Shoutbox 0 nowych PW 

1312 Stron V  « < 539 540 541 542 543 > »   
Closed TopicStart new topic
> Stary dowcip, [uwagi odn. zamieszczania w pierwszym poście]
PioterW
post Fri, 19 Jun 2009 - 10:06
Post #10801

Administrator

policji bać się nie trzeba, ale szacunek się należy - ten gość nie stoi w zatoczce, żeby sobie postać, tylko wykonuje swoją robotę - robotę, która ma służyć społeczeństwu.
z jednej strony nie ma zakazu fotografowania, z drugiej jednak strony policjant nie jest Dodą Elektrodą, żeby być non-stop przygotowanym na zajebistą fotę.
Poza tym zrobi taki typek fotę i robi z siebie boga interneta jak to przyłapał policjanta na łamaniu prawa - co innego, gdy policjant jedzie drogą prywatnie, czy jako zwykły użytkownik i łamie prawo, ale co innego, gdy ustawia się w zatoczce, żeby nadzorować ruch

może policjant nie powinien był stosować kajdanek, ale możliwe też, że nie miał wyboru - ta relacja nie zawiera jego stanowiska, więc znamy wyłącznie zdanie jednej strony ... poza tym policjant też człowiek, więc ma prawo się wkurzyć, gdy jakiś dupek próbuje jego kosztem zyskać trochę popularności

w tym wypadku jestem po stronie policjanta

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 19 Jun 2009 - 10:06
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
frytol
post Fri, 19 Jun 2009 - 10:17
Post #10802

Super User

Policjant ma sie prawo wkurzyc i w zwiazku z tym ma prawo ulzyc sobie jak wroci do domu, a nie wyladowywac swoje wkurzenie poprzez wykorzystywanie 'wladzy' jaka zostala mu nadana. Nie sadze zeby zachowanie goscia, ktory chcial zrobic zdjecie telefonem moglo byc na tyle niebezpieczne zeby kuc go w kajdanki. Ot co kraweznik postanowil pokazac jaki to on nie jest wazny.

Jezeli nie ma zakazu fotografowania to fakt, ze policjant akurat jest zle uczesany jest srednio istotny.

--------------------
In Racing we trust

+Quote Post
specnaz14
post Fri, 19 Jun 2009 - 11:05
Post #10803

Forum Killer

tylko ze jest jeszcze wiele przykładów gdzie psy naduzywaja swojej "władzy". I moim zdaniem jesli policjant popełnia przestepstwo to zazwyczaj czuje sie bezkarny, wiec jak najbardziej trzeba zbierac na takie postepowanie dowody. Zeby pokazac "strózom prawa" ze nie wszytsko im wolno.

+Quote Post
Raceboy
post Fri, 19 Jun 2009 - 12:06
Post #10804

Moderator

I jak w każdym podobnym przypadku wina leży i tak po środku. Facet zachował się jak rozkapryszony gówniarz pstrykając sobie foti policjantowi. Policjant z kolei dał się ponieść i tyle. Też człowiek. IMO facet i tak miał szczęście, gdyż gdyby robił w taki sposób zdjęcie jednemu z moich znajomych, to by go karetka zabrała. Swoją drogą kto z Was chciałby być fotografowany przez jakiegoś obszczymurka? Facet chciał chyba dostać się na łamy Faktu i zgarnąć 100 zyla za "szokujące zdjęcie przedstawiające nadużywanie insygniów władzy przez bestialską, postkomunistyczną Policję PiSiorów" wink.gif
Od razu na myśl przychodzi mi drogówka i zachowania kierowców. Zawsze można się odgadać będąc grzecznym i traktować policjanta jak człowieka z zasraną pensją sterczącego w koreańskim radiowozie na ryż.
Natomiast wielce panów Stażni(kurw)ków Miejskich to bym od razu wypierdzielił na zbity pysk i stworzył nowe miejsca pracy i większe pensje dla Policji .

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
tr4b33r
post Fri, 19 Jun 2009 - 12:24
Post #10805

Frequent User

"Policjant zakuł go w kajdanki. Po chwili jednak rozkuł, zażądał dokumentów i zawiózł pod samochód Kamila. Tam stwierdził, że "fotograf" ma w swoim samochodzie pęknięty klosz tylnej lampy i spaloną żarówkę podświetlającą tablicę rejestracyjną. "

Rozumiem, ze samochód Kamila stal zaparkowany z uszkodzonym kloszem i przepalona zarowka. Pojazd się nie poruszał po drogach publicznych. W czym problem?

--------------------
Pozdrawiam, Konrad
the sonic re-creation of the end of the world
www.umt.pl

+Quote Post
Bielas
post Fri, 19 Jun 2009 - 12:42
Post #10806

Frequent User

Obiema ręcami podpisuję się pod postem Raceboy'a. Widadomo, że jak od razu z mordą do policjanta wyjedziesz typu "robie se zdjęcia bo lubie a Ty nie możesz mi zabronić, więc spadaj" to policjant nie będzie raczej grzeczny. A gdyby powiedział, że tak sobie pstryka, bo ładna pogoda coś jakąś miłą bajerę przykręcił to pewnie tylko na gadce by się skończyło i tyle (ew. policjant mógłby go poprosić o skasowanie zdjęcia, wtedy Kamil mógłby to zrobić a potem walnąć drugie z ukrycia). Reasumując jak jedna ze stron dąży do konfrontacji to na 99% do niej dojdzie. I tyle.

--------------------
Łukasz

+Quote Post
ODINN
post Fri, 19 Jun 2009 - 13:06
Post #10807

Frequent User

zalozenie kajdanek to bezposrednie ograniczenie wolnosci osobistej - pytanie - czy by ku temu powod (zdjecie???), byl jakis nakaz aresztowania?, czy moze facet byl agresywny w stosunku do niebieskiego?

mozecie byc za policja, zapewnie do momentu kiedy sami znajdziecie sie w kajdankach za widzimisie pana wladzy... dla niektorych to moze byc zabawne, dla niektorych nie.

co na to prawa obywatelskie, konstytucja?

itd itp

mi sie nie podoba...

--------------------
Surge/swirl Tank ze zlaczkami i przewodem paliwowym!! http://allegro.pl/2l-swirl-surge-tank-zlaczki-5m-przewod-w-oplocie-i3175588018.html Aukcja od zlotowki :)

+Quote Post
specu
post Fri, 19 Jun 2009 - 13:08
Post #10808

Forum Clubber

CYTAT(Raceboy @ Fri, 19 Jun 2009 - 12:06) *
I jak w każdym podobnym przypadku wina leży i tak po środku. Facet zachował się jak rozkapryszony gówniarz pstrykając sobie foti policjantowi. Policjant z kolei dał się ponieść i tyle. Też człowiek. IMO facet i tak miał szczęście, gdyż gdyby robił w taki sposób zdjęcie jednemu z moich znajomych, to by go karetka zabrała. Swoją drogą kto z Was chciałby być fotografowany przez jakiegoś obszczymurka? Facet chciał chyba dostać się na łamy Faktu i zgarnąć 100 zyla za "szokujące zdjęcie przedstawiające nadużywanie insygniów władzy przez bestialską, postkomunistyczną Policję PiSiorów" wink.gif
Od razu na myśl przychodzi mi drogówka i zachowania kierowców. Zawsze można się odgadać będąc grzecznym i traktować policjanta jak człowieka z zasraną pensją sterczącego w koreańskim radiowozie na ryż.
Natomiast wielce panów Stażni(kurw)ków Miejskich to bym od razu wypierdzielił na zbity pysk i stworzył nowe miejsca pracy i większe pensje dla Policji .

Troszeczkę się nie zgodzę zawsze jestem grzeczny i się uśmiecham ale zależy na kogo trafisz
miałem przypadek * gdy niebieski stwierdził że sie z niego śmieję i zabiera mi prawo jazdy po godzinnych negocjacjach dostałem 1000zł mandatu (*nie wdając się w szczegóły) ohmy.gif

--------------------
ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage

+Quote Post
Bielas
post Fri, 19 Jun 2009 - 14:03
Post #10809

Frequent User

Nikt tu nie twierdzi, że 100% policjantów to super goście, to też tylko ludzie i jak wszędzie indziej możesz trafić na zakompleksionego chuja, który się obnosi z kajdanami i pałą na wierzchu. Z takim wiadomo nie pogadasz i takich należy gnębić. Ale się poważny OT zrobił w tak niepoważnym temacie he he.

Szef zebrał pracowników i mówi:
- Mam złą wiadomość. Ze względów oszczędnościowych musze kogoś z was
zwolnić.
- Mnie nie, jestem mniejszością i mogę oskarżyć cię o rasizm - szybko
reaguje czarnoskóry pracownik.
- Jestem kobieta, od razu wniosę do sadu sprawę o seksistowskie traktowanie - ostrzega sekretarka.
- Spróbuj mnie zwolnić, to pozwę cię i oskarżę o dyskryminacje ze względu na wiek - wycedził liczący 70 lat kierownik działu.
Wtedy wszyscy spojrzeli na bezbronnego, młodego, białego, zdrowego pracownika. Ten zastanowił się chwilę i wyszeptał:
- Ostatnio wydaje mi się, że jestem gejem...

Na pogotowie przywieźli faceta z nożem wbitym między żebra.
Lekarz przyjmujący:
- Boli pana?
- Tylko jak się śmieję

Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru postanowili
go pożegnać, każdy na swój własny pomysł.
Przychodzi do pierwszego domu, otwiera mu facet, bierze listy i
wręczan mu czek na 200zł. W drugim domu dostaje pudełko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej whisky.
Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo ponętna
"blondynka".
Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni.
Jeden,dwa,trzy,....pieć orgazmów.
Po wszystkim kobieta przygotowuje mu wspaniały obiad.
Na sam koniec podaje mu kawę i banknot dziesięcio złotowy.
Facet z lekka zblazowany drapie się po głowie.
- To co pani dla mnie zrobiła było wspaniałe, ale po co mi te
dziesięć
złotych?
- Zastanawiałam się, co panu dac w zwiazku z odejsciem na emeryturę.
W końcu mąż powiedział :" Pierdol go Daj mu dychę!"
- A posiłek to sama wymysliłam .........

--------------------
Łukasz

+Quote Post
specnaz14
post Fri, 19 Jun 2009 - 14:07
Post #10810

Forum Killer

zdjecie to nie powód zeby odrazu zakó/uwac w kajdanki z tego co mi wiadomo robienie zdjec nie jest przestepstwem. Moim zdaniem to było nad uzycie prawa. Równie dobrze ten "pan policjant" mógł zwrócic Kamilowi poprostu uwage, ze nie zyczy sobie fotografowania.

+Quote Post
uczesany
post Fri, 19 Jun 2009 - 14:14
Post #10811

Rookie

Bogdan baraszkowal w najlepsze z kochanka, gdy uslyszal, ze
samochód jej meza wjezdza na podjazd.
Niewiele myslac zlapal swoje ubranie i wyskoczyl przez okno, mimo
ze na zewnatrz padal deszcz. Traf chcial, ze ulica przebiegal
wlasnie maraton. Bogdan postanowil dla niepoznaki dolaczyc do
zawodników.
- Zawsze biegasz nagi? - zapytal go po przebiegnieciu kilku
kilometrów jeden z biegaczy.
- Tak - odparl Bogdan. - Czuje sie wtedy naprawde wolny, a powiew
wiatru przyjemnie chlodzi moja skóre.
- To dlaczego biegniesz z ubraniem pod pacha? - dopytuje sie
sportowiec.
- Po zakonczonym biegu moge od razu ubrac czyste ciuchy - wyjasnil
Bogdan.
- A zawsze biegasz z nalozona prezerwatywa? - zapytal zawodnik.
- Nie, tylko kiedy pada.../

+Quote Post
bez
post Fri, 19 Jun 2009 - 14:14
Post #10812

Rookie

Prezent na dzien ojca wg Tesco UK

http://wiadomosci.onet.pl/1993008,28350,wiadomosceu.html

+Quote Post
Cab-J
post Fri, 19 Jun 2009 - 14:54
Post #10813

Frequent User

--------------------
THE SNOWFLAKE

+Quote Post
specnaz14
post Fri, 19 Jun 2009 - 15:35
Post #10814

Forum Killer

Tak apropo policji. ;p

Policjant zatrzymuje ciężarówkę.
- No i będzie mandat, panie kierowco. Nie ma pan świateł odblaskowych.
Kierowca wysiada i w milczeniu obchodzi samochód.
- I co, zgadza się, nie ma odblasków? - pyta policjant.
- Pal diabli odblaski - odpowiada kierowca. - Gdzie jest moja przyczepa.

Policjant zatrzymuje samochód.
- Proszę pana, przejechał pan skrzyżowanie na czerwonym świetle. Będzie mandacik.
- Panie władzo, ja bardzo przepraszam, naprawdę nie zauważyłem. A tak szczerze mówiąc, to jestem daltonistą.
Skonfundowany policjant daruje mu mandat. Wieczorem, gdy zdaje służbę koledze, mowi:
- Spotkałem dzisiaj na mieście daltonistę. Świetnie mówił po polsku

Idzie policjant z psem, a z naprzeciwka jakiś pijaczek:
- Co to za świnie prowadzisz na smyczy
- To nie świnia, to pies - poprawia policjant.
- Nnnie do ciebie mówie...

Policjant do policjanta:
- Czy lotnia to ptak drapieżny?
- Nie wiem. A co?
- No bo wczoraj cały magazynek wystrzelałem, zanim puścił człowieka.

Jechało dwóch policjantów radiowozem i nagle jednego z nich rozbolał żołądek. Mówi do kolegi:
- Piotrek, zatrzymaj samochód, muszę na chwilę iść w krzaki. Zatrzymali się, wyszedł. Po chwili znowu krzyczy do kolegi;
- Piotrek, rzuć mi bloczek z mandatami - nie mam się czym podetrzeć!
- Czyś ty zwariował? Weź 10 złotych i sobie podetrzyj.
Po pewnym czasie pechowy policjant wychodzi z krzaków, ale jest jakoś dziwnie upaprany.
- A ty coś taki umazany?
- Miałem tylko osiem pięćdziesiąt...

Jedzie pijany mężczyzna samochodem. W pewnym momencie zatrzymał go pijany policjant.
- No wiecie co? - Zaczął policjant - We dwóch za kierownicą?
- No dobrze panie władzo... - Odpowiada mężczyzna - ...ale to nie powód, żeby nas otaczać!

Pozdrooo

+Quote Post
SSkowronPL
post Sun, 21 Jun 2009 - 21:19
Post #10815

Frequent User

http://moto.wp.pl/kat,106636,title,Smutny-...,wiadomosc.html

--------------------

+Quote Post
Joker
post Sun, 21 Jun 2009 - 23:04
Post #10816

Forum Clubber

CYTAT(Marlon @ Mon, 15 Jun 2009 - 22:36) *
autor musi miec konkret bałagan na strychu laugh.gif

uciąłem linka i..... http://www.demland.info/dem/komiksy/paski/ albo http://www.demland.info/dem/ (wybór po tytule i komentarze)

EDIT: no zryty ma ten czosnek (to nie komiks, to jego wpis) http://www.demland.info/dem/komiksy/paski/011.png

+Quote Post
Feluke
post Mon, 22 Jun 2009 - 18:41
Post #10817

Moderator

http://www.joemonster.org/filmy/17211/Bo_m...rld_of_Warcraft

Jak bylo poprosze 100 batow.

+Quote Post
Raceboy
post Mon, 22 Jun 2009 - 19:04
Post #10818

Moderator

Ewidentnie za dużo grał wink.gif Nawet brzmi jak Ork wink.gif

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
Erhabe
post Mon, 22 Jun 2009 - 19:38
Post #10819

Forum Killer

Czyli wsadzanie sobie pilota w dupe to taki sposob na wyladowanie sie?

--------------------
Wojtek

F4R

+Quote Post
KaeS
post Mon, 22 Jun 2009 - 20:12
Post #10820

Super User

Ustawione raczej, ale za sam pomysł powinien dostać w skórę tak, że super niania by go nie poznała.

--------------------
CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI

+Quote Post

1312 Stron V  « < 539 540 541 542 543 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 20:49