![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie ma sie co bac kompressora. Jesli sie bedzie z glowa uzywalo to nic sie nie powinno stac. Po tym jak montowalem do m3 razem z brt i do ls1 uwazam ze jest to dobra alternatywa i duzo tansza dla wlascicieli v8
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
a wyjdzie wkoncu informacja co sie naprawde stało z tym m3K które mialo jakis problem na autobahnie? za duze doładowanie..za duże katowanie.?..za duża moc.?...dziwna ta tajemnica..forum jest po to zeby sie dzielic i udanymi zabiegami tuningowymi i problemami jakie takie zabiegi mogą przynieść...takie mam przynajmiej zdanie..jak mi poleci silnik przy strzale +150 to nie bede tego ukrywał tylko napisze....silnik w s4 b6/b7 wytrzyma tyle i tyle a pozniej jest wieelkie BUM
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zadna tajemnica ... silnika jeszcze nie otworzylismy wiec nie mam info. Zmienilismy silnik co prawda na starszy i teoretycznie z wadami ( wlasciciel taki przywiozl ) i probuje go zabic ponownie. Generalnie chlopaki upalali po kolei po autostradzie auto na odcince 6 biegu czyli w ok 320 km.h przez dluzsza chwile. Mam tez inna teorie ale to dopiero jak zobacze co sie stalo. Narazie wlasciciel tak upala ze chwali sie ze na pelnym baku zrobil 160 km
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
zadna tajemnica ... silnika jeszcze nie otworzylismy wiec nie mam info. Zmienilismy silnik co prawda na starszy i teoretycznie z wadami ( wlasciciel taki przywiozl ) i probuje go zabic ponownie. Generalnie chlopaki upalali po kolei po autostradzie auto na odcince 6 biegu czyli w ok 320 km.h przez dluzsza chwile. Mam tez inna teorie ale to dopiero jak zobacze co sie stalo. Narazie wlasciciel tak upala ze chwali sie ze na pelnym baku zrobil 160 km no tak to kazdy silnik mozna zalatwić ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
X 2 ![]() Wiesz jaki mam stosunek do Was onanistów z forum A4 ![]() Jedź to VTG i sobie weź jak tak bardzo Ci zależy, ja nie mam zamiaru nic udowadniać. BTW, jak znajdę go to zeskanuje i wkleję jak będę miał chwilę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
No nie wiem ... podobno chłopaki z PES tuning już kilkanaście 3.0V6 swoimi superchargerami wysadzili ...
-------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 23 October 2005 Skąd: WPR ![]() |
Wiesz jaki mam stosunek do Was onanistów z forum A4 ![]() Jedź to VTG i sobie weź jak tak bardzo Ci zależy, ja nie mam zamiaru nic udowadniać. BTW, jak znajdę go to zeskanuje i wkleję jak będę miał chwilę. Miła opinia. Wyrobiliśmy sobie ją prawdomównością o twoim rozbitym acz bezwypadkowym RSie ? ![]() Wierz mi, że o niczym innym tak nie marzę jak zobaczyć Twój wykres... tym bardziej z bardzo dokładnej i nie zawyżającej hamowni VTG ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
No miłość od pierwszego spojrzenia
![]() -------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Pablo co Ty mówisz jaka firma poda wykres obcemu człowiekowi??
I jeżeli masz wykres RS4 B7 na 414KM co się rzadko zdarza to raczej byś go miał gdzieś na wierzchu bo jeżeli ma naprawde 414KM to jest bardzo wyjątkowy RS ![]() Poza tym sama ulica weryfikuje jak dostajesz baty ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Z Polonezem Caro ? ;-)
-------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Między innymi ze srebrnym RS4 B5 należącym do Jacka...
![]() |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Pablo co Ty mówisz jaka firma poda wykres obcemu człowiekowi?? I jeżeli masz wykres RS4 B7 na 414KM co się rzadko zdarza to raczej byś go miał gdzieś na wierzchu bo jeżeli ma naprawde 414KM to jest bardzo wyjątkowy RS ![]() Poza tym sama ulica weryfikuje jak dostajesz baty ![]() Wiesz może powinieneś napisać o tym piosenkę ![]() ![]() ![]() ![]() Poziek, pamiętaj że z G..... bata nie ukręcisz ![]() ![]() się tam czyta niektóre wypociny to pozostaje jakieś wrażenie pampersów, piaskownicy i niespełnionych marzeń ... Fajnie że tam jesteś ![]() Sorry za OT. |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
No nie wiem ... podobno chłopaki z PES tuning już kilkanaście 3.0V6 swoimi superchargerami wysadzili ... Taka ogólnie jest opinia, ale wiadomo że dużo zależy od użytkowania jak wspomniał Adam. To samo w MTM, z resztą S4 powinno zostać wolnossące, fajna jest charakterystyka tego silnika, dlatego ja bym tego nie ruszał. Dlatego że więcej będzie z tego problemów niż radości ![]() ![]() Faktem jest, że, S4 V8 killerem nigdy nie będzie (no chyba że będziesz lub należysz do forum A4 ![]() następnych 100KM jest chyba hipotetyczna. Czy rzeczywiście strzał z podtlenku jest tak odczuwalny? To przecież jest małe limo o sportowym zacięciu i takie powinno pozostać. W codziennej eksploatacji na pewno wygodniejsze od M3 E46. Jak coś to sprzedać, 996 TT lub STI lub EVO i się bawić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Poziek, pamiętaj że z G..... bata nie ukręcisz ![]() ![]() się tam czyta niektóre wypociny to pozostaje jakieś wrażenie pampersów, piaskownicy i niespełnionych marzeń ... Fajnie że tam jesteś ![]() Pawełku ale po co ten stres i po co te nerwy ? ![]() Grunt, że twoje ogłoszenie jest zgodne z prawdą ![]() EOT bo Pablo będzie musiał się wspomagać za pomocą "magic blue pill" |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Jednak wykasowałem, co napisałem.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Taa Poziek, bo pisałem na Twój temat
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Jesli mowa o silnikach starszej generacji (tych montowanych w V8/S4/S6/pierwszych A8) to przyjmuja bez stekniecia 80 koni z cylindra. Wiadomo, na odswieżony motor (głównie chodzi o panewki), ale daja rade. PS. Tłoka kutego do 4.2V8 jeszcze nie spotkałem. Korby są, owszem, ale jak by ktos gdzies znalazł kute tłoki do starych V8 (32V) to prosze o info. Z tego co sie orientowałem to silniki te, to sa jednorazówki - nie ma do nich pierscieni np. do kupienia. Nikasil? Tak to się chyba nazywa... Liiiipaaaaa -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Wiesz może powinieneś napisać o tym piosenkę ![]() ![]() ![]() ![]() Poziek, pamiętaj że z G..... bata nie ukręcisz ![]() ![]() się tam czyta niektóre wypociny to pozostaje jakieś wrażenie pampersów, piaskownicy i niespełnionych marzeń ... Fajnie że tam jesteś ![]() Sorry za OT. ko ko ko ko ko.... kogucik? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT Nikasil? Tak to się chyba nazywa... Liiiipaaaaa Nazywa sie to w tym przypadku alusil. JE robi jednak kute tłoki do takich silników (info od dystrybutora z USA): CYTAT only thing you will need is the tuff skirt option and chromoly rings, price for 8 would be 1390.00 for set with coating. shipping would be 85.00 via usps express, takes 3 weeks to make. if je has the specs for your motor then i dont need a sample pistons, but if they dont, i need 1 pistons to copy and 75.00 exra for JE desgin fee.. Co to jest ten "tuff skirt"? PS. Skirt oczywiscie wiem co to jest ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 21:49 |