![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 March 2006 Skąd: Olsztyn ![]() |
Pacjent: xjr x308
Po włączeniu silnika obroty na P czy N utrzymują się na 300obr/min zamiast 600 a czasem na np. 1200 (jak spadają do 300 to silnik gaśnie), czasem sinik wpada w lekkie wibracje ... dzieje się to kiedy chce, ale przewaznie przy starcie na zimnym silniku. Był juz w 1 serwisie, serwisie BOSHa oraz JAGCar....każdy podłącza pod swój magiczny komputer i mówi zenie ma logów z błędami... Pierdoła ale strasznie...wk..... Any idea? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Pacjent - Megane I 2000r 1.9 dCi 72kW.
Pytanie: Czym różni się napinacz paska rozrządu od kompletnego napinacza(poza 300zł) ? Kompletny napinacz nie ma w zestawie rolki prowadzącej, która występuje w tym silniku. I drugie pytanie - pasek klinowy może się wystrzępić od błędnego założenia ? Trzecie - świece żarowe w dieslu wymienia się kompletami zawsze czy można wymienić 3 i zostawić czwartą ? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
Pacjent: xjr x308 Po włączeniu silnika obroty na P czy N utrzymują się na 300obr/min zamiast 600 a czasem na np. 1200 (jak spadają do 300 to silnik gaśnie), czasem sinik wpada w lekkie wibracje ... dzieje się to kiedy chce, ale przewaznie przy starcie na zimnym silniku. Był juz w 1 serwisie, serwisie BOSHa oraz JAGCar....każdy podłącza pod swój magiczny komputer i mówi zenie ma logów z błędami... Pierdoła ale strasznie...wk..... Any idea? mi to wygląda na silniczek krokowy (o ile w tym silniku w ogole wystepuje... ale objawy na to wskazują) sprawdzilbym go w pierwszej kolejnosci Trzecie - świece żarowe w dieslu wymienia się kompletami zawsze czy można wymienić 3 i zostawić czwartą ? ostatnio w busie tak zrobilem - wymienilem dwie uszkodzone, auto odpala bez problemu, a wczesniej nie chcialo, wiec chyba mozna ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
ja jak kupowałem auto 2 lata temu zostałem poinformowany ze auto nie paliło i zmienione zostały 3 świece żarowe i jeżdzę tak do dzisiaj i nic sie nie dzieje i to na ISKRY
![]() -------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
Tylko problem jest taki, że boję się to ruszać, jak się coś zesra w aucie to chyba się skończy w sądzie, bo facet jest totalnie nieogarnięty...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Czy w ITR'ach była kiedykolwiek montowana klima? Zawsze mi się wydawało, że nie i tak gdzieś też wyczytałem, ale ostatnio przeglądam ogłoszenia i widziałem kilka, w których było napisane, że mają klimę, a nikt się nie chwalił, że dołożona, jakby jej obecność była zupełnie oczywista. Jak to w końcu jest?
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Czy w ITR'ach była kiedykolwiek montowana klima? Zawsze mi się wydawało, że nie i tak gdzieś też wyczytałem, ale ostatnio przeglądam ogłoszenia i widziałem kilka, w których było napisane, że mają klimę, a nikt się nie chwalił, że dołożona, jakby jej obecność była zupełnie oczywista. Jak to w końcu jest? Od początku produkcji była jako opcjonalne wyposażenie. Nie wiem czy w późniejszych rocznikach nie była w standardzie, ale na pewno istnieją ITRy z klimą ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Dzięki, widocznie czytam nie te serwisy, co trzeba.
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Pacjent - Megane I 2000r 1.9 dCi 72kW. Pytanie: Czym różni się napinacz paska rozrządu od kompletnego napinacza(poza 300zł) ? Kompletny napinacz nie ma w zestawie rolki prowadzącej, która występuje w tym silniku. I drugie pytanie - pasek klinowy może się wystrzępić od błędnego założenia ? Trzecie - świece żarowe w dieslu wymienia się kompletami zawsze czy można wymienić 3 i zostawić czwartą ? 1. W 1,9 dCi (znanym mi F9Q) napinacz to rolka z dziurą w kształcie fasolki. Napinasz wkręcając śrubkę M6 w odpowiedni otwór wykonany w blaszce, na której toto siedzi. Sam napinacz to poprostu ta rolka, kpl to pewnie rolka, blaszka i nakrętka. Jak w 1,9 dCi wymieniam rozrząd to nigdy nie wymieniam tej blaszki, bo po cholerę, jak to nijak się nie zużywa. Rolki prowadzącej tam o ile pamiętam nie było. Wał korbowy, pompa wody (napędzana "plecami" paska), pompa, wałek, napinacz. 2. Oczywiście, że może. 3. Można wymieniać pojedyńczo, ale w niektórych autach trzeba się trochę nakopać, żeby tam wleźć, wtedy warto kpl. -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 17 November 2005 ![]() |
Czy na felge 7" szerokosci idzie zalozyc opone 12.5" szerokosci?
Chodzi o kola terenowe oczywiscie - bardzo eleastyczne i wysokie na 33" |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Spokojnie wlezie.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 06 July 2009 Skąd: Ostrowiec Św. ![]() |
Witam. Jaki przepływomierz będzie dobry do Seata Leona ARL po programie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Witam. Seryjny. No ostatecznie Bosch.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Witam. Seryjny. No ostatecznie Bosch. to taki mogę tam włożyć ? ( nie akurat ten z aukcji ) http://www.allegro.pl/item1009542926_przep...do_1_9_tdi.html taki mam za pare groszy do wzięcia... |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kontynuując temat, w owej Megance pewny warsztat zmieniał pasek klinowy ale, niestety, właściciel jest nieogarnięty. Pasek klinowy się rozwarstwił. I teraz pytanie - czy w ramach reklamacji można zrobić to w innym warsztacie ? Facet jest ubezpieczony, po tym jak strzelił pasek rozrządu(który on wymieniał) naprawa była zrobiona na koszt ubezpieczalni... Nie chciałbym, żeby auto było robione dalej w tamtym warsztacie - i niestety ze względu na brak pieniędzy auto nie może być naprawiane gdzieś indziej.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki k-meal
![]() ![]() a i jeszcze jedno pytanie, jak się ma uszkodzona przepływka do spalania ? W googlach znalazłem różne odpowiedzi, że zwiększa, zmniejsza, albo w ogóle nie ma wpływu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT uszkodzona przepływka do spalania zwiększa... Niespotkalem sie jeszcze żeby zmniejszyla w jakims aucie ![]() -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
a nie jest tak, ze jesli przeplywka padla i pokazuje caly czas minimalna wartosc, to tym samym obcinane jest paliwo, turbina laduje mniej i mniej spala?
jesli jest inaczej to moglby ktos wytlumaczyc dlaczego? pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
imho jesli padnie przeplywka to komp oblicza dane paliwa na podstawie mapy z gotowymi danymi odpowiadajacym a)wartosci MAP
![]() ![]() -------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 03:08 |