Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Supercharged S4 B6 i RS4
Sportmile
post Wed, 29 Jul 2009 - 00:06
Post #21

Forum Homee

Nie ma sie co bac kompressora. Jesli sie bedzie z glowa uzywalo to nic sie nie powinno stac. Po tym jak montowalem do m3 razem z brt i do ls1 uwazam ze jest to dobra alternatywa i duzo tansza dla wlascicieli v8

--------------------
Najgorszy Tuning w Mieście
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 29 Jul 2009 - 00:06
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
prnit
post Wed, 29 Jul 2009 - 00:14
Post #22

Forum Homee

a wyjdzie wkoncu informacja co sie naprawde stało z tym m3K które mialo jakis problem na autobahnie? za duze doładowanie..za duże katowanie.?..za duża moc.?...dziwna ta tajemnica..forum jest po to zeby sie dzielic i udanymi zabiegami tuningowymi i problemami jakie takie zabiegi mogą przynieść...takie mam przynajmiej zdanie..jak mi poleci silnik przy strzale +150 to nie bede tego ukrywał tylko napisze....silnik w s4 b6/b7 wytrzyma tyle i tyle a pozniej jest wieelkie BUM wink.gif PS pozatym z tego co wiem wsadzaliscie poprostu kit zrobiony przez kogos innego wiec jak temat wygląda naprawde...w M3 Marosa z tego co wiem były problemy delikatne z chłodzeniem silnika.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Sportmile
post Wed, 29 Jul 2009 - 00:41
Post #23

Forum Homee

zadna tajemnica ... silnika jeszcze nie otworzylismy wiec nie mam info. Zmienilismy silnik co prawda na starszy i teoretycznie z wadami ( wlasciciel taki przywiozl ) i probuje go zabic ponownie. Generalnie chlopaki upalali po kolei po autostradzie auto na odcince 6 biegu czyli w ok 320 km.h przez dluzsza chwile. Mam tez inna teorie ale to dopiero jak zobacze co sie stalo. Narazie wlasciciel tak upala ze chwali sie ze na pelnym baku zrobil 160 km

--------------------
Najgorszy Tuning w Mieście

+Quote Post
prnit
post Wed, 29 Jul 2009 - 00:46
Post #24

Forum Homee

CYTAT(Sportmile @ Wed, 29 Jul 2009 - 00:41) *
zadna tajemnica ... silnika jeszcze nie otworzylismy wiec nie mam info. Zmienilismy silnik co prawda na starszy i teoretycznie z wadami ( wlasciciel taki przywiozl ) i probuje go zabic ponownie. Generalnie chlopaki upalali po kolei po autostradzie auto na odcince 6 biegu czyli w ok 320 km.h przez dluzsza chwile. Mam tez inna teorie ale to dopiero jak zobacze co sie stalo. Narazie wlasciciel tak upala ze chwali sie ze na pelnym baku zrobil 160 km

no tak to kazdy silnik mozna zalatwić smile.gif lol dzieki za info.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
gość_Pablo vel 2hot_*
post Wed, 29 Jul 2009 - 14:42
Post #25

CYTAT(poziek @ Tue, 28 Jul 2009 - 18:25) *
X 2 biggrin.gif

Wiesz jaki mam stosunek do Was onanistów z forum A4 laugh.gif Dużo gadacie i bijecie pianę, może by się przydał odpoczynek.
Jedź to VTG i sobie weź jak tak bardzo Ci zależy, ja nie mam zamiaru nic udowadniać. BTW, jak znajdę go to zeskanuje i
wkleję jak będę miał chwilę.

+Quote Post
Elberoth
post Sat, 01 Aug 2009 - 02:08
Post #26

Forum Clubber

No nie wiem ... podobno chłopaki z PES tuning już kilkanaście 3.0V6 swoimi superchargerami wysadzili ...

--------------------
2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa

+Quote Post
poziek
post Sat, 01 Aug 2009 - 08:43
Post #27

Forum Killer

CYTAT(Pablo vel 2hot @ Wed, 29 Jul 2009 - 14:42) *
Wiesz jaki mam stosunek do Was onanistów z forum A4 laugh.gif Dużo gadacie i bijecie pianę, może by się przydał odpoczynek.
Jedź to VTG i sobie weź jak tak bardzo Ci zależy, ja nie mam zamiaru nic udowadniać. BTW, jak znajdę go to zeskanuje i
wkleję jak będę miał chwilę.

Miła opinia. Wyrobiliśmy sobie ją prawdomównością o twoim rozbitym acz bezwypadkowym RSie ? tongue.gif

Wierz mi, że o niczym innym tak nie marzę jak zobaczyć Twój wykres... tym bardziej z bardzo dokładnej i nie zawyżającej hamowni VTG cool.gif prawdę mówiąc spać nie mogę i chyba się tam wybiorę, poprosić o wykres... Nie wiem tylko czy nie powinienem mieć jakiegoś upoważnienia od Pana Prezesa biggrin.gif

+Quote Post
Norbi1
post Sat, 01 Aug 2009 - 09:24
Post #28

Forum Killer

No miłość od pierwszego spojrzenia laugh.gif

--------------------
[b]RS4[/b]

+Quote Post
...XXX...
post Sat, 01 Aug 2009 - 09:34
Post #29

User

Pablo co Ty mówisz jaka firma poda wykres obcemu człowiekowi??

I jeżeli masz wykres RS4 B7 na 414KM co się rzadko zdarza to raczej byś go miał gdzieś na wierzchu bo jeżeli ma naprawde 414KM to jest bardzo wyjątkowy RS smile.gif

Poza tym sama ulica weryfikuje jak dostajesz baty tongue.gif mam przypomnieć Twoje pojedynki z Cargo i Spalarni podczas pewnych Warszawskich spotów...??

+Quote Post
Elberoth
post Sun, 02 Aug 2009 - 20:42
Post #30

Forum Clubber

Z Polonezem Caro ? ;-)

--------------------
2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa

+Quote Post
...XXX...
post Sun, 02 Aug 2009 - 23:10
Post #31

User

Między innymi ze srebrnym RS4 B5 należącym do Jacka... smile.gif

+Quote Post
gość_Pablo vel 2hot_*
post Mon, 03 Aug 2009 - 16:28
Post #32

CYTAT(...XXX... @ Sat, 01 Aug 2009 - 09:34) *
Pablo co Ty mówisz jaka firma poda wykres obcemu człowiekowi??

I jeżeli masz wykres RS4 B7 na 414KM co się rzadko zdarza to raczej byś go miał gdzieś na wierzchu bo jeżeli ma naprawde 414KM to jest bardzo wyjątkowy RS smile.gif

Poza tym sama ulica weryfikuje jak dostajesz baty tongue.gif mam przypomnieć Twoje pojedynki z Cargo i Spalarni podczas pewnych Warszawskich spotów...??

Wiesz może powinieneś napisać o tym piosenkę biggrin.gif Możesz mi przypomnieć, ponieważ to szczególnie wpływa na poprawę mojego nastroju - a to też pamiętasz? laugh.gif Nie ma to jak "XXX", ogólnie przecież pamiętam wiele spotów i się nie upieram że RS4 jest jakimś tam killerem, a wręcz przeciwnie, kto widział ten wie. Tylko z takich postów jak niektóre wpisy na SR mam salwę śmiechu to czasami lepsze niż wypowiedzi polskich polityków cool.gif A co do Jacka RS4, laugh.gif

Poziek, pamiętaj że z G..... bata nie ukręcisz cool.gif więc leć tylko się nie zabij, a co do hamowni to nie do mnie kieruj swoje wypowiedzi tylko do VTG jak masz jakieś wątpliwości. I jeszcze jedna mała uwaga, skoro nie jesteś zainteresowany czymś więcej niż tylko pitoleniem to skończ ten temat i wróć do wątku o supercharger w S4/RS4, a jak coś osobistego możesz na PW również do Prezesa biggrin.gif - Podać maila? Nie gniewaj się na A4-klub, tak jakoś wyszło, że jak
się tam czyta niektóre wypociny to pozostaje jakieś wrażenie pampersów, piaskownicy i niespełnionych marzeń ... Fajnie że tam jesteś laugh.gif

Sorry za OT.

+Quote Post
gość_Pablo vel 2hot_*
post Mon, 03 Aug 2009 - 16:38
Post #33

CYTAT(Elberoth @ Sat, 01 Aug 2009 - 02:08) *
No nie wiem ... podobno chłopaki z PES tuning już kilkanaście 3.0V6 swoimi superchargerami wysadzili ...

Taka ogólnie jest opinia, ale wiadomo że dużo zależy od użytkowania jak wspomniał Adam. To samo w MTM, z resztą
S4 powinno zostać wolnossące, fajna jest charakterystyka tego silnika, dlatego ja bym tego nie ruszał. Dlatego że
więcej będzie z tego problemów niż radości cool.gif Myślę, że tuner gwarancji nie daje cool.gif

Faktem jest, że, S4 V8 killerem nigdy nie będzie (no chyba że będziesz lub należysz do forum A4 laugh.gif) i próba dodania
następnych 100KM jest chyba hipotetyczna. Czy rzeczywiście strzał z podtlenku jest tak odczuwalny? To przecież
jest małe limo o sportowym zacięciu i takie powinno pozostać. W codziennej eksploatacji na pewno wygodniejsze
od M3 E46. Jak coś to sprzedać, 996 TT lub STI lub EVO i się bawić cool.gif

+Quote Post
poziek
post Mon, 03 Aug 2009 - 20:13
Post #34

Forum Killer

CYTAT(Pablo vel 2hot @ Mon, 03 Aug 2009 - 16:28) *
Poziek, pamiętaj że z G..... bata nie ukręcisz cool.gif więc leć tylko się nie zabij, a co do hamowni to nie do mnie kieruj swoje wypowiedzi tylko do VTG jak masz jakieś wątpliwości. I jeszcze jedna mała uwaga, skoro nie jesteś zainteresowany czymś więcej niż tylko pitoleniem to skończ ten temat i wróć do wątku o supercharger w S4/RS4, a jak coś osobistego możesz na PW również do Prezesa biggrin.gif - Podać maila? Nie gniewaj się na A4-klub, tak jakoś wyszło, że jak
się tam czyta niektóre wypociny to pozostaje jakieś wrażenie pampersów, piaskownicy i niespełnionych marzeń ... Fajnie że tam jesteś laugh.gif

Pawełku ale po co ten stres i po co te nerwy ? cool.gif
Grunt, że twoje ogłoszenie jest zgodne z prawdą biggrin.gif W czym pomogli ci od pampersów, piaskownicy i niespełnionych marzeń.

EOT bo Pablo będzie musiał się wspomagać za pomocą "magic blue pill"

+Quote Post
stempel72
post Thu, 06 Aug 2009 - 23:52
Post #35

Frequent User

Jednak wykasowałem, co napisałem.

+Quote Post
poziek
post Thu, 13 Aug 2009 - 01:55
Post #36

Forum Killer

CYTAT(stempel72 @ Thu, 06 Aug 2009 - 23:52) *
Jednak wykasowałem, co napisałem.

Coś ci właściciele RS4 B7 mało zdecydowani tongue.gif cool.gif

Wolf pisałeś coś o starych czasach...patrząc na ten wątek i to jak go wykasowali chyba nie ma złudzeń, że czasy dawnego streetracingu już nie powrócą... dry.gif

+Quote Post
stempel72
post Thu, 13 Aug 2009 - 08:12
Post #37

Frequent User

Taa Poziek, bo pisałem na Twój temat mad.gif excl.gif

+Quote Post
Bullitt
post Thu, 13 Aug 2009 - 22:06
Post #38

I live here !

CYTAT(guzior @ Tue, 28 Jul 2009 - 22:19) *
Jesli mowa o silnikach starszej generacji (tych montowanych w V8/S4/S6/pierwszych A8) to przyjmuja bez stekniecia 80 koni z cylindra. Wiadomo, na odswieżony motor (głównie chodzi o panewki), ale daja rade.
PS. Tłoka kutego do 4.2V8 jeszcze nie spotkałem. Korby są, owszem, ale jak by ktos gdzies znalazł kute tłoki do starych V8 (32V) to prosze o info. Z tego co sie orientowałem to silniki te, to sa jednorazówki - nie ma do nich pierscieni np. do kupienia.

Nikasil? Tak to się chyba nazywa...

Liiiipaaaaa

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
Bullitt
post Thu, 13 Aug 2009 - 22:12
Post #39

I live here !

CYTAT(Pablo vel 2hot @ Mon, 03 Aug 2009 - 16:28) *
Wiesz może powinieneś napisać o tym piosenkę biggrin.gif Możesz mi przypomnieć, ponieważ to szczególnie wpływa na poprawę mojego nastroju - a to też pamiętasz? laugh.gif Nie ma to jak "XXX", ogólnie przecież pamiętam wiele spotów i się nie upieram że RS4 jest jakimś tam killerem, a wręcz przeciwnie, kto widział ten wie. Tylko z takich postów jak niektóre wpisy na SR mam salwę śmiechu to czasami lepsze niż wypowiedzi polskich polityków cool.gif A co do Jacka RS4, laugh.gif

Sorry za OT.

ko ko ko ko ko....

kogucik?

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
guzior
post Thu, 13 Aug 2009 - 22:45
Post #40

Forum Clubber

CYTAT
Nikasil? Tak to się chyba nazywa...

Liiiipaaaaa

Nazywa sie to w tym przypadku alusil. JE robi jednak kute tłoki do takich silników (info od dystrybutora z USA):
CYTAT
only thing you will need is the tuff skirt option and chromoly rings, price for 8 would be 1390.00 for set with coating. shipping would be 85.00 via usps express, takes 3 weeks to make. if je has the specs for your motor then i dont need a sample pistons, but if they dont, i need 1 pistons to copy and 75.00 exra for JE desgin fee..

Co to jest ten "tuff skirt"?

PS. Skirt oczywiscie wiem co to jest wink.gif

--------------------
885 60 50 40

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 21:49