![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Na filmiku w 1:32 widać spalanie BMW-11.9l a RS 13.9l więc też lipa ![]() Honda spalała mi na torze 24,5 l A jeżdżący tam Subarowicze mówili że wszystko poniżej 40 to mało ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 17 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja czekam cierpliwie, jak zakochany (co zrozumiałe - w swoim przyszłym aucie) użytkownik mAbZ ustosunkuje się do testu zamieszczonego parę postów wyżej, testu RS vs 135i, w którym to teście RS poległ na każdej linii, poza oczywiście już legendarną "radochą z jazdy". Jak się ma do tego Twoja wypowiedź, że RS złoi 135i w każdych warunkach na drodze? Bo nawet w spalaniu wypada gorzej
![]() Ja wiem, że miłość do marki/modelu może być ślepa, sam pewnie jestem na to doskonałym przykładem, ale nawet ta miłość powinna mieć pewne granice. Granicę zdrowego rozsądku ;-) Także Fordomaniacy, a raczej eReSomaniacy i szanowny redaktorze Wojtku, dajcie już spokój. Napewno jest to fajny HH, ale robienie z niego uber-auta w każdym poście, to chyba lekka przesada pzdr -------------------- twins on board
|
|
|
![]()
|
|
"Ślepy"? Zastanówmy się, kto tu jest ślepy:
odwołujesz się do jednego tylko testu, podczas gdy ja podałem porównanie z czterech torów, z tego na trzech RS był szybszy. Skomentowałeś to tylko zarozumiałym "Na pewno tak będzie, bo Ty tak napisałeś." Więc kto tu właściwie widzi tylko to, co chce widzieć, hę? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
RS vs 135i ![]() Reasumując BMW jest szybsze , RS daje wiecej radochy.. no i robi furore pod klubami ![]() no i chyba ten test pokazal nam wszystko.... osiagi BMW ma o wiele lepsze, lepiej hamuje, lepiej jezdzi w slalomie, itp. a ten Spassfaktor niech sobie gdzies wsadza, nie jezdzi sie w koncu codziennie na torze lub jak na torze ![]() Ford podaje w katalogu 0-100 km/h 5.9s, a oni zrobili 6.9s, wiec tez niezla kaszana... nie zmienia to jednak faktu, ze RS wyglada kozacko... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]()
|
|
no i chyba ten test pokazal nam wszystko.... osiagi BMW ma o wiele lepsze, lepiej hamuje, lepiej jezdzi w slalomie, itp. a ten Spassfaktor niech sobie gdzies wsadza, nie jezdzi sie w koncu codziennie na torze lub jak na torze ![]() Ford podaje w katalogu 0-100 km/h 5.9s, a oni zrobili 6.9s, wiec tez niezla kaszana... nie zmienia to jednak faktu, ze RS wyglada kozacko... No, Beemce też zepsuli czas do setki ale tylko o 0,4 sek w stosunku do danych fabrycznych. Porównanie z STI i EVO i odpowiedź czy AWD naprawdę jest niezbędny: -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
TOP GEAR Power Laps:
Renault Megane R26R 1.28.1 Subaru WRX Sti 1.28.2 Mitsubishi Evo X 1.28.22 Ford Focus RS 1.29.3 Tylko co z tego? Kto jeździ STI czy EVO seryjnym. Zresztą tak jak Matschke zauważył ile razy bedziesz nim jeździł na torze w stosunku do codziennej jazdy po mieście? Nie róbmy dookoła RSa otoczki jak z GTRem - killerem nad killery nie jest - jest natomiast b. mocnym hot hatchem o wyglądzie prosto z odcinka rajdowego, za b.dobre pieniądze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Amen
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 11 July 2007 ![]() |
9 stron ale mam nadzieje że mimo konkluzji i tak dalej będziecie się sprzeczać
![]() -------------------- www.szerokiewidoki.pl
Wirtualne wycieczki, fotografie panoramiczne i inne usługi fotograficzne |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Tu tańczący RS: http://www.youtube.com/watch?v=jfPj5mSCM0U Jakieś smętne szarpanie rękawa. Jak dla mnie totalna antyreklama tego, skąd inąd ciekawego, pojazdu. r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
czas zmienic avatar
![]() napisałeś na blogu: to auto zachowuje się, jakby w każdy zakręt chciało wskoczyć na główkę Czy to oznacza że aż tak bardzo ryje przodem? pzdr -------------------- twins on board
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
czas zmienic avatar ![]() napisałeś na blogu: to auto zachowuje się, jakby w każdy zakręt chciało wskoczyć na główkę Czy to oznacza że aż tak bardzo ryje przodem? pzdr Napisałem "wskoczyć" , a nie "wyskoczyć na zewnętrzną" ![]() Trzeba naprawdę przesadzić, zanim pojawi się podsterowność. RS jest pod tym względem zupełnie inny niż ST. Aha i fakt, przydałoby się zmienić avatar. Ten jest już 2 auta do tyłu ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Na filmiku w 1:32 widać spalanie BMW-11.9l a RS 13.9l więc też lipa ![]() Na Nurburgringu RS wkłada 135i 13 sekund, więc jednak jest kapkę lepszy. Oczywiście prowadzi Horst von Saurma. A tak przy okazji, to robiliśmy miesiąc temu z Niemcami porównanie samochodów sportowych na Contidromie (m.in. GT-R, GT3, Exige, RS) i po założeniu R888 na RS-a, 0-100 km/h pojawia się o 0,4s wcześniej niż deklaruje fabryka. Całe porównanie za tydzień w kioskach. -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
W jakim periodyku?
Gdzieś wyczytałem,że opony typu R888 już niedługo przestaną być road-legal. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
W Auto-Moto.
Nie "przestaną", tylko na razie jest projekt, przeciwko którem firmy oponiarskie lobbują na potęgę w Komisji. Ale jeśli znikną road-legal-slicks, to i tak pojawią się opony cichsze i oszczędniejsze (bo o to się rozbija, takie gumy dają znacznie większy hałas i wyższe opory toczenia) - ale o bardzo zbliżonym poziomie gripu. Porsche już zapowiedziało, że będzie wymagać od Michelina, aby GT3 i GT2 miały zapewnione dostawy opon o nie mniejszym gripie niż obecne Pilot Sporty Cup+. -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
Na Nurburgringu RS wkłada 135i 13 sekund, więc jednak jest kapkę lepszy. Oczywiście prowadzi Horst von Saurma. Na Nurburgringu ten sam Horst von Saurma pojechał 335i identyczny czas jak Focus, 8:26. Skąd masz info, że lżejszym 135i pojechał 13 sekund wolniej, bo nie mogę znaleźć? pzdr -------------------- twins on board
|
|
|
![]()
|
|
BMW 135i Coupe (E82) 306 PS / 1485 kg - 8:39.2
http://www.fastestlaps.com/index.php?page_...p;filter4=false -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Ano właśnie stąd.
-------------------- Wojtek
|
|
![]()
|
|
Hmmm, musicie przyznać, że to dziwne, zwłaszcza jeśli wszystkie 3 przejazdy to ten sam kierowca. Chyba, że ten przejazd 135i to ktoś inny, wtedy nie ma co odnosić tych czasów do siebie.
-------------------- twins on board
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 23 August 2025 - 12:47 |