Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> S60 D5 czarny dym
Zoltar
post Tue, 06 Oct 2009 - 18:24
Post #21

Forum Homee

Najwidoczniej Tomekkr1 spotkał się z takim właśnie rzadkim przypadkiem
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 06 Oct 2009 - 18:24
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Rogalotti
post Wed, 07 Oct 2009 - 14:55
Post #22

Forum Killer

CYTAT(Zoltar @ Tue, 06 Oct 2009 - 18:24) *
Najwidoczniej Tomekkr1 spotkał się z takim właśnie rzadkim przypadkiem

Czyli dochodzi jeszcze problem zle opracowanej modyfikacji silnika. W innym przypadku sprawna przepływka przy seryjnym sofcie czyta z ostatniej linii mapy paliwa (czytaj sprawny silnik nie ma prawa dymic). A jezeli soft jest seryjny to nadal pozostał problem mechaniczny w aucie i został "zaleczony" niewłasciwym przepływomierzem. Kółko sie zamyka...

Pozdrawiam.

+Quote Post
elcia123
post Thu, 15 Oct 2009 - 15:45
Post #23

Rookie

Kochani, Serwis w Katowicach mijajcie szerokim łukiem. Po ostatnim serwisowaniu w tym salonie podejrzewam ze wsadzili mi stare wtryskiwacze. Przed wizyta w owym salonie nie było tego problemu z dymieniem, natomiast po zaczal dymic na czarno. Jesli juz macie serwisowac to przejedzcie sie kawałeczek dalej do Chorzowa (w chorzowie mozna zobaczyc co prawda przez szybe, co robia z naszym kochanym malenstwem, wiec mamy wieksza kontrole) czy Tychów JarekK podał namiary za co serdecznie dziekuje. Pozdrawiam

+Quote Post
iibitdi
post Thu, 15 Oct 2009 - 15:50
Post #24

Super User

masz jakieś dowody na to że wsadzili ci stare wtryskiwacze?
Może coś z autem dalej jest nie tak ?

+Quote Post
tdik
post Thu, 15 Oct 2009 - 17:30
Post #25

Forum Clubber

ja tam sie nie znam na tym ale czy ozna w vovlo sprawdzic korekcje wtryskow??. jak napisal ibitdi udowodnic im cokolwiek bedzie ciezko

--------------------
Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest

+Quote Post
iibitdi
post Thu, 15 Oct 2009 - 19:11
Post #26

Super User

mozna sprawdzic metoda przelewowa

+Quote Post
elcia123
post Thu, 15 Oct 2009 - 21:05
Post #27

Rookie

no własnie problem w tym ze nei mam jak im tego udowodnic... jak mam wiedziec jakie były a jakie sa teraz Wiec napisalam prawdopodobnie. Widze tylko poprostu co sie dzieje z autem po wizycie w serwisie (tego wczesniej nie było i dzieki ze ktos założyl taki temat bo od tego zaczełan dociekac skad sie to bierze). W serwisie katowickim nie ma mozliwosci zobaczenia co robia z autem (czego nie lubie bo czasem roznie to bywa, i to nie pierwszy raz potrafia wsadzic cos nie nowego).

+Quote Post
Knutomaniak
post Thu, 15 Oct 2009 - 22:04
Post #28

Super User

CYTAT(elcia123 @ Thu, 15 Oct 2009 - 21:05) *
no własnie problem w tym ze nei mam jak im tego udowodnic... jak mam wiedziec jakie były a jakie sa teraz Wiec napisalam prawdopodobnie. Widze tylko poprostu co sie dzieje z autem po wizycie w serwisie (tego wczesniej nie było i dzieki ze ktos założyl taki temat bo od tego zaczełan dociekac skad sie to bierze). W serwisie katowickim nie ma mozliwosci zobaczenia co robia z autem (czego nie lubie bo czasem roznie to bywa, i to nie pierwszy raz potrafia wsadzic cos nie nowego).

Masz racje, na kazdym kroku ZLODZIEJE, a gdy siedzisz 8h za szyba, to nic Twojemu wzrokowi nie umknie. Bo jak beda zakladac nowe wtryski, to wczesniej do szyby pokaza takie pudelko, z ktorego je wyciagna i pisac na nim bedzie NOWE WTRYSKI smile.gif Przepraszam za nierzeczowy glos, nie moglem sie powstrzymac.

+Quote Post
JarekK
post Mon, 19 Oct 2009 - 00:45
Post #29

Forum Killer

Po pierwsze nie rozumiem dlaczego auto na seryjnym sofcie ale z zepsutą przepływką nie może dymić? Volvo normalnie dymią jak stare parowozy jeśli przepływka pokazuje "dużo powietrza" a w rzeczywistości jest mniej. ECU podaje więcej paliwa niż powinno i dymi...
Inną częstą przyczyną w D5 są cieknące wtryski - o tyle niebezpieczne, że może skończyć się remontem albo wymianą silnika.
Z naszych obserwacji wynika, że części kupione przez naszych klientów jako "używki" często bywają dobierane "na oko". Nie raz widzieliśmy np przepływkę opisaną "białym korektorem" jako "Volvo 5-cyl benz." lub coś w tym stylu... jest kilkanaście rodzajów takich silników więc jest szansa że się trafi smile.gif
Ostatnio było u nas auto z przepływomierzem kupionym w pewnym serwisie, gdzie wtyczka miała wyłamane zabezpieczenia mechaniczne przed wpięciem nieodpowiedzniego modelu...

Inna sprawa to jakość oryginalnych części. Mamy u siebie oryginalną stację diagnostyczną do Volvo i często sprzwdzamy parametry po wymienie części w autach z problemami. Trafił się już oryginalny i nowy (NIE zamiennik), z pudełka i prosto z sieci Volvo przepływomierz, który prawie nie działał... następny z półki już był OK.

--------------------
Every weapon needs a master.
JKRacing.pl - Chiptuning VOLVO, Saab, Ford, BMW, Mercedes i innych marek.
Tychy. Poszukujemy nowych przedstawicieli!

+Quote Post
iibitdi
post Mon, 19 Oct 2009 - 09:59
Post #30

Super User

świadczy to o firmie niestety. I weś Pan kup woza za kilka set tysi mając taki serwis - dramat.

+Quote Post
JarekK
post Mon, 19 Oct 2009 - 23:18
Post #31

Forum Killer

Przepływka tej samej firmy co we wszystkich niemieckich superwagenach... nawet identycznie wygląda - tylko numery inne. Wygląda na "przemysłowy standard" smile.gif Oczywiście na odlewie "Made in Germany".
Kontrola jakości zaczyna się chyba poddawać księgowym już nie tylko w Chinach biggrin.gif

--------------------
Every weapon needs a master.
JKRacing.pl - Chiptuning VOLVO, Saab, Ford, BMW, Mercedes i innych marek.
Tychy. Poszukujemy nowych przedstawicieli!

+Quote Post
elcia123
post Wed, 21 Oct 2009 - 15:06
Post #32

Rookie

Knutomaniak, ja rozumiem towoja ironie, DZIEKUJE za popadanie skrajnosci:). jeszli chcesz mnei pobesztać albo masz problem i chcesz byc wobec mnie uszczypliwy to dawaj na priv. Dla mnie nie ma problemu. Mam prawo nei znac sie na autkach, a nei ujmuje mechanikom zawodowym ktorzy nei potrafia naprawic szkody (aczkolwiek mniemam ze ty poczules sie urazony przez moj mamly apel, bo tego boli co tak robi i z tego servisu pewnie jestes ;p ale mniejsza z tym).Chcialam poprostu przestrzec. Nei musisz brac tego do siebie ani sie do tego stosowac. Pozdrawiam

+Quote Post
iibitdi
post Wed, 21 Oct 2009 - 15:13
Post #33

Super User

Knutomaniak ma całkowitą rację, skoro się nie znasz jak piszesz, i nie masz pewności, że ktoś Cię oszukał to nie masz prawa oczerniać nikogo a tym bardziej firmy, która pewnie straci paru klientów przez Twojego posta.
Jeśli nie masz dowodów i nie jesteś pewna to nie oczerniaj bo zepsuć komuś opinię jest na prawdę bardzo łatwo.
Można mieć zastrzeżenia co do fachowości obsługi ale nie nazywaj ludzi oszustami.

+Quote Post
Knutomaniak
post Wed, 21 Oct 2009 - 22:31
Post #34

Super User

CYTAT(elcia123 @ Wed, 21 Oct 2009 - 15:06) *
Knutomaniak, ja rozumiem towoja ironie, DZIEKUJE za popadanie skrajnosci:). jeszli chcesz mnei pobesztać albo masz problem i chcesz byc wobec mnie uszczypliwy to dawaj na priv. Dla mnie nie ma problemu. Mam prawo nei znac sie na autkach, a nei ujmuje mechanikom zawodowym ktorzy nei potrafia naprawic szkody (aczkolwiek mniemam ze ty poczules sie urazony przez moj mamly apel, bo tego boli co tak robi i z tego servisu pewnie jestes ;p ale mniejsza z tym).Chcialam poprostu przestrzec. Nei musisz brac tego do siebie ani sie do tego stosowac. Pozdrawiam

Widze, ze bardzo lubisz teorie spiskowe. To moze zakonczyc sie rozdwojeniem jaźni wink.gif Niestety, znow pudlo. Nie jestem zwiazany z jakimkolwiek serwisem samochodowym, mimo, ze wczesniej ujezdzalem Volvo.

+Quote Post
rosomak
post Thu, 22 Oct 2009 - 00:19
Post #35

Super User

A teraz pewnie we wszystkich serwisach będą montować sobie szybki bo jak widać potrafi ona cuda zdziałać
Po co płacić porządnym mechanikom jak wystarczy prosty zabieg i znajomy szklarz
No i teraz to jeszcze będzie trzeba zainwestować w białe rękawiczki żeby jeszcze profesjonalniej wyglądało

+Quote Post
elcia123
post Thu, 22 Oct 2009 - 13:33
Post #36

Rookie

Mowcie se co chcecie, prawo do swojej opinii mam! I NIKT mi tego nie zabroni ja nie pisze tak bo mi sie podoba albo by komus narozrabiac. Owszem w 100% pewnosci nei mam ale jest to ALE. Z passatem niestety tez mialam problem, ostatnio mialam wymiane kilu rzeczy i przy tym filtr i co ??? wsadzili stary reszta oki. pojechalam do nich ponownie z pytaniem dlaczego tak zrobili, odpowiedz byla taka "bo nei mielismy". Kasuje mnei faciu za nowe czesci a wsadza uzywany, no to chyba cos nie tedy prawda? Jedzcie sami Przekonujcie sie, dla jednego jest ok a dla drugiego nie. A na marginesie to uwagi co do mnie aby pisaco mnei ironicznie to prosze na priv. JA o Was tak nei pisze.a to forum nei temu sluzy.

+Quote Post
Lysy
post Thu, 22 Oct 2009 - 15:04
Post #37

Forum Homee

Elcia prosze zachowaj jakis styl swoich wypowiedzi, piszesz chaotycznie, robisz bledy w co trzecim wyrazie i stawiasz niepoprawnie znaki interpunkcyjne.... Ciezko sie cos takiego czyta.

+Quote Post
elcia123
post Thu, 22 Oct 2009 - 15:13
Post #38

Rookie

Dobrze, poprawie to,ale wynika to z szybszego pisania i po części braku czasu, wówczas nie zwracam uwagi na poprawność (wiec interpunkcja i błędy ortograficzne, czyli literówki w głównej mierze przeważają). Myślę jednak, że da się rozczytać i wiadomo o co chodzi.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 01:18