![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Najwidoczniej Tomekkr1 spotkał się z takim właśnie rzadkim przypadkiem
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Najwidoczniej Tomekkr1 spotkał się z takim właśnie rzadkim przypadkiem Czyli dochodzi jeszcze problem zle opracowanej modyfikacji silnika. W innym przypadku sprawna przepływka przy seryjnym sofcie czyta z ostatniej linii mapy paliwa (czytaj sprawny silnik nie ma prawa dymic). A jezeli soft jest seryjny to nadal pozostał problem mechaniczny w aucie i został "zaleczony" niewłasciwym przepływomierzem. Kółko sie zamyka... Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 15 October 2009 ![]() |
Kochani, Serwis w Katowicach mijajcie szerokim łukiem. Po ostatnim serwisowaniu w tym salonie podejrzewam ze wsadzili mi stare wtryskiwacze. Przed wizyta w owym salonie nie było tego problemu z dymieniem, natomiast po zaczal dymic na czarno. Jesli juz macie serwisowac to przejedzcie sie kawałeczek dalej do Chorzowa (w chorzowie mozna zobaczyc co prawda przez szybe, co robia z naszym kochanym malenstwem, wiec mamy wieksza kontrole) czy Tychów JarekK podał namiary za co serdecznie dziekuje. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
masz jakieś dowody na to że wsadzili ci stare wtryskiwacze?
Może coś z autem dalej jest nie tak ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
ja tam sie nie znam na tym ale czy ozna w vovlo sprawdzic korekcje wtryskow??. jak napisal ibitdi udowodnic im cokolwiek bedzie ciezko
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
mozna sprawdzic metoda przelewowa
|
|
|
![]()
|
|
no własnie problem w tym ze nei mam jak im tego udowodnic... jak mam wiedziec jakie były a jakie sa teraz Wiec napisalam prawdopodobnie. Widze tylko poprostu co sie dzieje z autem po wizycie w serwisie (tego wczesniej nie było i dzieki ze ktos założyl taki temat bo od tego zaczełan dociekac skad sie to bierze). W serwisie katowickim nie ma mozliwosci zobaczenia co robia z autem (czego nie lubie bo czasem roznie to bywa, i to nie pierwszy raz potrafia wsadzic cos nie nowego).
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
no własnie problem w tym ze nei mam jak im tego udowodnic... jak mam wiedziec jakie były a jakie sa teraz Wiec napisalam prawdopodobnie. Widze tylko poprostu co sie dzieje z autem po wizycie w serwisie (tego wczesniej nie było i dzieki ze ktos założyl taki temat bo od tego zaczełan dociekac skad sie to bierze). W serwisie katowickim nie ma mozliwosci zobaczenia co robia z autem (czego nie lubie bo czasem roznie to bywa, i to nie pierwszy raz potrafia wsadzic cos nie nowego). Masz racje, na kazdym kroku ZLODZIEJE, a gdy siedzisz 8h za szyba, to nic Twojemu wzrokowi nie umknie. Bo jak beda zakladac nowe wtryski, to wczesniej do szyby pokaza takie pudelko, z ktorego je wyciagna i pisac na nim bedzie NOWE WTRYSKI ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 15 December 2002 Skąd: Tychy/Kraków ![]() |
Po pierwsze nie rozumiem dlaczego auto na seryjnym sofcie ale z zepsutą przepływką nie może dymić? Volvo normalnie dymią jak stare parowozy jeśli przepływka pokazuje "dużo powietrza" a w rzeczywistości jest mniej. ECU podaje więcej paliwa niż powinno i dymi...
Inną częstą przyczyną w D5 są cieknące wtryski - o tyle niebezpieczne, że może skończyć się remontem albo wymianą silnika. Z naszych obserwacji wynika, że części kupione przez naszych klientów jako "używki" często bywają dobierane "na oko". Nie raz widzieliśmy np przepływkę opisaną "białym korektorem" jako "Volvo 5-cyl benz." lub coś w tym stylu... jest kilkanaście rodzajów takich silników więc jest szansa że się trafi ![]() Ostatnio było u nas auto z przepływomierzem kupionym w pewnym serwisie, gdzie wtyczka miała wyłamane zabezpieczenia mechaniczne przed wpięciem nieodpowiedzniego modelu... Inna sprawa to jakość oryginalnych części. Mamy u siebie oryginalną stację diagnostyczną do Volvo i często sprzwdzamy parametry po wymienie części w autach z problemami. Trafił się już oryginalny i nowy (NIE zamiennik), z pudełka i prosto z sieci Volvo przepływomierz, który prawie nie działał... następny z półki już był OK. -------------------- Every weapon needs a master.
JKRacing.pl - Chiptuning VOLVO, Saab, Ford, BMW, Mercedes i innych marek. Tychy. Poszukujemy nowych przedstawicieli! |
|
|
![]()
|
|
świadczy to o firmie niestety. I weś Pan kup woza za kilka set tysi mając taki serwis - dramat.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 15 December 2002 Skąd: Tychy/Kraków ![]() |
Przepływka tej samej firmy co we wszystkich niemieckich superwagenach... nawet identycznie wygląda - tylko numery inne. Wygląda na "przemysłowy standard"
![]() Kontrola jakości zaczyna się chyba poddawać księgowym już nie tylko w Chinach ![]() -------------------- Every weapon needs a master.
JKRacing.pl - Chiptuning VOLVO, Saab, Ford, BMW, Mercedes i innych marek. Tychy. Poszukujemy nowych przedstawicieli! |
|
|
![]()
|
|
Knutomaniak, ja rozumiem towoja ironie, DZIEKUJE za popadanie skrajnosci:). jeszli chcesz mnei pobesztać albo masz problem i chcesz byc wobec mnie uszczypliwy to dawaj na priv. Dla mnie nie ma problemu. Mam prawo nei znac sie na autkach, a nei ujmuje mechanikom zawodowym ktorzy nei potrafia naprawic szkody (aczkolwiek mniemam ze ty poczules sie urazony przez moj mamly apel, bo tego boli co tak robi i z tego servisu pewnie jestes ;p ale mniejsza z tym).Chcialam poprostu przestrzec. Nei musisz brac tego do siebie ani sie do tego stosowac. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Knutomaniak ma całkowitą rację, skoro się nie znasz jak piszesz, i nie masz pewności, że ktoś Cię oszukał to nie masz prawa oczerniać nikogo a tym bardziej firmy, która pewnie straci paru klientów przez Twojego posta.
Jeśli nie masz dowodów i nie jesteś pewna to nie oczerniaj bo zepsuć komuś opinię jest na prawdę bardzo łatwo. Można mieć zastrzeżenia co do fachowości obsługi ale nie nazywaj ludzi oszustami. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Knutomaniak, ja rozumiem towoja ironie, DZIEKUJE za popadanie skrajnosci:). jeszli chcesz mnei pobesztać albo masz problem i chcesz byc wobec mnie uszczypliwy to dawaj na priv. Dla mnie nie ma problemu. Mam prawo nei znac sie na autkach, a nei ujmuje mechanikom zawodowym ktorzy nei potrafia naprawic szkody (aczkolwiek mniemam ze ty poczules sie urazony przez moj mamly apel, bo tego boli co tak robi i z tego servisu pewnie jestes ;p ale mniejsza z tym).Chcialam poprostu przestrzec. Nei musisz brac tego do siebie ani sie do tego stosowac. Pozdrawiam Widze, ze bardzo lubisz teorie spiskowe. To moze zakonczyc sie rozdwojeniem jaźni ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 January 2008 Skąd: Gliwice ![]() |
A teraz pewnie we wszystkich serwisach będą montować sobie szybki bo jak widać potrafi ona cuda zdziałać
Po co płacić porządnym mechanikom jak wystarczy prosty zabieg i znajomy szklarz No i teraz to jeszcze będzie trzeba zainwestować w białe rękawiczki żeby jeszcze profesjonalniej wyglądało |
|
|
![]()
|
|
Mowcie se co chcecie, prawo do swojej opinii mam! I NIKT mi tego nie zabroni ja nie pisze tak bo mi sie podoba albo by komus narozrabiac. Owszem w 100% pewnosci nei mam ale jest to ALE. Z passatem niestety tez mialam problem, ostatnio mialam wymiane kilu rzeczy i przy tym filtr i co ??? wsadzili stary reszta oki. pojechalam do nich ponownie z pytaniem dlaczego tak zrobili, odpowiedz byla taka "bo nei mielismy". Kasuje mnei faciu za nowe czesci a wsadza uzywany, no to chyba cos nie tedy prawda? Jedzcie sami Przekonujcie sie, dla jednego jest ok a dla drugiego nie. A na marginesie to uwagi co do mnie aby pisaco mnei ironicznie to prosze na priv. JA o Was tak nei pisze.a to forum nei temu sluzy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 30 April 2003 Skąd: W-wa ![]() |
Elcia prosze zachowaj jakis styl swoich wypowiedzi, piszesz chaotycznie, robisz bledy w co trzecim wyrazie i stawiasz niepoprawnie znaki interpunkcyjne.... Ciezko sie cos takiego czyta.
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze, poprawie to,ale wynika to z szybszego pisania i po części braku czasu, wówczas nie zwracam uwagi na poprawność (wiec interpunkcja i błędy ortograficzne, czyli literówki w głównej mierze przeważają). Myślę jednak, że da się rozczytać i wiadomo o co chodzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 01:18 |