dziesiątych znikneło smile.gif

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
idzik
post Wed, 16 Sep 2009 - 12:25
Post #38

Frequent User

Lagadula,

Ty latasz tą 330d kombi ze zderzaczkiem Alpiny ?

Biorę Cię na prawy w październiku wink.gif

+Quote Post
Titleist
post Wed, 16 Sep 2009 - 16:25
Post #39

Forum Killer

a ja na lewy wink.gif

--------------------
Streetracing Team Wrocław

+Quote Post