![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Juz się zgłosilem ![]() Czas nie do końca stracony, bo każde takie zgłoszenie psuje im statystyki. Inna sprawa, że jak słupki lecą w dół, to panowie biorą się za alimenciarzy, bo to najłatwiejsza robota. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
A ja jestem obywatelem tego kraju i jakotakiej anarchii w tej konkretnej Polskiej rzeczywistości nie znoszę.
Jestem realistą a mimo wszystko, jak widzę, że jest źle, tak dzwonię na Policję i zgłaszam że jest źle. Nie po to, żeby mi znaleźli rower za pięćset zotych, czy żeby mi oddali trampki od gabbany... co mi je gość podporowadził w drodze rozboju.... nie nie nie... Nie ten kraj koledzy... Jeszcze nie. Ale po to mój ojciec walczył w powstaniu, a później z komuną, żebym mial taką możliowść i zgłosil, że mnie okradziono z czegoś tam a typ za biurkiem spisal protokól, i nie miał ale bo coś, tylko poszedl szukać bo to jego praca jest. Kumasz? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 13 July 2005 Skąd: Ostrołęka ![]() |
Jedyna radość z takiego zgłoszenia, że typ na służbie z nudów nie rozbije sobie łba o biurko jak będzie usypiał z rękoma opartymi o łokcie. Chociaż jakieś papierki będzie miał do wypełnienia- pomyśl- uratowałeś komuś życie
![]() -------------------- Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle były rytmiczne...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
Kumam, ale tego typu akcje mnie osobiście nie dają poczucia spełnienia, tak więc w tych sprawach do policji nie bede sie juz zwracal o pomoc.
Ja tu nie mowie o anarchii - a wrecz przeciwnie - policja jest potrzebna i musi byc, ale trzeba ja usprawnic i duzo zmienic aby bylo ok. No i fajnie by bylo gdyby panowie policjanci poza funkcjonariuszami, byli jeszcze czasem ludźmi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Jedyna radość z takiego zgłoszenia, że typ na służbie z nudów nie rozbije sobie łba o biurko jak będzie usypiał z rękoma opartymi o łokcie. Chociaż jakieś papierki będzie miał do wypełnienia- pomyśl- uratowałeś komuś życie ![]() LOL Dobre :-) -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 January 2007 ![]() |
Sorry za odkop ale jestem ciekawy czy coś się udało w sprawie zdziałać ponieważ dziś przydarzył mi się podobny rajd trasa Toruńska Vectry za mną?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Nie zakładam nowego tematu, bo i po co.
Przejebana sytuacja - dwa mandaty jeden po drugim i mam sytuację podbramkową. Jeszcze jeden drobny i prawko out. Teraz pytanie - czy maksymalny mandat jaki mogę dostać to 10 pkt. ? Bo znajomy mi mówił, że dostał 12 punktów, 10 pkt. za prędkość (200/90) i 2 pkt. za pasy. Nie to, że mu nie wierzę, ale czy to możliwe? Jaki mogę dostać maksymalny mandat w takim razie? (chodzi o pkt., nie o kwotę). Pytam, bo chcę się zapisać do WORDu na zdjęcie 6 punktów z konta, chcę jednak wiedzieć na ile mnie to ratuje w przypadku 'zdobycia' kolejnego mandatu. Czekam na odp. od obeznanych |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
możliwe, ja też dostałem 11 akurat a nie 12 i sie pozegnalem, nie idz na zadne kursy zdejmujcae 6p bo zdejma ci 6 i wiecej ci juz przez rok nie zejdzie, najwyzej zdasz ponownie, zadna filozofia, ja se przypomnialem testy w doslownie 2 dni i wzialem godzine jazdy i zdalem bez problemu. Za niecale 300zl masz zdjecte 25p
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 20 May 2004 ![]() |
kwotowo max 1000zl, punkty nabijaja sie bez ograniczen niestety.
|
|
|
gość_Golfista_* |
![]()
|
![]() |
Nie zakładam nowego tematu, bo i po co. Przejebana sytuacja - dwa mandaty jeden po drugim i mam sytuację podbramkową. Jeszcze jeden drobny i prawko out. Teraz pytanie - czy maksymalny mandat jaki mogę dostać to 10 pkt. ? Bo znajomy mi mówił, że dostał 12 punktów, 10 pkt. za prędkość (200/90) i 2 pkt. za pasy. Nie to, że mu nie wierzę, ale czy to możliwe? Jaki mogę dostać maksymalny mandat w takim razie? (chodzi o pkt., nie o kwotę). Możesz dostać dowolną ilość punktów. Przekroczenie 24 punktów nie pozwala na zmniejszenie ilości punktów karnych – skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy i koniecznością zdania egzaminu kontrolnego. Kurs odejmuje 6 p. i kosztuje koło 300 zł. Należy złożyć (lub wysłać pocztą – listem poleconym): • Wypełnioną kartę zgłoszeniową (do pobrania na stronach WORD) • Kserokopie dowodu osobistego i prawa jazdy • Dowód wpłaty opłaty za szkolenie (wysokość różni się w zależności od WORD – na stronie internetowej znajdziesz numer konta i konkretną kwotę) |
|
|
![]()
|
|
możliwe, ja też dostałem 11 akurat a nie 12 i sie pozegnalem, nie idz na zadne kursy zdejmujcae 6p bo zdejma ci 6 i wiecej ci juz przez rok nie zejdzie, najwyzej zdasz ponownie, zadna filozofia, ja se przypomnialem testy w doslownie 2 dni i wzialem godzine jazdy i zdalem bez problemu. Za niecale 300zl masz zdjecte 25p ![]() ![]() Czyli nie muszę robić na nowo kursu na prawko? To nie jest tak, że instruktor musi mi nowe papiery wysłać do WORDu ? Z testatmi i zdaniem się nie martwię ![]() Ale teraz tak - pożegnałeś się z prawkiem i od razu mogłeś iść je robić? A nie było roku przestoju? I te 6 pkt. to chyba raz na pół roku można zdjąć, ale się dopytam. kwotowo max 1000zl, punkty nabijaja sie bez ograniczen niestety. O kurwa, myślałem, że już nie ma takiego sumowania ![]() Kurs odejmuje 6 p. i kosztuje koło 300 zł. tak tak, to wiem Przekroczenie 24 punktów nie pozwala na zmniejszenie ilości punktów karnych – skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy i koniecznością zdania egzaminu kontrolnego. Ja jeszcze nie przekroczyłem Należy złożyć (lub wysłać pocztą – listem poleconym): • Wypełnioną kartę zgłoszeniową (do pobrania na stronach WORD) • Kserokopie dowodu osobistego i prawa jazdy • Dowód wpłaty opłaty za szkolenie (wysokość różni się w zależności od WORD – na stronie internetowej znajdziesz numer konta i konkretną kwotę) Formalności znam, złożenie dokumentów i 290 zł w moim przypadku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 20 December 2003 Skąd: wawa ![]() |
CYTAT Możesz dostać dowolną ilość punktów. Przekroczenie 24 punktów nie pozwala na zmniejszenie ilości punktów karnych – skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy i koniecznością zdania egzaminu kontrolnego. Nie zawsze ![]() http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/4521...zisz_dalej.html http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/CFE2425A6E |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
Czyli nie muszę robić na nowo kursu na prawko? To nie jest tak, że instruktor musi mi nowe papiery wysłać do WORDu ? nie musisz robic zadnego kursu. Robisz badania psychologiczne na ktore dostajesz skierowanie z Policji chyba jak pamietam, pozniej z badaniami lecisz do Wydzialu Kominikacji i dostajesz skierowanie na egzamin. Prawko masz zatrzymane a nie zabrane, jak ladnie poprosisz to ci dokumentu nie zabiora w WK. Ja wyrobilem sie ze wszystkim w 3tyg ale dlatego ze nie mialem czasu, mozna bylo w maks 2 Z testatmi i zdaniem się nie martwię ![]() Ale teraz tak - pożegnałeś się z prawkiem i od razu mogłeś iść je robić? A nie było roku przestoju? I te 6 pkt. to chyba raz na pół roku można zdjąć, ale się dopytam. ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 21 February 2006 ![]() |
Ja bylem ostatnio na odlewniczej na kursie odejmującym 6 pkt. płaci się 350zł. najpierw przez ok 2-3h Pani psycholog mowi nam rozne mniej lub bardziej ciekawe rzeczy, ale raczej mniej. Mowi rozne dziwne rzeczy np, że w niektorych krajach europy zachodniej w centrum miasta jest ograniczenie do 20 km/h, ale jak sie zapytalem jakie to miasto to niestety nie odpowiedziała. Jest kilka przerw na papierocha, jest zapewniony posiłek
![]() punkty mozna zdjac raz na pol roku i znikaja te najwczesniej zdobyte. Trzeba zaplacic przelewem lub na miejscu 350 zł, dostaje sie papier kiedy ma sie przyjsc i dowod wplaty. Tak to wyglada z mojego doswiadczenia |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
nie musisz robic zadnego kursu. Robisz badania psychologiczne na ktore dostajesz skierowanie z Policji chyba jak pamietam, pozniej z badaniami lecisz do Wydzialu Kominikacji i dostajesz skierowanie na egzamin. Prawko masz zatrzymane a nie zabrane, jak ladnie poprosisz to ci dokumentu nie zabiora w WK. Ja wyrobilem sie ze wszystkim w 3tyg ale dlatego ze nie mialem czasu, mozna bylo w maks 2 ![]() zgadza się. ...ale prawko idzie do depozytu (za który potem trzeba zapłacić 10 pln) i z dokumentem potwierdzającym złożenie prawka dopiero idziesz do WORD'a. To czy masz dokument (choć wątpię by ktoś podłożył się i nie zabrał go) czy nie nie ma znaczenia, bo masz i tak miesiąc na załatwienie tego... czyli zapisanie się na egzamin (po złożeniu kompletu dokumentów). Co najważniejsze, uprawnień się nie traci... no chyba, że nie zdasz egzaminu sprawdzającego. |
|
|
![]()
|
|
No to już jakiś punkt wyjścia...dobrze mówisz Kosiniak, co 300 zł za 25 punktów a 6 to różnica
![]() PS. Szlag mnie trafia z tymi mandatami: Mandat nr 1 - trasa, jakieś 60 km przed Helem - nie wiedziałem nawet gdzie, pojawiła się miejscowość (ani domów, ani żadna uliczka boczna nie rzuciła mi się w oczy) wyprzedzałem po kolei auta, może temu nie zauważyłem niczego, w wyprzedzaniu dobrze szło to prędkość z manewru na manewr rosła, patrzę, coś wlatuje mi na ogon a na CB słyszę ("mobilki, właśnie wyruszył srebrny Passat po tajniaku") - ja w lusterko, a to ten passat i już macha lizakiem za szybą i długimi mruga, niefart, CB nie zdążyło pomóc ![]() ![]() ![]() ![]() Do czego dążę? Dostałem mandat tam, gdzie nie stwarzałem zagrożenia, sam policjmajster to przyznał, że ograniczenie do 50 w tym miejscu to durny wymysł. Ostatnio widziałem na dwupasmówce ograniczenie do 30km/h - dlaczego? bo 5 metrów w linii prostej (prostopadłej) obok koparka coś kopała :/ Wymarzone miejsce. Mandat nr 2 Schowani w uliczce przed słupem, gdzie ograniczenie zmienia się z 50 na 70. Z laserem. Do tego droga taka, że prędkość 100 czy 120 to żaden wyczyn, to wylot z miasta w dodatku tak szeroki, że mogli by domalować linie przerywane i zrobić z tego po dwa pasy. Po lewej las, po prawej w dość dużej odległości budynki. Godzina 20. Dopiero ruszyłem, miałem ze 100-110 na budziku, przede mną leciały jeszcze dwa auta, jedno z prędkością porównywalną do mojej, drugi szybszy i wyprzedzał go środkiem. Psy zobaczyłem OD RAZU gdy horyzont na to pozwolił, byli daleko i wcisnąłem po heblach. Złapali jednak mnie jeszcze mając 100 na wyświetlaczu. Wkurwiony się zatrzymuję, bo miejsce w którym stoją to ewidentna maszynka do robienia pieniędzy, jeżdżę tamtędy od dziecka i NIGDY nie było tam wypadku ! Powiedziałem im jeszcze, że jak oni mnie złapali, skoro wyhamowałem od razu - pokazał mi z uśmiechem jak działa laserowa suszara ![]() ![]() Do czego znowu dążę? Do tego samego, kij z ograniczeniem, jest jeszcze 50, bo to koniec miasta, ale żeby tam stawać i łupać wszystko jak leci? Zabrali by się za idiotów, którzy nawet parkować nie umieją. Pod pracą mojej matki obstukali jej auto, z dwóch stron ! - winnych brak, matki przyjeżdżające po swoje dzieci, walą po krawężnikach, uderzają w hydranty i inne auta i to na sporym wewnętrznym parkingu. Mama widziała to nie raz, ale jak jej obstukali to niestety nie widziała, jak to w życiu. Auto matki trafiło do lakiernika. Po 3 dniach od wyjazdu z kabiny znów ma przejebany cały prawy bok. Kobieta oczywiście sobie pojechała. Zajebiście nie? :/ Powybijałbym wszystkich tych, którzy nie umieją parkować i poruszać się po parkingach, czy innych miejscach gdzie trzeba trochę pojęcia o manewrowaniu autem i wyczucia. Nie potrafią zaparkować? Niech nie jeżdżą wcale. I tych lewopasmowych powolonojeźdźców. Dwa dni z rzędu trafiłem na dwa auta, przez które musiałem się ciągnąć przez odpowiednio 2,5 km i 1,5km z super prędkością 45km/h (Cyferki nie oddają realiów, przejedźcie się dwupasmówką po mieście z prędkością 45km/h nawet przez 1km to zrozumiecie). Do tych na prawych pretensji nie mam - ich sprawa. Ale jak ten po lewej ma tak zamiar jechać to niech wbija się na prawy, miejsca mieli dużo, raz to w ogóle był wieczór ok. 22-23. Mruganie światłami nawet nie pomogło, trąbić nie trąbiłem...Jedna sobie rozmawiała przez komórkę w najlepsze (te 2,5 km) a drugi przypadek to jakiś 22-24 latek z dziewczyną, bawili się, podszczypywali, przez chwilę rozmawiał też przez kom. - mrugałem światłami co widział, pokazałem mu również ręką, żeby zjechał na prawo. On nic, jak tępy baran, nie miał pojęcia co robi źle - tak wyglądała jego mina. Najgorsze jest to, że i tamci na prawym pasie nie są świadomi, że mają na lewym pasie kogoś, kto zakleszcza ruch i zamiast przyspieszyć lub zwolnić by zrobić miejsce do zmiany pasa widzą tylko przed sobą drogę z FOVem 30' (do znawców Quake'a). Sorry, że tak się rozpisałem, ale szlag mnie trafia, że wielu dobrych kierowców łupią za prędkość w miejscach gdzie nie stwarza się zagrożenia, a inni idioci jeżdżą po drogach jak chcą. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT Sorry, że tak się rozpisałem, ale szlag mnie trafia, że wielu dobrych kierowców łupią za prędkość w miejscach gdzie nie stwarza się zagrożenia, a inni idioci jeżdżą po drogach jak chcą. masz złe podejście do tego ![]() a odnośnie punktów, to ja zawsze jak mam dwadzieścia kilka, to bezstresowo... dostanę powyżej 24 ? idę i zdaję egzamin (rok temu to robiłem ostatnio w łącznie 3 razy ![]() Jak jesteś dobrym kierowcą, to zrobisz to bez problemu i nie masz się co stresować. Napisanie teorii to około 5 minut no i jazda (tu warto kupić ze 2 godziny jazdy po mieście by wiedzieć o co kaman). |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Joker, widzę, że Cię niezłe wkur... dopadło. Niestety, takie są realia. Najczęściej i Policja i te geje z miejskiej są tam, gdzie ich nie potrzeba. Jedni żrą pączki, drudzy zakładają blokady zamiast tępić chociaż tych naciągaczy przy parkingach 'daj pan 2 złote, autka popilnuje'.
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
bezduszny tak właśnie chyba trzeba, to leję ja na te 6 pkt. Egzaminu się nie boję, dwóch instruktorów mam zaznajomionych, nie będę nawet jeździć tylko zapytam o nowinki, bo na egzaminach coraz to ciekawsze rzeczy wymyślają.
@Raceboy a jak nie być wkur... ![]() |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT nie będę nawet jeździć tylko zapytam o nowinki, bo na egzaminach coraz to ciekawsze rzeczy wymyślają. warto jednak kupić jazdę... dowiesz się kilku ciekawych rzeczy. PAMIĘTAJ Zdajesz egzamin PAŃSTWOWY i masz jechać na nim nie wg. zasad zdrowego rozsądku... a wg. przepisów państwowych. 1 Przykład: Jedziesz zawsze przy prawej krawędzi jezdni.. i nie ważne, że studzienki. Pieprzyć studzienki i zawieszenie. Masz je wszystkie zaliczyć i jechać dalej przy prawej krawędzi. 2 Przykład: Rączki zawsze na kierownicy. Nawet jak jedziesz 30km/h to i tak ją trzymasz jak byś jechał ponad 200km/h ... i sporo innych tego typu przykładów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 11 September 2025 - 03:13 |