![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Zestaw ATE nie będzie piszczał, z np TRW różnie bywa
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 January 2005 Skąd: xxx ![]() |
Wlasnie po cichu myślałem o TRW lub Textarze.
![]() -------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
mi zdarzyło się kilka razy, że textar piszczał. ATE nigdy
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 30 June 2011 Skąd: PO ![]() |
Czy ktoś ma jakieś opinie o oponach wielosezonowych? Powiedzmy, że biorę coś typu Michelin/Vredestein czyli no załóżmy, że nienajgorsze. Czy przy przebiegach rzędu 15k rocznie, miasto plus krótkie trasy (dynamicznie;)) to się może sprawdzić? Nie ma jakiś uciążliwych zjawisk typu bardzo miękka scianka, duży szum itp? Rozmiar to 235/45/18 o ile to ma jakieś znaczenie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
To raczej do piździków kręcących się wokół komina.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Nie prawda.
Użytkuje takie opony w Traficu (nokiany) i paru kumpli w osobówkach. Do bicia prędkości na torze się może nie nadają ale do normalnej jazdy jak najbardziej. Nie ma problemu z temperaturami, ze śniegiem itp. U mnie na południu (ale jeszcze nie w górach) gdzie śnieg zalega na drodze maksymalnie pewnie z godzinę po opadach to super rozwiązanie i polecam. |
|
|
![]()
|
|
Kolega ma bridgestone a005, bardzo zadowolony, ostatnio jeździłem na kleberach quadraxer 2, były wyjątkowo ciche, pomimo miękkiej ścianki nie bardzo pływały (205/65 R15) ale jeździłem tylko na suchym, troszkę w deszczu było ok.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jasne, bo jazda Trafikiem lub na balonach 15 i 16 to jest dynamiczna jazda na oponie 235 osiemnastce.
Dla mnie te wozy z przykładów, które podaliście to własnie piździki - i do niech się to nadaje. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Jasne, bo jazda Trafikiem lub na balonach 15 i 16 to jest dynamiczna jazda na oponie 235 osiemnastce. Dla mnie te wozy z przykładów, które podaliście to własnie piździki - i do niech się to nadaje. Jakbym jeździł tylko trafikiem to bym się nie odzywał. Ale jak nie doczytałeś wyżej to napiszę jeszcze raz, że mam paru znajomych którzy jeżdżą na normalnych rozmiarach również. A po drugie teraz byle mocniejszy sprzęt ma felgi 18" to jaki to wyznacznik? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Przejeździłem rok na 225/40R18 na wielosezonowej Pirelli P Zero. Było OK, i nawet dawało rade po nieodśnieżonym mieście, ale nie wgryza się jak zimówka, a po drugie to była nowa opona z bieznikiem 7+ mm. Podejrzewam, że przy oponie zużytej do 4-5 mm nie byłoby już tak różowo. W lato na ulicy trochę gorzej trzymała od letnich, nie brandzlowałem się nad szczegółami. Auto FWD diesel 1.9 150 KM.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 30 June 2011 Skąd: PO ![]() |
Tutaj jest Turbo benzyna fwd okolice 240 koni wiec opona ma co robić. Ale tak jak powyżej, nie chce mi sie brandzlować nad tym tematem. Lubię dać w palnik na prostej - to jest koniec mojej szybkiej jazdy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
No to do takiego wozu kup stalówki 17 na zimę i już.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Do turlania się OK, ale parę razy przy dynamiczniejszej jeździe z ABS przejechałem siętak, że majtki czekały na spotkanie z kupą.
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Panowie dzisiaj po południu zaczynam zdejmować prawą głowicę w BMW E92 M3. Czy da się to zrobić bez wyjmowania silnika ? mam szczupłe dłonie
![]() osprzętu jest oporowo, dlatego jeżeli mam stracić czas to wyjmuje cały silnik, ale wolałbym zrobić na aucie na 3 cylindrze wtrysk leje nawet jak auto jest zgaszone. Poprostu jest otwarty/uszkodzony mechancznie. Silnik po remoncie. Podpierało silnik podczas próby odpalenia. Z tego co zmierzyliśmy korba jest prosta. Kompresja na 3cyl 5~ reszta daje radę Jest podejrzenie krzywego zaworu Temat z wczoraj wieczorem. pomożecie ? -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś ma jakieś opinie o oponach wielosezonowych? Powiedzmy, że biorę coś typu Michelin/Vredestein czyli no załóżmy, że nienajgorsze. Czy przy przebiegach rzędu 15k rocznie, miasto plus krótkie trasy (dynamicznie;)) to się może sprawdzić? Nie ma jakiś uciążliwych zjawisk typu bardzo miękka scianka, duży szum itp? Rozmiar to 235/45/18 o ile to ma jakieś znaczenie Ja mam bardzo pozytywne odczucia i nie wroce juz do zestawu lato i zima. Uzytkowalem Michelin Crossclimate, a teraz Vredestein wlasnie, obie w rozmiarze 215/50/17. Autostrady w lecie przy +35, jazda wokol komina caly rok, gory zima i zadnych problemow. Dodatkowo te Vredesteiny podobno sa calkiem dlugowieczne, ale mam je dopiero rok, wiec ciezko sie wypowiedziec. Dodatkowo jezdzilem na Nexenach N'Blue 4 Season, ktore maja swietne opinie w Internecie. Jezdzilem Astra F w trybie "rajdowym" i trzymaly jak glupie. ![]() Aha, w jednym aucie mam Hankooki i na mokrym trzymaja gorzej niz Vredestein. -------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
mi zdarzyło się kilka razy, że textar piszczał. ATE nigdy Ok, czyli klocki i tarcze ATE, tak? Warto doplacic do ATE Ceramic? Rzeczywiscie mniej pyla? -------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
ja zawsze kupowałem zwykłe gładkie ate i zwykłe klocki. Pylą jak głupie (chyba jedyny minus w kategorii cywilne klocki) nie jeździłem nigdy na ceramic
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Jakie występują różnice w zawieszeniu Focusa mk2 zwyklak vs ST v RS? Oczywiście nie chodzi mi o to, że są niższe sprężyny, twardsze amory czy grubsze staby. Bardziej mnie zastanawia czy są jakieś różnice konstrukcyjne.
-------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 August 2014 ![]() |
Czy ktoś jeździ na ledach w miejscu zwykłej żarówki na zwykłym odbłyśniku bez soczewki? Daje to radę czy snop światła jest jakiś z dziurami? Mam ochotę kupić ori osram/philips H4 do mojego (lampa jeszcze na szklanym kloszu).
Czy ktoś może polecić jakiś zakład regenerujący odbłyśniki? Najlepiej okolice Białegostoku, jak nie to wysyłkowo. Zardzewiały mi halogeny przeciwmgłowe. Trzeba je wypiaskować, z wewnątrz napylić odbłyśnik, a z zewnątrz pomalować. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 23 March 2013 ![]() |
Jakie występują różnice w zawieszeniu Focusa mk2 zwyklak vs ST v RS? Oczywiście nie chodzi mi o to, że są niższe sprężyny, twardsze amory czy grubsze staby. Bardziej mnie zastanawia czy są jakieś różnice konstrukcyjne. st a zwykly to raczej amory/fedry, ale rs to juz zupelnie inne zawieszenie revoknuckle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 09:33 |