![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
szerokośc w tyłku własnie jest mniej więcej 38-39 cm Siedziałem dzisiaj w bimarco Cobra 2 i po prostu nie jestem pewien czy aby przelotki nie są za nisko To bierz Mirco GTM. Nie jestem pewien do końca bo dawno to było ale jak mierzyłem Cobra 2 i Mirco S3 to wysokości na oparciu (uszy, przelotki) były podobne, dlatego dokupiłem zamiast S3 GTM a S3 polecial na prawy. W GTM podobnie się siedzi jak w Bimarco Expert. -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_kredens_* |
![]()
|
![]() |
Dla osoby o masie 130kg i wzroście 182 cm, wystarczy Mirco XL ??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 12 November 2008 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Dla osoby o masie 130kg i wzroście 182 cm, wystarczy Mirco XL ?? Ja waże 120 i mam wzrostu 188 i jestem mega zadowolony z Mirco XL. Mega polecam! -------------------- Z cyklu: Keep AE86 Alive!
_http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=86682 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 16 April 2012 ![]() ![]() |
Stoję przez zakupem foteli. Zdecydowałem się na Bimarco Expert. Pytanie: nadadzą się do driftowozu? Pytanie następne: jakie pasy do tych foteli? Pozdrawiam!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Co wybrać? Sparco Sprint czy Sabelt GT-90?
Prawda to, że fotele oparte o rurki sa bardziej niebezpieczne od tych z włókna? Z jakimi pasami to skombinować, żeby trzymały jak należy i równocześnie były na akceptowalnym poziomie upierdl;iwości na codzień? jest sens montować 4p Schrott z elektrycznym napinaczem? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 09 February 2011 ![]() |
Witam,
193cm/85kg wagi. Myślę o Mirco ST, czy to dobry wybór na moje parametry? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
![]() S3 raczej albo XL -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 29 September 2007 Skąd: Łosice ![]() |
Waga 100kg wzrost 197cm. Kupiłem mirco st czyli najwiekszy mozliwy kubeł. I jestem mega zadowolony.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 29 May 2009 ![]() |
82kg wagi 180 wzrostu, mirco s2 idealnie dopasowane.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
Witam, 193cm/85kg wagi. Myślę o Mirco ST, czy to dobry wybór na moje parametry? u mnie prawie te same cyfry, wzialem ST i jest ok ![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Dobra, a 176cm wzrostu i 67kg wagi?
Celować w S2, czy S1? Ew. mocno się też zastanawiam nad kubłem z uszami. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
RS2 - znacznie lepszy niż seria S jeśli chodzi o trzymanie na boki. W S2 siedziałem, S3 miałem u siebie przez pół roku. Teraz mam RS2 - polecam.
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
czym sie róznią MIRCO GT zwykłe od tych z homologacją FIA ?
EDIT: podobno tylko naklejką z homologacją ![]() czy ktoś ma mirco z tkaniny żakardowej takiej jak z aukcji ? http://allegro.pl/fotel-sportowy-kubelkowy...3826911741.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 29 November 2012 ![]() |
a czy kubelki MIRCO nadają sie do zwyklych pasów i na dluzsze podróże . auta poza zabawą uzywam do codziennej jazdy. czy taki mirco s2 sie nada do zwykływch pasów czy lepszy bedzie rozkladany model mirco racing?
zalezy mi zebym mogl traski po 400 km pokonywac w tym fotelu 179 / 82 kg czy ewentualnie szukac cos z regulacja nachylenia pleców np sparco r100? |
|
|
![]()
|
|
S2 i S3 nie mają zbyt wysokich boków jak np GTM i da się spokojnie zapiąć pas. Tylko żeby dobrze trzymał w razie czego to od strony słupka biodrowy trzeba przez przelotkę przepuścić. Wg mnie przy odpowiednim nachyleniu bardzo wygodne nawet do dłuższej podróży.
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 28 January 2010 Skąd: Kraków ![]() |
miał ktoś do czynienia z mirco LS
![]() mam Bimarco Experty, niestety trochę za szerokie i nie wchodzą mi tak jakbym chciał do miaty, więc sprzedaję i szukam czegoś na wzór foteli z Elise itd. Ewentualnie możecie coś polecić? -------------------- MX-5 - track
E55 AMG - daily |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 22 April 2007 Skąd: WPI ![]() |
S2 i S3 nie mają zbyt wysokich boków jak np GTM i da się spokojnie zapiąć pas. Tylko żeby dobrze trzymał w razie czego to od strony słupka biodrowy trzeba przez przelotkę przepuścić. Wg mnie przy odpowiednim nachyleniu bardzo wygodne nawet do dłuższej podróży. Od strony tunelu można wykorzystać zapięcie z tylnej kanapy. Wtedy z obu stron można puścić przez przelotkę. -------------------- 3S-GTE
|
|
|
![]()
|
|
Zapięcie od tylnej kanapy jest za wysoko i za daleko żeby zapić się seryjnym 3pkt pasem
![]() -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 22 April 2007 Skąd: WPI ![]() |
Chodziło mi o zamontowanie zapięcia na tunelu a nie użycie go w miejscu oryginalnym.
![]() -------------------- 3S-GTE
|
|
|
![]()
|
|
Przerzucanie klamry przez przelotkę nie dość że jest niewygodne to i przy wypinaniu pasa klamra blokując się o przelotkę trudni wysiadanie. Albo w najgorszym wypadku wyciągnięcie nas z wraku w razie dzwona (odpukać)
Chyba że zamiast 3pk seryjnego pasa montujemy szelki, wtedy to wiadomo. -------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 10 August 2025 - 08:21 |