![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 August 2006 Skąd: srmm ![]() |
A jak wyglada sprawa akredytacji dla prasy??
-------------------- www.srmm.com.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 22 October 2008 Skąd: Poznań ![]() |
napisz maila na wyscigipoznan@wp.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Dla mnie ta impreza stoi pod znakiem organizacyjnego żartu. Na początku BK, w którym człowiek najpierw nie ma ochoty obejrzeć mojego auta, a później przeprowadzając pomiar głośności przy 3500obr/min ( wczesniej była mowa o 3k rpm ) wkłada mi praktycznie głośnik do tłumika. Wynik 96,7dB ( nie dziwne w takiej metodzie.. ), który zostaje skwitowany niechętnym "aaale przekroczenie, mógłbym Cie nie dopusić!" i z pańską łaską pozwala jeździć.
Dalej - ani słowa na briefingu o światłach działających w sposób losowy? OK, mogę przeboleć, bo jeździ się na zielone, a nie przyzwyczajone przez ludzi już bardziej doświadczonych w 1/4mili 'odliczania', ale dalsza sytuacja zabija totalnie - oficjalnie dostałem odpowiedź, że liczy się w eliminacjach czas ET, a ja z dwoma false startami i 3cim ET w klasie ląduje na ostatnim miejscu. WTF? No to w końcu liczy się samo ET czy nie? Jeśli tak, to termin false startuw takim wypadku nie istnieje! Nie za bardzo mnie interesują pucharki, bo przyjechałem zmierzyć ET auta, ale taki organizacyjny miszmasz ( bo nie przypominam już sposobu podawania wyników.. ) robi masakryczne wrażenie.. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Supra User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: Poznań ![]() |
Dla mnie ta impreza stoi pod znakiem organizacyjnego żartu. Na początku BK, w którym człowiek najpierw nie ma ochoty obejrzeć mojego auta, a później przeprowadzając pomiar głośności przy 3500obr/min ( wczesniej była mowa o 3k rpm ) wkłada mi praktycznie głośnik do tłumika. Wynik 96,7dB ( nie dziwne w takiej metodzie.. ), który zostaje skwitowany niechętnym "aaale przekroczenie, mógłbym Cie nie dopusić!" i z pańską łaską pozwala jeździć. to rzeczywiscie jakis zart, zlgosze organizatorowi by przekazal to osobom odpowiedzialnym, bo mierzyc dB w taki sposob to za wiele sensu nie ma... Dalej - ani słowa na briefingu o światłach działających w sposób losowy? OK, mogę przeboleć, bo jeździ się na zielone, a nie przyzwyczajone przez ludzi już bardziej doświadczonych w 1/4mili 'odliczania' odliczanie jest glupie, wstrzeliwane w zielone na innych imprezach tez, ale taki sposob (losowe zapalanie zielonego) jest zupelnie bez sensu rozwiazaniem, powinno byc jak na dragstripach w usa, ze trzy bardzo szybkie pomaranczowe i zielone, w sekwencji, ale dalsza sytuacja zabija totalnie - oficjalnie dostałem odpowiedź, że liczy się w eliminacjach czas ET, a ja z dwoma false startami i 3cim ET w klasie ląduje na ostatnim miejscu. WTF? No to w końcu liczy się samo ET czy nie? Jeśli tak, to termin false startuw takim wypadku nie istnieje! tu sie z Toba nie zgodze, pokaz mi zawody, gdzie startujac przed zielonym masz zaliczony czas. nie jezdzilem na wielu, ale na sss tak nie bylo, FS to FS i tyle, mozesz po zielonym stac minute i ruszyc i ET bedzie sie liczylo, ale start przed zielonym zawsze byl rozumiany, i powinien byc, jako zly przejazd. w tym wypadku zielone oznacza poczatek Twojego czasu na start. Nie za bardzo mnie interesują pucharki, bo przyjechałem zmierzyć ET auta, ale taki organizacyjny miszmasz ( bo nie przypominam już sposobu podawania wyników.. ) robi masakryczne wrażenie.. to jest impreza, którą organizuje kilku zapaleńcow, bez żadnego zaplecza finansowego, po ubłaganiu wladz toru poznan, wszystko tam jest pożyczone, dane za friko itd. naglosnienie 'od wujka', komputery 'od kolegi', cos innego od znajomego itd. to nie są nawet zawody, to jest impreza/piknik, ktora ma umozliwic ludziom z Poznania i okolic posciganie sie w bezpiecznych warunkach, przy okazji z mozliwosci pojechania calego kolka toru poznan (fakt, ze z szykanami, ale fun jest). bylem tam trzeci raz, a poniewaz nie oczekiwalem imprezy na poziomie GP F1, tylko zabawy na luzie to ta impreza spelnia moje oczekiwania. rozumiem Twoja frustracje, ale to wynika z jakiejs Twojej dziwnej interpretacji FS i pomiarów. ET znasz, bo było podane na miejscu i bedzie podane na oficjalnych wynikach. z reszta sam piszesz, ze miales 3cie ET ![]() ![]() -------------------- chiptuning.poznan.pl - więcej mocy w Twoim aucie. Chiptuning i hamownia w Poznaniu.
hamownia.info - potrzebujesz hamownię? Przenośne, drogowe i podwoziowe. Supra TT 6spd, F430 spider 6spd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
włąsnie wrocilem z kamienia. W koncu sa normalne swiatła jak na calym swiecie mierzace czas rekacji a nie walenie na zielone i kozaczenie rt na poziomie 0,05 sek lub nizszym. Albo mamy zawody albo jakies przedszkole. Co do organizacji to totalna klapa (moja dzisiejsza złota mysl trzeba wziac jakis fajny motor i dobre szczempiradło do wyborów miss złotów) bez sensu jest robic siwatła na zasadzie ich obslugi przez goscia, to powinien być automat bo jak wytłumaczyc ze goscie stoja na starcie z napisem stage a kaski maja na samochodach. ponato organmizatorzy mogliby posprztac pas z kamyków, bo rano nie dalo sie jezdzic.
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
![]() SRTW Dołączył: Mon, 20 October 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
No posprzątać pasa nie było komu, przez co dostałem kamieniem w szybę już na pierwszym przejeździe, organizatorzy powinni sie poczuwać do takich rzeczy jak przygotowanie toru... tyle, że to nie w tym wątku i nie to forum żeby pisać nt zawodów sss
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
tu sie z Toba nie zgodze, pokaz mi zawody, gdzie startujac przed zielonym masz zaliczony czas. nie jezdzilem na wielu, ale na sss tak nie bylo, FS to FS i tyle, mozesz po zielonym stac minute i ruszyc i ET bedzie sie liczylo, ale start przed zielonym zawsze byl rozumiany, i powinien byc, jako zly przejazd. w tym wypadku zielone oznacza poczatek Twojego czasu na start. niby masz racje, ale dlaczego w takim wypadku czasy z RT 1sekundy są spoko, a te wykonane przed zielonym nie? Są zmierzone, czyli moim zdaniem są ok. Ale to i tak rozważam na marginesie, bo szczerze przyznaje, że jest to większy błąd z mojej strony niż organizatorów. Po prostu nastepnym razem trzeba jasno i wyraźnie wszystko wyjaśnić na briefingu, a nie "jestem Sławek, a na torze macie szykany, żebyście sie nie pozabijali" ![]() to jest impreza, którą organizuje kilku zapaleńcow, bez żadnego zaplecza finansowego, po ubłaganiu wladz toru poznan, wszystko tam jest pożyczone, dane za friko itd. naglosnienie 'od wujka', komputery 'od kolegi', cos innego od znajomego itd. to nie są nawet zawody, to jest impreza/piknik, ktora ma umozliwic ludziom z Poznania i okolic posciganie sie w bezpiecznych warunkach, przy okazji z mozliwosci pojechania calego kolka toru poznan (fakt, ze z szykanami, ale fun jest). bylem tam trzeci raz, a poniewaz nie oczekiwalem imprezy na poziomie GP F1, tylko zabawy na luzie to ta impreza spelnia moje oczekiwania. hmm, ja tam nikomu do organizacji sie nie pcham, ale nie jest to impreza z łapanki tylko 6 dyszek za dwa przejazdy. Nie zbiednieje od nich, ale jak widać cenka na takim poziomie SSS czy WST więc chyba mam prawo wymagać ciut więcej niż napotkało mnie na miejscu. Tak mi się bynajmniej wydaje i zdania nie zmienię .. rozumiem Twoja frustracje, ale to wynika z jakiejs Twojej dziwnej interpretacji FS i pomiarów. ET znasz, bo było podane na miejscu i bedzie podane na oficjalnych wynikach. z reszta sam piszesz, ze miales 3cie ET ![]() ![]() Chwilowa spina była wywołana sytuacjami powyżej. Pomiar potwierdził, że auto nie jeździ, no ale to już nie pomiaru wina ![]() ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Supra User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: Poznań ![]() |
60zl w calosci bierze automobil klub, organizatorzy nie dostaja dokladnie nic. to jest zaplata dla nich za wynajecie toru, co jest 1/6 sumy ktora chcieli na poczatku... niestety jest to jedyne miejsce w poznaniu, gdzie mozna bylo cos takiego zrobic, plan byl zeby te przejazdy byly na jakiejs ulicy, ale to jest niewykonalne jak sie okazuje.
co do moich przejazdow w klasie nizej, jechalem dlatego, ze najszybsze auto w tej klasie, Leon, nie mial pary, wiec pojechalem 'dla show', nie dosc, ze jakies rodzinne auto sklepalo supre, wrzucilem dwojke zamiast czworki (biedny silnik ![]() ![]() -------------------- chiptuning.poznan.pl - więcej mocy w Twoim aucie. Chiptuning i hamownia w Poznaniu.
hamownia.info - potrzebujesz hamownię? Przenośne, drogowe i podwoziowe. Supra TT 6spd, F430 spider 6spd. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 27 March 2009 ![]() |
Fawor z tego co pamiętam byłeś jedynym człowiekiem który miał dwa falstarty, rozumiem że chciałeś sprawdzić auto ale jak byś został do końca zobaczył byś że były również przejazdy wolne na których miał byś możliwość w końcu wystartować na zielonym a nie przed nim. Co do sekwencji świateł są 3 tryby automatu i jest to robione poto żebyś wystartował na zielonym a nie liczył do zielonego. Co do przejazdu Wojtka w klasie niżej to niebyło pary dla leona i chcieliśmy zobaczyć jak leon daje sobie rade z Suprą i dał
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
http://video.wtk.pl/index.php?layout=playe...amp;priceType=1 -od 5:50, nawet Wojtek się produkuje
![]() -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
IV runda imprezy odbędzie się 11 października.
Pełne info dot. zapisów tutaj: http://www.streetracingpoznan.fora.pl/z-ul...iernika,93.html -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
jakies zdjecia ? wyniki?
-------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 05 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
klasa 5: Rycho 2, Krzychu 4(były problemy )
klasa 8: Paweł 2 w dieslu czasów nie ma. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 27 March 2009 ![]() |
zdjęcia oraz czasy i filmy są dostępne na stronie internetowej www.zulicynator.pl w zakładce forum
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 01:57 |