![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
to chyba chinole prawda ? Czy wie ktoś czy oni handlują samymi żeliwami ? Chodzi oczywiście o 12 cm . Patrząc na cene sprężarki żeliwo powinno kosztować grosze a chyba nie ma ryzyka że sie z nim coś stanie .
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
A zna ktos tego producenta turbiny ? na allegro po około 2100http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1994-1995-D...tiveQ5fServices http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Dodge-Ram-T...sQ5fAccessories Co na ich temat wiecie warto to kupić ? Wychodzi nawet tanio w porównaniu do cen oryginału w Polsce taniej nie mogę znaleźć niż 2400 zł ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Przasnysz ![]() |
Daj linki bo nie widziałem w takiej cenie.
-------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
wpisz w wyszukiwarke od turbin tector lub eurocargo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
Odświeże troche kotleta
http://allegro.pl/turbosprezarka-iveco-tec...1783109561.html To jest 7 łopatkowy, HX35W z żeliwem 12cm ? -------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
tak jest
![]() -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
To przy okazji zapytam.
1) Ten wewnętrzny WG będzie w stanie utrzymać 1 bara w 5 cylindrowej dwulitrówce 2 litry czy od razu po zakupie zaspawać i iść w jakiegoś tiala/turbosmarta 44mm ? 2) Są jakieś żeliwa 9cm2 do tego ustrojstwa do kupienia osobno , czy bez szans? Jak to wstaje w dwulitrówce, odcinke mam na 7200 i obawiam się że zabraknie mi obrotów ![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
W Holsecie jest ten problem że WG upuszcza ciśnienei tylko z jednego scrolla przez co turbina daje harakterystyczny "pik" momentu...
12cm2 to chyba najmniejże żeliwo do HX35, w takiej specyfikacji turbina wydaje mi się że powinna wygenerować do ok. 400-420KM. -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 July 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Jak to wstaje w dwulitrówce, odcinke mam na 7200 i obawiam się że zabraknie mi obrotów ![]() Seba ma u siebie hx35 teraz z zeliwem chyba 16. Poprzednio miał taką samą jak pokazałeś, wiesz jak to jeździ ![]() -------------------- Abarth Punto `12 1.4MA 165 horspałerów oraz CC 007 agent w trakcie tuningów :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 May 2007 Skąd: Oświęcim ![]() |
nie dość ze z jednego scrolla to kanały są tak zrobione ze i tak spaliny mają łatwiej przez łopatki
|
|
|
![]()
|
|
Są do tej turbinki części gorące 9 cm które wychodziły w starszej odmianie tej turbiny pod symbolem HY35 ale o tego silnika to raczej 12 wydaje sie odpowiednia. Wiekszosć lata na 12cm żeliwie. Myślę że turbinka dźwignie wiecej niż 400 km ale to sie okaże w trakcie jak sam swój projekt dokończę.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Znaczy, że o seryjnym WG można zapomnieć bo jest beznadziejny. Kupie zatem jakiegoś turbosmarta 44mm. Teraz jeżeli wewn WG jest bezsensu, to może jest model, który ma seryjnie żeliwo 12cm2 bez waste'a? Występowały takie w ogóle? Tak było by dużo lepiej niż spawać klapkę w nowej turbinie ![]() Robił ktoś próby żeby w 5 garówce puścić na jednego scrolla 3 cylindry, a na drugiego dwa? Będzie lepiej niż w ogóle olać twinscrolla i zrobić kolektor 5-1 ? Lesiu, wiem jak jeździ zastanawiam się tylko czy z racji 5 cylindrów będzie podobnie czy może coś lepiej ze wstawaniem. Poza tym corsa seby kręci się trochę wyżej ![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
nie było HX35 z muszlą 12 non wastegated, najmniejsze to 16cm - szukaj najlepiej z kompresorem o 7 łopatkach
mozna kupić takie muszle - na 6 stronie tematu jest o tym ![]() Robił ktoś próby żeby w 5 garówce puścić na jednego scrolla 3 cylindry, a na drugiego dwa? ? a moze to jest pomysł - dodatkowo te 3 cylindry puścić na ten scroll z wastegatem - moze wtedy bedzie lepiej działać ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W stanach jest taka turbinka do kupna bez wastegate
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CUMMINS-Dod...=item27bd8de2fb -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
W stanach jest taka turbinka do kupna bez wastegate http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CUMMINS-Dod...=item27bd8de2fb spoko, na ebayu jest pełno nowych holsetów za 300 USD tyle że to jest podróbka holseta (pewnie chińska) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pewnie tak bo nie mają oznaczeń. Ciekawe ile są warte ? Ale niekiedy koszt przesylki do PL odstrasza.
|
|
|
![]()
|
|
sam housing do HX35 (tylko część gorąca) kosztuje około 230 USD
http://www.htturbo.com/thnew.htm najlepsza opcja to kupić HX35 nowe za 2200 PLN z muszlą 16cm i dokupic housing 12cm - ja tak zrobiłem housing 16cm mozna sprzedać - nawet teraz jest w dziale kupię chętny ![]() ja podejrzewam że na 16cm bedzi u mnie w 3.2L wstawać ta turbinaod 3500 rpm i ten housing 12cm pojdzie na 95% na sprzedaż (kupowałem go do silnika 2.8 a teraz mam 3.2 i w planach E85) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzwoniłem do faceta w motoremo odnośnie tej sprężarki
http://allegro.pl/turbosprezarka-iveco-tec...1783109561.html I mówił, że na żeliwie ma wybite 15? Co tu zamotane jest, były żeliwa 15cm2 z waste'em czy koleś nie ogarnia tego co widzi? -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 April 2004 Skąd: drawsko p. ![]() |
Są do tej turbinki części gorące 9 cm które wychodziły w starszej odmianie tej turbiny pod symbolem HY35 ale o tego silnika to raczej 12 wydaje sie odpowiednia. Wiekszosć lata na 12cm żeliwie. Myślę że turbinka dźwignie wiecej niż 400 km ale to sie okaże w trakcie jak sam swój projekt dokończę. po 1. hy35 jest nowsza od hx35 po 2. zeliwa nie pasuja, bo hy ma mnijszy wirnik goracy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 01:57 |