![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Fakt, chwilowo bywam w Oławie na "gościnnych występach"
![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Napisz jeszcze ile Ci pali. Mi przy spokojnej jeździe (zgodnej z zaleceniami producenta) przejeżdża na baku ok. 400km z czego większość pokonuję na A-4 z ok. 1.6-1.8 na budziku (ma wtedy około 4 tys. obr. na 6-tce). Przyznam, że myślałem że będzie "spokojniej" łykał... ![]() No właśnie, srbenda już Ci odpisał- aktualne spalanie mam w podpisie. Z kilku RS-ów na www.spritmonitor.de mój pali najwięcej: klik Jeżdżę często w korku 30 km/h, a jak na autostradzie to raczej szybko. Najwięcej jak na razie jechałem 230 i naprawdę w ogóle tego nie czuć (w porównaniu do Type-Ra którego miałem wcześniej) Odnośnie felg zimowych, to sprawdzałem dzisiaj jakie są oryginalne koła: 8,5x19" ET60 - może Ci się przyda. Ciekawostka, że bak ma mieć 62 litry ale gdy komp pokazuje 0 to nie da się wlać więcej niż 55, max 56 litrów. Więc albo mam bak z ST albo (raczej) nie zmienili oprogramowania z ST... spalanie też przekłamuje średnio o około litr/100. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 31 October 2005 Skąd: Białystok ![]() |
mAbZ - w starym Mondeo 2.5 V6 też tak było, że jak komp pokazywał zero to w baku było koło 7-8 litrów paliwa - może Fordy tak już mają...
-------------------- MX-5 NB 1.8
|
|
|
![]()
|
|
Chyba wszystkie auta mają taki bufor bezpieczeństwa.
Nigdy silnik nie zgaśnie od razu jak komp pokazuje 0km do stacji -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
A, no może i to o to chodzi.
Ale troche głupie to 0, gdy można jeszcze przejechać co najmniej 50 km... -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 09 November 2004 Skąd: Krapkowice ![]() |
hehe, z zycia: kumpel dzisiaj jechal focusem, pokazywalo jeszcze 38km i trzeba bylo pchac na stacje:)
|
|
|
![]()
|
|
hehe, z zycia: kumpel dzisiaj jechal focusem, pokazywalo jeszcze 38km i trzeba bylo pchac na stacje:) Życie ![]() -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
No właśnie trzeba na to uważać - w audi S8 mogłem przy zasięgu "0" przy spokojnej jeździe przejechać 80km, a np w volvo V70 przy zasięgu 0 po 14 km musiałem pchać na stacje
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Ok, no to może nie będę tego reklamować w takim razie.
Jak ktoś chce to jest niebieski RS na zbyciu za jedyne SEK 326.000 = PLN 130.000 z przebiegiem 5000 km: http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Focus_...tm?ca=9&w=3 ![]() ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Mabz, wyczytałem na Niemieckim forum, że "prowadnica" powietrza do dolotu gdy się nagrzeje to odkształca się przy większych prędkościach i zamyka dopływ powietrza do dolotu, co wiadomo czym skutkuje.
Wszyscy robią przeróbkę polegającą na zastąpieniu tej plastikowej prowadnicy metalową! ![]() Chyba też trzeba nad czymś takim pomyślec! -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
No, fakt, też o tym czytałem, ale nie widziałem tej cześci na sprzedaż.
Może to fałszywy alarm? W niedzielę pojade (chyba) pierwszy raz RS-em na tor, to zobacze czy coś się będzie działo. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Pewnie się zesra
![]() -------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
No, fakt, też o tym czytałem, ale nie widziałem tej cześci na sprzedaż. Może to fałszywy alarm? W niedzielę pojade (chyba) pierwszy raz RS-em na tor, to zobacze czy coś się będzie działo. Mówią, że to jest pewnik! Ale na torze tego nie sprawdzisz tylko na autobahnie powyżej 200km/h. Bo nie sama temperatura jest potrzebna ale jeszcze duży pęd powietrza odginający nagrzany plastik -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
ooo to jak na autobahnie to u nas w kraju ten problem raczej nie bedzie wystepowac
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 31 August 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
fakt, mocno "napompowany" jest..
-------------------- AUQ k04-01 - było
: Kawasaki Z750s..- też było teraz- STI bug |
|
|
![]()
|
|
Mówią, że to jest pewnik! Ale na torze tego nie sprawdzisz tylko na autobahnie powyżej 200km/h. Bo nie sama temperatura jest potrzebna ale jeszcze duży pęd powietrza odginający nagrzany plastik Hm. Ponieważ jeździłem trochę już z prędkościami powyżej 200, to pogrzebałem dziś pod maską. Tam jest taka duża plastikowa osłona na prawie całą szerokość grilla, zasłaniająca problematyczny kawałek plastiku. ![]() Nie miałem na razie czasu jej odkręcić, ale z prawej strony pod spodem faktycznie można wyczuć cieńki plastik nie przymocowany od strony przodu i już odrobinę wygięty do góry, czyli ograniczający dolot ![]() Nie wiem czy akurat taka blacha zasłaniająca dolot jest najlepszym rozwiązaniem, ale jeśli o ten plastik chodzi, to naprawdę ktoś nie użył głowy ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Dowiadywałem się o koła zimowe. Jedyne rekomendowane przez Forda to felgi od Focusa CC,
7x17 ET50, nr katalogowy 1438520 / 1570755 zależnie od koloru ![]() Są oczywiście idiotycznie drogie i nienajpiękniejsze. Nawet nie każda 18-tka, musi wejść na te wielkie hamulce z przodu, więc przy zakupie innych felg warto wiedzieć, że te mają wewnętrzną średnicę 392 mm. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
Fajny filmik- na początku nudy ale od 4:30 zaczyna się akcja
![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
tak mi sie nasuneła jedna myśl jak jechałem w strugach deszczu moim quattro a pozniej przesiadłem sie wieczorem na dupowoza czyli fwd s60..moze i ten focus daje sobie mega rade z tym FWD..cała ta technologia i zachwyty achy i ochy jakie to nie jest mega auto i jak wszystko wymiata...tyle ze jak na wilgotnym, deszczowym, sniegowym asfalcie wcisnie sie gaz to zadna ale to zadna technologia nie przewyzszy awd...mialem to dzisiaj wytłumaczone jak przesiadłem sie z awd do fwd...podsumowując szkoda ze ten ford mimo ze tak ekstra wygląda, swietnie jezdzi (na suchym) i ogolnie jest mega auto to jednak zawsze jest FWD i dlatego sobie go nigdy nie kupie bo żyjemy w kraju gdzie ponad 50% pogody to własnie pogoda na awd.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 22 August 2025 - 21:47 |