![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
RC będzie dobry dla 185cm/95kg ?
-------------------- QUATTRO ist fur sissies
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
bedzie
pozatym mirco sie "rozpychaja" z czasem -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 March 2007 Skąd: Zakopane ![]() |
Chciałem odgrzać kotleta!
Będę kupował dla siebie Mirco i chciałbym do siebie jakiś dobrać. Mam ok 178cm i 92kg wagi. Czy Mirco S2 daje rady czy lepiej już brać XL ? Jak wrażenia po pewnym czasie użytkowania ? Pozdrawiam! Jasiek ps. obiło mi sie o uszy że niktóre modele mają dziwne przetłoczenia na wysokości łokcia co koliduje przy jeździ i po pewnym czasie drażni, to prawda ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
mam bardzo podobne gabaryty i zakupiłem S3
http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal...02/1261890287_3 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jakbys przymierzal sie gdzies to wez pod uwage ze mirco dosc wyraznie sie "rozszerzaja" po jakims czasie
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
|
|
![]()
|
|
cowboy a nie są na Ciebie za ciasne w dupsku ? Bo słyszałem że trochę tak. XL nie był lepszy ? Jak Ci się w nim jeździ ? Nie bijesz łokcie w przetłoczenia pod pachą przy zmianie biegów czy manwrowaniu ? Rozbiły Ci się ?
Ictus, właśnie mam nadzieje. Waham się jeszcze nad XL bo się boję że będzie za ciasno ... Jak trzymanie foteli ? Wycierają się ? Jak z wsiadaniem i wysiadaniem ? Pzdr! Jasiek |
|
|
![]()
|
|
ja mam juz 2 lata w dupowozie i jest git z wytrzymaloscia materialu
|
|
![]()
|
|
Super! To będą Mirco na 100% .. kwestia tylko modelu bo z moją posturą to ciężko mi coś dobrać, a ciężko się gdziekolwiek do nich przymierzyć ... ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 10 February 2009 ![]() |
ja mam 187cm wzrostu i 95kg wagi - byłem na miejscu i przymierzałem sie do wszystkich - xl dla mnie idealny - jeżdze w niem juz 1,5 roku i teraz wziołem drógi taki sam a tamten powedruje na miejsce pasażera.Przy twoich gabarytach polecam XL.
|
|
|
![]()
|
|
noelnx dzięki za info! Jest jednak problem taki że Ty jesteś wyższy o niemal 10cm...na wysokość masz dobrze? W biodrach nie masz za luźno ? S3 jak wypada przy XL ? Który jeszcze zapamiętałem że był dobry ? Pytam bo nie chciałbym żeby okazało się nagle że jest za mało miejsca albo że po pół roku będę latał w nim bo się rozbije na boki ...
Pzdr ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
przymierzam się do mirco s2, 181cm 75kg więc kij od szczotki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 10 February 2009 ![]() |
panowie - nic sie nie rozbija - nie wiem skąd sie wzieła taka opinia,ja powiem tak - nie jestm otyły ani chudy jak patyk - poprostu standart - jak dla mnie xl - w s3 poprostu nie wchodze wszedzie - na wysokośc, ale równiez w biodrach itd. ja ci polecam xl a gdy stwierdzisz ze jest za duzy to dokupisz sobie s3 a xl przełożysz dla pasazera i przynajmniej bedziesz mógł zabrac mame,tete lub babcie bo bedziesz miał pewnośc ze wejdzie.
ps.Mam kolege który jest niższy odemnie o jakies 7cm i xl tez mu spasił idealnie.Gdybys był w żorach przypadkiem ;p to podskocz i sobie przymierzysz u mnie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja mam S3 a mierzę 182 i ważę 92kg ale waga nie ma znaczenia do szerokości tyłka, ten u mnie jest niezmienny
![]() Problem był właśnie z szerokością w tyłku i w plecach. Przymierzyłem się pierwszym razem do Bimarco Cobra II i w tyłku ok, wysokość ok, ale w ramionach jak dla mnie było za wąsko. Kolega u którego mierzyłem podobny wagowo i wzrostowo ale szczuplejszy w plecach. Przymierzyłem sie do S3 i... jak na mnie robiony! W klatce mam 110 w obwodzie. W praniu wyszło że przelotki na szelki mogły by być powiedzmy 3-5cm wyżej niż są ale tragedii nie ma. Tak więc nie sugeruj się tylko szerokością siedziska. To jak w plecach będzie trzymać i nie przeszkadzać jest równie ważne. -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Sev to widzę że mamy podobne gabaryty, no może w klatce trochę u mnie jest więcej ale te kilka cm nie powinny zrobić różnicę. W przyszłym tygodni będę siedział w S2, S3 a jak się uda to w XL bo się okazało że ma je ktoś tutaj w KRK to się odezwę co i jak
![]() Pzdr! Jasiek |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: Lublin ![]() |
przymierzam się do mirco s2, 181cm 75kg więc kij od szczotki ![]() Też mam ok 182 i 74 kg wagi - wziąłem s2 i szczerze powiedziawszy to tak na pierwszy rzut oka (bo fotel jeszcze nie siedzi w aucie) jest ok. W nogach jest dość wąski, ale np. dla mnie mógłby być bardziej wąski przy plecach (tak co najmniej z 1 cm) i bardziej głęboki. Przy tych moich 182 cm jak siedzę to otwory na szelki zaczynają się z 0.5 cm poniżej barków. W tej chwili nie wiem czy nie brałbym modelu RC. Ale prawda jest taka, że dopóki nie usiądziesz dopóty nie będziesz miał 100% pewności -------------------- Best ET- 14.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Sev to widzę że mamy podobne gabaryty, no może w klatce trochę u mnie jest więcej ale te kilka cm nie powinny zrobić różnicę. W przyszłym tygodni będę siedział w S2, S3 a jak się uda to w XL bo się okazało że ma je ktoś tutaj w KRK to się odezwę co i jak ![]() no to masz pewnie cos jak ja ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
noodl3s namieszałeś mi trochę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Póki co S3 i XL wydają się najlepsze! Ciekawe jak się będzie siedzieć
![]() a jakie pasy macie? 3" 4pkt ? Do jazdy na codzień pasy ori a na pojezdzawki szelki. |
|
|
![]()
|
|
z pasow moge smialo polecic RAcingi... w dupowozie jak i w rajdowce sprawuja sie gites
|
|
![]()
|
|
Racingi są podobno spoko, też to słyszałem. Z tego co się orientują to też robią 3" 4pkt więc super
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 06 August 2025 - 20:49 |