![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
ten samochod będzie teraz od pazdziernika do marca walczył z trakcją...spadnie lekki snieg-lipa, spadnie cokolwiek z nieba i nie ma juz mega szybkicego focusika ale jest autko walczące z trakcją na każdym biegu. A Ty znowu swoje. Jest październik i mówię ci, że nie ma żadnej walki na mokrym. Potrafisz to zaakceptować czy dalej uważasz że to niemożliwe bo to FWD? ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
zrzygam się zarazzzzzzzz - jest jakiś mod?
Chcemy na nowo odkrywać koło? Każdy kto ma AWD - choćby nie trzymające mocy i straszące brzmieniem a nie jadące do końca tak jak trzeba będzie się brandzlował, że jest cool bo jak zasypie kraj to on wystartuje z miejsca zdecydowanie lepiej ale z hamowaniem będzie w takiej samej dupie jak RWD i FWD , każdy kto ma RWD będzie twierdził, że jest przegracz bo cały sport motorowy to RWD i w związku z tym RWD na nasze dziurawe drogi pełne wody też jest świetnie.. FWD to rozsądny kompromis kosztów i prowadzenia - ford się gimnastykował i zrobił turbo revo mada faka fokę FWD, sa tacy którzy twierdzą, że auto daje radę i sprawia przyjemność. Oczywiście, że fajniej by było gdyby ford zaaplikował AWD do foki tyle, że wtedy znalazł by się kolejny mądry który stwierdził by, że i tak jest chujowy bo albo waży za dużo albo kosztuje za dużo albo najlepiej wszystko naraz a w ogóle to ford to gówno ![]() Opanujcie się - mamy dwóch posiadaczy Foki RS MK2, właściciele są zachwyceni - dajcie spokój, nuda by była gdyby wszyscy lubili to samo |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Każdy kto ma AWD - choćby nie trzymające mocy i straszące brzmieniem a nie jadące do końca tak jak trzeba będzie się brandzlował, że jest cool o to chyba o mnie ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Widzisz mAbZ, mi wyrzucasz, ze nie zauwazam rzeczy mi do swiatopogladu niepasujacych, a sam robisz to od dawna, nie tylko w tym temacie i nie tylko na tym forum. A argument o "rownosci" szans w WTCC kompletnie zignorowales, bo wlasnie Tobie do pogladu nie pasuje. Poczytaj sobie co tam sie dzialo, jakie przepychanki regulaminowe, jakie jaja z balastami itp. Tam wygrywa ten, komu akurat uznano protest, to nie sa rowne zawody.
A poza tym przestan ciagle o tym AWD...czy ja zaczalem swoj argument od tego??? Raczej nie, skoncetrowalem sie jedynie, ze w powaznym motorsporcie i naprawde szybkich maszynach torowych nie ma FWD. Bo nie ma. Ale spoko, RS i tak jest najlepszy ![]() -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Ale ja Kras oglądam WTCC na bierząco, więc mi nie musisz tłumaczyć.
Twój argument o "chodach" czyli sugerowanej stronniczości FIA był po prostu bzdurny, bo balasty nie zależą jedynie od napędu, również od zajętego miejsca. Czyli gdy FWD pojedzie dobrze, to w przyszłym starcie nie tylko zostanie zepchnięte na dalszą pozycję startową, ale w kolejnym wyścigu będzie też miało większy balast. Dodatkowo im lepszy kierowca, tym większy balast. A mimo to właśnie FWD Seaty prowadzą klasyfikację generalną. Więc Twoje odrzucanie WTCC jako przykładu jest niezrozumiałe. To nie DTM i te auta, mimo że przekonstruowane, mają jednak dużo wspólnego z produkcyjnymi. I wcale nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że RS jest najlepszy bo nie jest. RS to najlepszy kompromis- sam pisałem kilka postów temu o cenie. Czy STI jest wart 50% więcej tylko dlatego że ma AWD? Moim zdaniem absolutnie nie. No ale to z kolei wcale nie oznacza, że RS dobrze jeździ tylko na suchym- to kompletna bzdura. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Akurat w czasach, o ktorych mowie zarowno German Touring Cars, jak i British byly tez bardzo zblizone do seryjnych aut. I jakos tak auta AWD klepaly reszte, ze najpierw dano im gruby balast (Audi w BTCC), a potem ogolnie zbanowano.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
zrzygam się zarazzzzzzzz - jest jakiś mod? Ogólnie to gdzieś jest i zaraz powie, że przejechał tym wózkiem Col de Turini i wózek dawał radę ![]() CYTAT Oczywiście, że fajniej by było gdyby ford zaaplikował AWD do foki tyle, że wtedy znalazł by się kolejny mądry który stwierdził by, że i tak jest chujowy bo albo waży za dużo albo kosztuje za dużo albo najlepiej wszystko naraz a w ogóle to ford to gówno ![]() Sam Ford przecie uznał, że się nie opłaca, bo auto cięższe, droższe, a lepiej jeździć nie będzie (zapewne nie brali pod uwagę warunków skrajnych, ale z drugiej strony może się okazać, że tych skrajnych warunków mamy 1% rocznie). r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
Czy STI jest wart 50% więcej tylko dlatego że ma AWD? Moim zdaniem absolutnie nie.. a moim zdaniem absolutnie TAK !! i nie chodzi tylko o awd, ale co ci bede tlumaczyl, ty i tak mi zaraz powiesz, ze sie gowno znam. No pewnie ze FWD jest pedalskie i nadaje sie do samochodu do jazdy miejskiej.Ale z tego co widze kolega kupil sobie nowego focusa i ni kuta nikt mu nie wmowi ze AWD/RWD jest fajniejsze do upalania..... polać mu ![]() Sądząc z poziomu wypowiedzi, najlepiej znasz się na usuwaniu trądzika młodzieńczego. Więc może lepiej wypowiadaj się na ten temat? i uprzedzajac riposte - masz racje: Abdul idealnie usuwa tradzik, a ja dziewiczy wąsik - zapraszam cie do skorzystania z naszych uslug (tylko nie zacznij mi teraz wmawiac, ze tradzik i wasik jest cool) eot z mojej strony -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
kolego zerknij za okno..to nazywasz 1% rocznie? lol. a jutro ma snieg padac...na kazdych swiatlach ford nie bedzie mial zadnych szans z subaru/evo/s3,s4,s6 itd...i to jest ta zabawa fwd.? nie dziekuje..aha wlasnie z kolega kupilismy Sti, kosztowal 1/3 ceny focusa...50tys nalatane..idealny na te warunki drogowe..od piatku latamy po miescie (sti i s4) i szukamy fwd do kilowania lol.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
kolego zerknij za okno..to nazywasz 1% rocznie? lol. a jutro ma snieg padac...na kazdych swiatlach ford nie bedzie mial zadnych szans z subaru/evo/s3,s4,s6 itd...i to jest ta zabawa fwd.? nie dziekuje..aha wlasnie z kolega kupilismy Sti, kosztowal 1/3 ceny focusa...50tys nalatane..idealny na te warunki drogowe..od piatku latamy po miescie (sti i s4) i szukamy fwd do kilowania lol. skoro uzywasz samochodu do szczeniackich wyscigow spod swiatel to twoje poglady w tym temacie sa... prawda jest taka ze zeby wykorzystac potencjal rwd czy 4wd trzeba na prawde ogarniac fure co potrafi moze ulamek procenta posiadaczy... fwd jest proste leci przod ujmujesz, leci tyl dodajesz i cala filozofia jazdy -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
skoro uzywasz samochodu do szczeniackich wyscigow spod swiatel to twoje poglady w tym temacie sa... A ja żałuję że dział killi już nie istnieje ![]() Co do foki to dajcie już sobie spokój z tymi dywagacjami nt. rodzaju napędu. Moim zdaniem: szybkie fwd może być szybsze od wolnego rwd/awd ale na pewno nie będzie szybsze od szybkiego rwd/awd, przynajmniej na prawdziwym torze wyścigowym. -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
fantastycznie sie czyta dyskusje w ktorej osoby, ktore nigdy nie jechaly danym samochodem wmawiaja jego wlascicielowi ze jest chujowy.
buhahahahahahahaha piekna sprawa |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Lepiej niż Kuba bym tego nie podsumował. Również dlatego, że jeździłem właściwie wszystkim szybkim i bardzo szybkim co jest na rynku. FWD, AWD, RWD, ChWD - you name it. I do głowy by mi nie przyszło jechać po Focusie, który jakoś znacznie lepiej jeździ od nowego S4 na przykład... Panowie za bardzo się rozpędziliście chyba z tym zachwalaniem swojego towaru w stosunku do F2RS.
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 19:11 |