![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Liczy się po kwocie faktury/umowy. Jak celny pyskuje, to bierze się rzeczoznawcę. Ale celny też musi mieć jakąś podstawę, żeby "pyskować". Chodzi o to, żeby kwota była na tyle wysoka, żeby nie pyskował, ale nie za wysoka, żeby nie przepłacać ![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale celny też musi mieć jakąś podstawę, żeby "pyskować". Chodzi o to, żeby kwota była na tyle wysoka, żeby nie pyskował, ale nie za wysoka, żeby nie przepłacać ![]() Ostatnio jak to robiłem (zeszły rok), to pani w celnym miała jakąś książkę, w której moje auta kosztuje 45 000 zł i płać pan akcyzę, mimo że na fakturze jest 3,5k franków. Przyszedł rzeczoznawca otworzył tę samą książkę, podumał nad uszkodzeniami, napisał kwotę w złotówkach równą 3,5k franków po ówczesnym kursie i wszystko przeszło. Auto było powyżej 2 litrów, więc miało to bardzo duże znaczenie. Wątpię natomiast, żeby przeszła kwota poniżej 40 000 zł. Dodam tylko, że te 3,5k franków to była faktyczna kwota, którą zapłaciłem za auto... Dla mnie drogi są dwie - auto drogie, powyżej 2 litrów - zawsze rzeczoznawca. Tanie, poniżej dwóch litrów - groszowe sprawy, płace co mówią lub staram się obniżyć kwotę na oświadczenie, zdjęcia etc. Ogólnie to skandal, nigdy nie kantowałem na tych fakturach, a zawsze i tak w celnym traktują jak złodzieja. No ale nie mam czasu palić opon pod urzędem i machać flagami, transparentami, więc gram, jak przeciwnik pozwala. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
burski, dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Mam uszkodzony czujnik/matę obecności pasażera na przednim fotelu w lagunie 3. Wyszło to przy okazji podpięcia auta pod program diagnostyczny. Wydaje mi się, że ten czujnik ma wpływ na działanie poduszki. Pytanie czy na pewno tak jest? Z dwóch różnych źródeł otrzymałem informację, że jeżeli przy uruchamianiu samochodu auto-diagnostyka obwodu odpowiedzialnego za poduszki nie zgłasza żadnych problemów to poduszki mają zadziałać. Usłyszałem również, że to czujniki w pasach bezpieczeństwa odpowiadają za uruchomienie poduszki. W zasadzie miało by to sens, bo matę obecności fotela można łatwo uszkodzić nie będąc tego świadomym - komputer pokładowy nie wyświetla żadnych komunikatów. Jest ktoś w stanie odpowiedzieć konkretnie na to pytanie? Ktoś jeszcze jest w stanie powiedzieć coś więcej na powyższy temat? -------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 January 2005 Skąd: xxx ![]() |
Jakie polecacie regaly do garazu/piwnicy? Takie marketowe za 100zl z Obi czy Castoramy beda ok?
https://www.castorama.pl/produkty/urzadzani...0-kg-ocynk.html -------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Z tego typu to szukaj firmy Metalkass bo są bardzo porządne (używam w sklepie na magazynie z 10lat i są spoko). Tylko żeby miały dużą nośność półki (tak jak te z linku np.) bo te co mają po 100kg to się przewracają od patrzenia jak doładujesz i np nim ruszasz albo kiwasz.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Metalkass robi porządne, ale mam też inne, nie wiem jakich firm i też dają radę. Ta sugerowana cena 80 zł w Casto to bardzo dobra cena.
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, jakie są opłaty przy sprowadzaniu auta z Gruzji? Tak samo jak np. w przypadku USA: VAT, cło i akcyza?
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 30 October 2018 Skąd: DE/Jelenia Gora ![]() |
Panowie - pacjent Q7 2008 3.0 tdi
Dopiero kupione i..nastepnego dnia po odpaleniu zaczyna wyc w srodku. Wycie zaczyna sie robic masakryczne przy skrecaniu kierownica na postoju i przy jezdzie na 1-2-3 biegu i skrecaniu. Wyzsze predkosci i skrecanie - nic nie slychac. Pompa wspomagania? Zauwazylem dosc niski stan plynu wspomagania. Dolanie pomoze? Na poczatku wystraszylem sie ze to cos ze skrzynia bo wyje na postoju bez krecenia kierownica - ale krecenie poteguje. Co dziwne tylko na postoju/niskich predkosciach. Jak jedzie sie szybciej i skreca - nic sie nie dzieje... Nie ma oporu na kierownicy - leciutko chodzi. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
Korbowody jrspec czy prism ? Prism 2800, jr tansze o 4 paki jakas roznica znaczna miedzy nimi jest ?
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 12 September 2013 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Panowie, jakie są opłaty przy sprowadzaniu auta z Gruzji? Tak samo jak np. w przypadku USA: VAT, cło i akcyza? Jeśli kombinujesz nad sprowadzeniem od takiego jednego Gruzina co się na FB ogłasza, to odpuść temat. W paru miejscach ludzie pisali w jakim stanie te auta przyjeżdżają -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Jeśli kombinujesz nad sprowadzeniem od takiego jednego Gruzina co się na FB ogłasza, to odpuść temat. W paru miejscach ludzie pisali w jakim stanie te auta przyjeżdżają Dokładnie o to mi chodziło, dzięki za info ;) -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
|
|
![]()
|
|
Korbowody jrspec czy prism ? Prism 2800, jr tansze o 4 paki jakas roznica znaczna miedzy nimi jest ? Podbijam... -------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Prism ma dobrą kontrolę jakości i według mnie jest lepszym wyborem. Każda korba jest na rentgenie.
Zawsze warto pomierzyć czy osiowość, wymiary i waga są w tolerancji. Niezależnie od producenta mogą zdarzyć się " kwiatki" Jak np. nieprawidłowo osadzona tulejka na sworzeń. -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Sa w ofercie kogos kogo wsztscy z forum znamy , wyważone, przeswietlane rtg, i wyważone do end to end ( nie wiem co to znaczy) podobno przyjmuja 200hp na cylinder , ja celuje w 8xx na 8 cyl dlatego dopytuje nie chce uwalic kasy w jakies chiny juz i tak mam niemcy na chacie z kobita prez ten samochod...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Bedziesz uturbiał swoją 645 ?
-------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Najpierw szpera ,heble i zawieszenie , juz sie "wjezdzilem" w ten samochod i KM ,prawdopodobnie bedzie T albo kompresor i strzal z nitro jak by nie bylo w okolicach 500 korby seryjne sie poddadza dlatego mysle o kutych... i pewnie co chwile bedzie "malo" to lepiej zrobic raz a porzadnie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Poszukuje osoby (najchętniej w Warszawie), która na stole mogłaby ze sterownika BOSCH 0261 S02 380 MED 9.5.10 (numer VW 3C0 906 056 EB) wyciąć nadzór nad klapą w kolektorze ssącym.
Może oczywiście być wysyłkowo pod warunkiem, że nie będzie to u kogoś leżało przez dwa tygodnie i nabierało ważności. Ktoś coś? -------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Odezwij się do użytkownika KIVI.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |