![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
no ale przeciez to nielogiczne, skoro wstrzymane do depozytu to znaczy ze wstrzymane
![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
dokument zdajesz do depozytu... dokument a nie uprawnienia
![]() dokument jest tylko potwierdzeniem pisemnym posiadanych uprawnień nie mając dokumentu (bo złożony do depozytu) tylko raz miałem przypadek gdzie policmajstry miały wątpliwości.. które rozwiał oficer dyżurny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
juz kumam
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 August 2010 ![]() |
A co jak mi policmajster zatrzymał pj i wystawił stosowny kwitek, że mogę jeździć 7 dni " na kwitek ". Czy pj mi zostanie oddane zadecyduje Sąd.
Co po tych 7 dniach, mogę jeździć bez dokumentu ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Co za pier....kraj
Jaki depozyt?. U mnie pismo że na egzamin mam sie udac i tyle nic o prawku nic ,że nie mogę jeździć zdałem i z bańki ,a latałem bez przerwy -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Co za pier....kraj Jaki depozyt?. U mnie pismo że na egzamin mam sie udac i tyle nic o prawku nic ,że nie mogę jeździć zdałem i z bańki ,a latałem bez przerwy kiedy miałeś ten egzamin bez zdawania dokumentu do depozytu ? ![]() u mnie (i jak mi wiadomo w całej Polsce) jak nie zdasz dokumentu, to nie dostaniesz zaświadczenia do WORDu i nie zapiszesz się na egzamin. nie zdasz dokumentu w określonym czasie... to tracisz uprawnienia i na nic ci nie potrzebny dokument "bez pokrycia" |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
bezduszny, nie taniej by Ci bylo zainwestowac w CB zamiast 4 raz zdawac prawko?
![]() -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 11 July 2007 ![]() |
Ja miałem to w taki sposób że miałem 20 pkt i złapałem mandat na 19 pkt ale go nie przyjąłem.
Przyszło po jakimś czasie pismo z sądu że taki a taki mandat, zgodziłem się bo był 3 razy niższy. Dostałem zaproszenie na egzamin - nie zdałem i żeby zapisać się na kolejny egzamin > musiałem zdać prawo jazdy i dopiero od tego momentu nie mogłem prowadzić pojazdów. Z tego co mi wiadomo (rok 2008) prawa jazdy nie ma prawa zatrzymać policjant, a tylko organ go wydający. -------------------- www.szerokiewidoki.pl
Wirtualne wycieczki, fotografie panoramiczne i inne usługi fotograficzne |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 26 August 2010 ![]() |
Zatrzymać ma prawo w zasadzie w każdym momencie, w którym łamiesz jakikolwiek przepis. Mnie tak h...j załatwił, wystarczy, że zaparkujecie na zakazie/przejedziecie na pomarańczowym/będziecie mieli 55/50 czy 200/20 wszystko to podciągnie pod paragraf mówiący o stwarzaniu zagrożenia i zabiera nam w majestacie prawa nasz dokumencik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Wychodzi na to, że posiadając już przekroczoną liczbę punktów gdy Pan Policjant się o tym zorientuje bądź zostanie poinformowany trzeba z nim bardzo ostrożnie rozmawiać by sam tego Prawa Jazdy nie zabrał? Przywołuję tu to, co napisał bezduszny, raz mu się zdarzyło, że policjanta musiał doinformować oficer dyżurny. Czy taki wku...y policmajster może w tym majestacie prawa zabrać plastik jak się uprze pod innym paragrafem?
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Wychodzi na to, że posiadając już przekroczoną liczbę punktów gdy Pan Policjant się o tym zorientuje bądź zostanie poinformowany trzeba z nim bardzo ostrożnie rozmawiać by sam tego Prawa Jazdy nie zabrał? Przywołuję tu to, co napisał bezduszny, raz mu się zdarzyło, że policjanta musiał doinformować oficer dyżurny. Czy taki wku...y policmajster może w tym majestacie prawa zabrać plastik jak się uprze pod innym paragrafem? joker, źle zrozumiałeś mnie Mój spór dotyczył sytuacji kiedy już miałem złożony dokument PJ (w WK) a byłem jeszcze przed egzaminem... no i panowie policmajstry twierdziły, że nie mam uprawnień do prowadznia. |
|
|
![]()
|
|
Ooo to dobrze, że to dodałeś. Bo zrozumiałem inaczej.
EDIT: Teraz przeczytałem post w którym to pisałeś i zrozumiałem go na tamtą chwilę dobrze, a teraz dopiero sam to zamotałem. Jest ok, wszystko jasne. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Czy taki wku...y policmajster może w tym majestacie prawa zabrać plastik jak się uprze pod innym paragrafem? jak się uprze... to może, bo ma takie prawo (w określonych sytuacjach.. ale to można nagiąć) jednak może zabrać Ci tylko dokument... nie uprawnienia. Uprawnień nie może zabrać... bo ich nie wydawał ![]() Na wniosek Policji (a nie tylko wkoorwionego jednego krawężnikowego policjanta) WK cofa ci uprawnienia. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
art. 86 par. 1 k.w. za to może zabrać prawko bo mu na przykład żona wczoraj nie dała
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to Panowie jestem zawiedziony. Zrobiłem mały błąd, miałbym zero punktów już dawno
![]() ...teraz już wiem :/ Pytałem jak to jest, że w Polsce się to różni, człowiek mi powiedział, że się nie różni ale różnie jest egzekwowane. A więc tak: - w momencie gdy przekraczam liczbę 24 punktów karnych figuruję na Policji jako osoba ze statusem '3'. - w momencie gdy podpisuję papier na komendzie związany ze skierowaniem na badania figuruję już jako osoba ze statusem '4' (odesłanie na egzamin sprawdzający). Owszem, zabrany mogę mieć tylko dokument (tak naprawdę już dziś powinien mi zostać odebrany ![]() Ale - status '3-ki' bądź '4-ki' oznacza, iż pomimo niecofniętych uprawnień NIE MAM PRAWA czynnie z nich korzystać, zatem każdy haltung to 500 zł mandatu. Badania robię dzisiaj - koszt 120 zł (nie 70) Jestem mocno niepocieszony ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Ale - status '3-ki' bądź '4-ki' oznacza, iż pomimo niecofniętych uprawnień NIE MAM PRAWA czynnie z nich korzystać, zatem każdy haltung to 500 zł mandatu. eeee... ktoś ściemniał Jakaś podstawa prawna do tej tezy ? Policja NIE ma prawa cofnąć ci uprawnień... bo Ci ich nie nadawała. To nie jest ich kompetencja. Może to zrobić Sąd lub WK na wniosek Policji CYTAT Badania robię dzisiaj - koszt 120 zł (nie 70) fiuuu.... od ubiegłego roku podrożało czy to jakiś lokalny cennik ? |
|
|
![]()
|
|
Policja NIE ma prawa cofnąć ci uprawnień... bo Ci ich nie nadawała. To nie jest ich kompetencja. Może to zrobić Sąd lub WK na wniosek Policji NIE COFAJĄ mi uprawnień ![]() Nic nie ściemniał - pokazał mi to w kompie, pracuje tam nie od dziś i powiedział na co mam się szykować ![]() fiuuu.... od ubiegłego roku podrożało czy to jakiś lokalny cennik ? Nie wiem - on powiedział z góry, że kosztuje to 120 zł, ja zadzwoniłem do jednego z kilkunastu punktów z mego wykazu i po poinformowaniu, że przekroczyłem 24 punkty karne również otrzymałem taką informację. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT NIE COFAJĄ mi uprawnień smile.gif przeczytaj co napisałem - to ja NIE MAM PRAWA czynnie z nich korzystać gdy posiadam status trójki lub czwórki. jakaś podstawa prawna ? bo jak rozumiem statusu 3 czy 4 nie ma dokładnie opisanego w ustawie i jest to tylko jakaś wewnątrz-policyjna nomenklatura na określone sytuacje PS 500 pln to jazda bez uprawnień 50 pln to jazda bez dokumentu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 11 September 2025 - 16:12 |