![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Byłem dzisiaj na Waliców ... okazało się, że dysk twardy z nagraniem z 01.05 został już wyczyszczony. Jest to o tyle dziwne, że jeszcze wczoraj komendant twierdził, że nagranie z 01.05 można będzie bez problemu zobaczyć
![]() Oczywiście, powstaje pytanie, czy jego wyczyszczenie nie zostało "przyspieszone" celowo. Dodam że po nagranie zgłosiłem się w pierwszy pracujący dzień po jego wykonaniu. Z innej beczki. Postanowiłem sprawą się zająć systemowo, i zamówić opinię prawną u osoby, która siedzi w temacie. Najpierw uderzyłem do znanego wam wszystkim z TV Prof. Kruszyńskiego, ten jednak skierował mnie do dr.Zbrojewskiej z Uniwersytetu Łódzkiego, która się specjalizuje w wykroczeniach. Oczywiście nikt nie pisze opinii takich za darmo - normalnie są to stawki rzędu 10-12kzł. Niemniej jednak, po przedstawieniu sytuacji jako głębszego problemu związanego z bezprawnymi działaniami policji dotykającymi wielu kierowców, Pani dr powiedziała że była by tą kwotę obniżyć do 3-4kzł. Oczywiście gdybym miał za to płacić sam, to chyba się na to nie zdecyduję. Jednak gdyby znalazło się na forum więcej osób, zainteresowanym uzyskaniem wykładni prawnej od osoby która te przepisy pisała, i dały choćby do wspólnej puli 50-100zł, to może wspólnymi siłami nazbieralibyśmy te 3-4kzł. Ja ze swojej strony mogę dać 1500zł na dobry początek. Ze swojej strony, byłbym również zainteresowany wyjaśnieniem sytuacji pościgu, tego kiedy policjanci powinni interweniować i czy pościg może być wykonywany "incognito" bez włączonej sygnalizacji. _____________________ Ściepa na ekspertyzę prawną: Elberoth: 1500zł Wombat: 100zł tomeQ: 100zł bezduszny: 100zł Bullit: 100zł KaeS: 100zł Albert: 100zł BeeMiX: 100zł hwojtek: 100zł Just: 100zł Owko: 100zł Maxz: 50zł kivik: 100zł Feluke: 50zł k11: 100zł Pyzo: 100zł michal@klubsubaru.pl: 100zł lolek: 100zł Melman: 50zł bobr4: 100zł dejv667: 50 EUR ~ 220zł lukirg: 50zł syncros: 50zł Golfista: 50zł SUMA: 3620zł Brakuje: ok. 380zł -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
no to ja się dołożę do "ściepy"
![]() daj jakiś numer konta na PW |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
Stówa mnie nie zbawi, a cel zbożny.
-------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Byłem dzisiaj na Waliców ... okazało się, że dysk twardy z nagraniem z 01.05 został już wyczyszczony. Jest to o tyle dziwne, że jeszcze wczoraj komendant twierdził, że nagranie z 01.05 można będzie bez problemu zobaczyć ![]() Hej, no to nie mają dowodu. -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: europa ![]() |
Elb a moze podbic z tematem rowniez do TV?Moze sie z tego wywiaze jakas wieksza dysputa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Winowrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Ma tydzień na odwołanie.
|
|
|
![]()
|
|
Złożyłem dzisiaj zapytanie do Naczelnika WRD z prośbą o zajęcie stanowiska w sprawie sumowania punktów za to samo przewinienie, urządzania 10km polowań z nagonką po mieście za "rozwojowym klientem" oraz uznaniowego przyznawania dodatkowych 6 punktów karnych za przekroczenie prędkości - ponad już nałożony mandat karny za przekroczenie prędkości - tytułem „spowodowania zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego” przez szybką jazdę.
Zobaczymy co odpowie. Ma na to 14 dni. Spotkałem się dzisiaj również z Rzecznikiem Praw Obywatelskich i poruszyłem w/w tematy, w szczególności zagrożenie dla innych użytkowników dróg jakie powoduje nieoznakowany radiowóz prowadzący wielokilometrowe rajdy incognito za kierowcą popełniającym wykroczenie (vide materiały Uwaga Pirat TVN Turbo). Rzecznik wyraził szczere zainteresowanie problemem. W najbliższych dniach będę składał odpowiedni wniosek do RPO o uregulowanie kwestii pościgów, sumowania pkt itd. -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
to jest tak , w każdym normalnym kraju sa radiowozy oznakowane z wideofotorejestratorami i jeżdżą po autostradach innych drogach i działają co najważniejsze PREWENCYJNIE, no bo trzeba być naprawde idjotą żeby wejść takiemu w droge, u nas kur...a nie , dalej jak za komuny, czyli zza krzaka bądź nie oznakowanym radiowozem pirata bo po co zapobiegać jak mozna kasować , paranoja
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 23 August 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Złożyłem dzisiaj zapytanie do Naczelnika WRD z prośbą o zajęcie stanowiska w sprawie sumowania punktów za to samo przewinienie, urządzania 10km polowań z nagonką po mieście za "rozwojowym klientem" oraz uznaniowego przyznawania dodatkowych 6 punktów karnych za przekroczenie prędkości - ponad już nałożony mandat karny za przekroczenie prędkości - tytułem „spowodowania zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego” przez szybką jazdę. Tzn tak, jeśli chodzi o sumowanie pkt za prędkość - jestem bardzo ciekawy jak to zinterpretują. Sądzę, że muszą zająć stanowisko, że przekraczając prędkość nie dostosowałeś się do kilku znaków ograniczających prędkość, ale skoro nie ma już filmu, nie mają tego jak sprawdzić za bardzo ![]() Jeśli chodzi o stwarzanie zagrożenia - tu mogą mieć częściowo rację. Pisałeś, że przyczepili się o Twoją zmianę pasów. Pewnie "nie zachowałeś szczególnej uwagi" albo coś w ten deseń? -------------------- Pozdrawiam, Konrad
the sonic re-creation of the end of the world www.umt.pl |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Elberoth, mega szacunek dla Ciebie za drazenie tematu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
+1 - gdzie ta ściepa?
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
ja jestem gotów sie ściepnać bo okazja może byc niepowtarzalna. jeżeli Elb jest gotów to wychodzić i wykwękać poświęcając na to czas (i kase) to warto sprawe poprzeć.
CYTAT Ze swojej strony, byłbym również zainteresowany wyjaśnieniem sytuacji pościgu, tego kiedy policjanci powinni interweniować i czy pościg może być wykonywany "incognito" bez włączonej sygnalizacji Będzie w pakiecie w ramach abonamentu czy osobna ściepa? ![]() -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Winowrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, ale ja nie mam zamiaru się odwoływać ! Jechałem za szybko, należał się więc mandat. Trzeba umieć takie rzeczy po męsku przyjąć na klatę.
Tu chodzi o coś zupełnie innego. Tu chodzi o łamanie przez policję prawa, jakim jest sumowanie mandatów za prędkość oraz urządzanie 10km rajdów po mieście lub w trasie, nieoznakowanym autem, zamiast natychmiastowego zatrzymania. Mandat który dostałem, był tylko impulsem do działania ! Odnośnie ściepy - bardzo bym was prosił, aby każdy z was który jest zainteresowany ukróceniem bezprawnych działań policji (a może to spotkać KAŻDEGO z was), przesłał mi na PW informację z chęcią wzięcia udziału w tym projekcie i deklaracją wpłaty konkretnej kwoty. Np. hwojtek - 10zł/100zł/1000zł (niepotrzebne skreślić) Zadeklarowane osoby z konkretną kwotą będę dopisywał (i na bieżąco sumował) do mojego postu znajdującego się na początku tej strony. -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
bezduszny - 100 pln
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Bullitt 100 pln.
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
kaes 100 zł
-------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()