![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 15 November 2006 Skąd: Warszawa/Poznan ![]() |
Ja w tej kwestii zawsze przytaczam przykład autostrady - Gdybyśmy wszędzie mieli autostrady to samochody mogły by jeździć po 200+ a wypadków było by znacznie, znacznie mniej. Te które by się zdażały i tak nie powstawały by w wiekszości z winy tych którzy jadą szybko a raczej tych którzy wyjadą na pas tego co jedzie szybko nie patrząc w lusterka.
A u nas na drogach ciągła ruletka - zdąże/nie zdąże, zdąży/niezdąży wyprzedzić. Spotkam za tym łukiem furmankę czy nie? Wyrzucą mnie te koleiny czy może się uda..... -------------------- ___/==\*/==\___\ 75 nowy nabytek, wymaga trochę pracy
(Oo( =I= )oO) 123 perfect condition |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Czy jest jakiś postęp?
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 December 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne zatrzymanie. lub przyspieszenie -------------------- e-pincet
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Rozmawiałem we wtorek z Panią dr, ma napisać opinię na koniec maja/początek czerwca.
Opinia ma dotyczyć 2 kwestii: 1. Sumowania punktów karnych za to samo wykroczenie (np. sumowania pkt za kilka miniętych znaków ograniczających prędkość) 2. Legalności wielokilometrowych pościgów nieoznakowanym pojazdem za kierowcą łamiącym przepisy zamiast natychmiastowego zatrzymania Obie rzeczy są wg komendanta WRD całkowicie legalne, natomiast wg Pani dr - jest wręcz przeciwnie. Brakuje nam jeszcze ok 620zł, więc fajnie by było, gdyby jeszcze kilka osób zdecydowało się zasilić budżet tego projektu (bo to że każdy będzie zainteresowany wynikiem jest oczywiste - fajnie by jednak było żeby zamiast stać i się biernie przyglądać, wspomóc ten projekt finansowo). Ja sam zadeklarowałem największy udział finansowy i poświęcam temu swój prywatny czas. Opinia będzie podkładką dla złożenia odpowiedniego wniosku do Rzecznika Praw Obywatelskich, który wyraził już wstępne zainteresowanie problemem. -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
50 euro
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 02 August 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
50 zł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Czy temat ciagle zyje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jan najbardziej, sprawa w toku, czekamy na opinie prawna. Ma byc gotowa pod koniec maja/na poczatku czerwca. Brakuje nam jeszcze kilkuset zl - mam nadzieje ze jeszcze kilka osob dorzuci sie w slusznej sprawie.
-------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 January 2003 Skąd: Wawa ![]() |
50 PLN - komu wplacic?
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sat, 30 May 2009 ![]() |
witam nie wiem czy w całosci przeczyatałem to co piszecie i nie wiem czy juz taki wątek jest za co przepraszam ( bo jest tego troche)wiec podpiełem sie tutaj
Ja mam takie zapytanie jeżeli dostałem mandat np. 12.V.2008 o wysokosci 400zl i 10pkt i wyłapałem drugi 10.IV.2009 o tekiej samej wielkosci to bede musiał czekać do 10.IV.2010 na anulowanie mi 20pkt czy w tym przypadku 10pkt zniknie mi z konta 12.V.2009 i poprostu zostanie mi 10 do przszłego roku ???? prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic czy isc odrabiac 6pkt do WORD-u czy poprostu poczekac dziekuje za odpowiedz bedzie to bardzo cenna informacja |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
CYTAT witam nie wiem czy w całosci przeczyatałem to co piszecie to sprawdź, bedziesz wiedział. -------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
Nie musisz chodzić. Już masz już tylko 10pkt - te z 12.V.2008 już się przeterminowały.
-------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sat, 30 May 2009 ![]() |
dzieki wielkie
tylko ze to co podałem jest przykładem chodzi mi oto czy czas oczekiwania sie tez sumuje czy kazde punkty po roku czasu sie anuluja tzn.jak dostal bym 12.V.2009 i 26.IV.2010 to czy musial bym czekac do kwietnia 2011 na liwkidacje wszystkich punktow czy poprostu nie zależnie od siebie po roku czasu sie likwiduja z osobna (czyli w maju 2010 i kwietniu 2011) jeszcze raz dziekuje za odpowiedz |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
każde punkty za wykroczenie "likwidują się" rok od chwili/daty ich przyznania
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
ktoś pisał, że po 360 dniach ale to już mniej istotne
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 21 February 2008 ![]() |
Na 50zl odemnie mozesz liczyc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Dziś psy posłałem do sądu, na mandat odpowiedziałem : "słyszeliście o Bydgoszczy? z wami będzie to samo, do zobaczenia w sądzie." zmiękli trochę, chcieli mniejszy mandat wydać itd., nie zgodziłem się.
O postępach napiszę. Calibra 16V sprowokowała, ale gonitwa 8 km Megane incognito to przesada. |
|
|
![]()
|
|
Dziś psy posłałem do sądu, na mandat odpowiedziałem : "słyszeliście o Bydgoszczy? z wami będzie to samo, do zobaczenia w sądzie." zmiękli trochę, chcieli mniejszy mandat wydać itd., nie zgodziłem się. O postępach napiszę. Calibra 16V sprowokowała, ale gonitwa 8 km Megane incognito to przesada. Trzeba było niższy mandat przyjąć, bo fakt że policja jadąc za tobą łamała przepisy, nie zwalnia cię od odpowiedzialności. A sąd może Ci nawet więcej przywalić. Natomiast złożyć oddzielne zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia przez załogę jadącego za tobą radiowozu zawsze możesz. -------------------- 2021 Audi R8 V10
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 19:33 |