![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
inna konstrukcja niż mirco, monza z tego co widzę rurkowa a mirco laminat.
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Faktycznie Monza ma konstrukcję rurową, z tej najniższej półki mam porównanie do Bimarco C. Monza jest nieco głębsza i zdecydowanie większa gabarytowo. Przy mojej wadze piórkowej 180cm/65kg Bimarco trzymało mnie dosyć dobrze, w Monzie już latam, co do zastosowanych materiałów to jakościowo są podobne, przynajmniej teoretycznie Monza powinna się mniej przecierać od wsiadania i wysiadania przez te pseudo skórzane wstawki.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 27 February 2005 Skąd: St-ce ![]() |
Będąc w temacie kubełków, chodzi mi o odnowienie, mam dwa fajne, wygodne OMP rurkowe. Jednak trzeba je obszyć, wymienić gąbki.
Macie jakieś sprawdzone zakłady tapicerskie? Najlepiej w świętokrzyskim, łódzkim? Najlepiej tanio ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 03 September 2007 Skąd: wrocław ![]() |
troszke odgrzeje ale może komus się przyda
kupilem dzisiaj kubelek mirco wrc moje wymiary: 183/4 wzrostu 74 kg wagi i wdg mnie to jest idealny kubelek dla takiej osoby. Siedzi sie ciasno ale nie za ciasno, przelotki na równi z barkami. Balem sie tego, że będzie "wymuszac" zgarbioną sylwetke ale nic takiego sie nie dzieje. Siedzialem chwile i wydaje sie byc wygodny. Dla osoby o wzroście powyżej 185 może byc za mały ale to tylko moje przypuszczenia. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 16 February 2012 Skąd: Piotrków Tryb./Bełchatów ![]() |
dobrze że odgrzałęś, info się właśnie przydało
![]() co prawda mam 174cm, waga nieco mniejsza: 71kg i zastanawiam się pomiędzy dwoma modelami Mirco: WRC i RC. W weekend siedziałem w GT i wydawal mi się nieco za luźny. Czy ktoś miał możliwość siedzieć w Mirco WRC i RC i może je jakoś do siebie porównać? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 09 May 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
W większości przypadków wysoki wzrost wynika z długich nóg = długie ręce, mam 199 cm wzrostu, w standardowym fotelu w e30 moja pozycja jest w miarę ok, byłoby lepiej gdyby dało cofnąć się fotel o około 5 cm, teraz trochę za bardzo mam zgięte łokcie i zbyt pochylony do tyłu fotel, ale największy problem to kolana, są mocno zgięte nawet gdy wciskam pedał, przeszkadzają też trochę w kręceniu kierownicą.
Z tego wynika że nie muszę szukać jakiegoś fotela xxl, tylko możliwie daleko go zamontować i żeby miał dość cienkie oparcie. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 18 August 2009 Skąd: Sobótka ![]() |
Rozwiązaniem na pewno będzie odsadzenie kierownicy adekwatne do twojego wzrostu
![]() -------------------- e36 318Ti zabawka -było
E36 325 sedan - nowa zabawka |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 02 November 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja ostatnio kupiłem Mirco GTM. Moje gabaryty: 183cm, 98kg. Pasuje idealnie + dodatkowo jest stosunkowo głęboki i bardzo dobrze trzyma.
-------------------- Pozdrawiam
Marcin - "BladeRunner" F**k It's A Turbo Punto GT |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
dobrze że odgrzałęś, info się właśnie przydało ![]() co prawda mam 174cm, waga nieco mniejsza: 71kg i zastanawiam się pomiędzy dwoma modelami Mirco: WRC i RC. W weekend siedziałem w GT i wydawal mi się nieco za luźny. Czy ktoś miał możliwość siedzieć w Mirco WRC i RC i może je jakoś do siebie porównać? 2 sezony przelatalem w mirco wrc i bylem zadowolonh 175 cm wzrostu waga 65 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 16 February 2012 Skąd: Piotrków Tryb./Bełchatów ![]() |
I elegancko, takiej właśnie wiadomości potrzebowałem, dzięki Molo.
Mirco WRC zagoszczą więc w mojej Hondzie. Strasznie mi się przy okazji podobają: http://i42.tinypic.com/kx9mp.jpg http://i44.tinypic.com/2q8wuvb.jpg |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 03 September 2007 Skąd: wrocław ![]() |
jak na żywo zobaczyłem to też mi sie bardzo spodobały
![]() Nie wiem jak inne kubełki mają ale w przypadku mirco niemal wszystkie poduszki można odczepić, wyciągnąć z nich gąbke i wyprac materia. A jeśli materiał sie uszkodzi to można bez żadnego problemu kupić nowy. Otstanio pytałem sie ile kosztuje to dospałem odp: Poszycie poduszki pod nogi 20zł, pod tylek 15zł, ledzwia kompletne 25zł ( lędźwia chyba z gąbką bo gąbka jest przyszyta do materiału ). |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Podepne sie pod ten temat z fotelami .
Poszukuje foteli Sparco Pro2000 nowych , czy może ktoś doświadczony w tym temacie posiada namiary na konkurencyjnego cenowo sprzedawcę ? -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 02 November 2011 Skąd: Zabrze ![]() |
może ktoś powiedzieć coś o tych fotelach ? jak z jakością materiału ? jak z wagą?
http://allegro.pl/fotel-sportowy-kubelkowy...2203587114.html cena podobna do mirco rc |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
do tematu o fotelach jak znalazl
czy zna ktos jakies inne uchylane mocowanie kubelków niz to od sparco ? ewentualnie moze ktos uzytkuje to od sparco i moze sie wypowiedziec na temat jakosci i pewnosci owego mocowania ? gdyby to bylo dla mnie to kij ale tam ma siedziec zona wiec wolal bym uslyszec czyjas opinie przed posadzeniem ja na takiej katapulcie ![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
może ktoś powiedzieć coś o tych fotelach ? jak z jakością materiału ? jak z wagą? http://allegro.pl/fotel-sportowy-kubelkowy...2203587114.html cena podobna do mirco rc To jest tajwański kubeł to samo co podróbki brajdów itp. Dosyć ciasny, ja mam 77kg + 183cm i mieszcze sie w sam raz. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 October 2006 Skąd: NS ![]() |
Jaki jest najlżejszy Mirco?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 24 February 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie wem jaki jest najlżejszy, ale model WRC, który jest jednym z najmniejszych gabarytowo wazy 6,7kg.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 April 2012 ![]() |
Witam,
może mógłby ktoś powiedzieć jaki kubeł najlepszy będzie dla osoby 195cm / 110kg ? Oczywiście w rozsądnej cenie i nie musi być nowy. Może ktoś z was posiada coś na sprzedaż ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 17 January 2010 Skąd: z Garażu... ![]() |
Witam, może mógłby ktoś powiedzieć jaki kubeł najlepszy będzie dla osoby 195cm / 110kg ? Oczywiście w rozsądnej cenie i nie musi być nowy. Może ktoś z was posiada coś na sprzedaż ![]() Ja waze 120kg+ 185cm wzrostu i Mirco XL jest idealny, więc waga nie będzie przeszkodą, jedynie wzrost... ![]() ![]() ![]() p.s. Mirco XL są 2 formy wieksza i mniejsza, ja mam tą większą... ![]() -------------------- Ibiza Cupra R Powered by DIGITUN.PL - sold...
350z - sold A8 D3 4.2 Scirocco 2.0TSI |
|
|
![]()
|
|
don padre Dołączył: Thu, 18 September 2003 Skąd: officially Boat. ![]() |
czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie przymierzyć się (kto ma w ofercie) do kubła w Łodzi? chcę organoleptycznie sprawdzić parę modeli zanim coś kupię.
-------------------- Giulia/i3/S40/e36
'Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past'. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 10 August 2025 - 11:13 |