![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 15 August 2009 Skąd: Zamość ![]() |
Dołączę do tematu poszukuje dwóch kubełków do mojego autka budżet do 500zł za sztukę, najważniejsze jest dla mnie by miały homologacje drogową, po ostatnich przejściach na przeglądzie z kierownicą zwracam na to uwagę.
Na razie moim faworytem jest Bimarco Cobra lub Bravo ale może doradzicie mi coś jeszcze ważne też by dobrze trzymały ważę 70kg 180cm wzrostu Pozdr |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
bimarco nie ma homologacji drogowej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 19 February 2009 Skąd: Wratislavia ![]() |
Z tego co wiem, to żaden sztywny kubeł nie ma homologacji drogowej, tak samo jak pasy szelkowe z centralną klamrą obrotową.
Z foteli lepiej trzymających, to homo drogową mają OMP Style i Design, ale to kwoty w okolicy 1000 zł/szt. Są to fotele z regulacją oparcia. |
|
|
![]()
|
|
Trzeba by napisać do producenta ale sklep twierdzi: http://www.k-sport.eu/cgibin/shop?info=103&sid=29900c02
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
ja pisalem do producenta, odpowiedzili ze zaden ich fotel nie ma homo
|
|
|
![]()
|
|
No to surprise, trzeba brać to co jest dobre jakością z dolnej półki i kombinować na przeglądzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 28 October 2006 Skąd: Wa-wa ![]() |
No to surprise, trzeba brać to co jest dobre jakością z dolnej półki i kombinować na przeglądzie. A nie jest tak ze tylko pasy powinny miec homologacje drogową, bo wydaje mi sie ze na oryginalnych fotelach nie ma żadnych wszywek dotyczących homologacji, co innego z pasami czy lampami oryginalnymi. -------------------- e36 328i - Poznań 1.49
Race4Fun.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 03 July 2009 Skąd: WN ![]() |
Czy ktoś z wawy ma zamontowane kubły mirco XL i pozwolił by się przymierzyć do nich, chce takowe kupić a nie wiem czy mi się dupa zmieści
![]() Proszę o kontakt na PW ![]() -------------------- ET - 13.666- street diesel
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 27 December 2010 ![]() |
Mam pytanie apropo foteli Mirco. Kierowca: 186cm, 78kg, młody i piękny.
Obecnie mam mirco RC, ale o ile w biodrach jest on na styk, to w barkach jest już ciasno (mimo, że jak widać po parametrach, nie jestem zbyt potężny). Ogólnie ten fotel wymusza taką zgarbioną pozycję. Myślę o wymianie fotela na inny model mirco i mam dylemat. ST, który jest dla osób wyższych (i mysle ze przez to moglby zapewniac bardziej wyprostowana pozycją) i jest troche szersze, czy S3, które jest ciut niższe, ale za to w barkach duuużo szersze. Ma ktoś doświadczenia? -------------------- -------------------------------------------------
Małe miejskie autko z Francji... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 02 August 2004 Skąd: Gdańsk ![]() |
Ja mam ST - 190 cm i 95 kg i dla mnie jest super.
Gadałem z kolesiem z mirco i on mi go polecił (podałem mu wymiary) -------------------- E30 318is
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 18 August 2009 Skąd: Sobótka ![]() |
ja dzis siedzialem w mirco gt mam 187 i 95kg i fotel byl ok ale przelotki do pasów za nisko więc zdecyduje sie tez na ST.
-------------------- e36 318Ti zabawka -było
E36 325 sedan - nowa zabawka |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 25 October 2006 Skąd: NS ![]() |
Mam pytanie na temat kubłów carbonowych NRG.
Czy ta waga 3.8 kg jest realna? Jak jest z jakością? Dla człowieka o wzroście 172 cm medium będzie wygodny? Wie ktoś gdzie to można dorwać u nas w kraju? Jest jakaś inna opcja na lekki fotel w rozsądnych pieniądzach? Bimarco rozważam, jako tanią alternatywę, ale na obu fotelach jest 3,5 kg więcej niż NRG o ile te dane są prawdziwe. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 16 November 2009 ![]() |
witam,
potrzebuje kupić dwa kubły do poloneza, ma ktoś może jakieś doświadczenia z połączeniem tych dwóch rzeczy ? ![]() biorąc pod uwagę świetną pozycję za kierownicą 72 kg wagi i 170 cm , obecnie myślę mocno nad mirco z uszami czyli model s2000 -------------------- гнев океана 96' 5.20 Turbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 28 April 2010 Skąd: Killarney/Opole ![]() |
Od siebie dorzuce ze czasem bardziej oplaca sie cos ciagnac z innego kraju. Zamiast placic 500-600pln za fotele bez homologacji to w podobnych pieniadzach + wysylka mozna wychaczyc OMP lub Sparco z homologacja FIA + drogowa.
http://www.ears.ie/product_info.php?cPath=...products_id=101 http://www.murraymotorsport.ie/products/omp-trs-seat http://www.murraymotorsport.ie/products/Sparco-sprint-v-seat -------------------- BMW KLUB DUBLIN
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 06 June 2011 ![]() |
Akurat Sparco Sprint i OMP TRS są teraz za niecałe 8 stówek w bardzo popularnym sklepie rajdowym, do tego wysyłka za free do świąt.
Kurs Euro to obecnie 4,5. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 28 April 2010 Skąd: Killarney/Opole ![]() |
Akurat Sparco Sprint i OMP TRS są teraz za niecałe 8 stówek w bardzo popularnym sklepie rajdowym, do tego wysyłka za free do świąt. Kurs Euro to obecnie 4,5. No to wychodzi lepiej, ale 4 miesiace temu jak kupowalem fotele do mojej, to na Alledrogo za Ronco 2 krzyczeli 1150. -------------------- BMW KLUB DUBLIN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 28 March 2007 Skąd: Sopot ![]() |
czy ktoś z Was miał do czynienia z najtańszym obecnie kubłem od producenta MONZA? Okolice 300zł to 66% ceny Mirco, a to kusi. Gdzie jest haczyk?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Fri, 30 December 2011 Skąd: Ostrów wlkp ![]() |
ja jestem szczęśliwym posiadaczem poniższych foteli
http://moto.allegro.pl/fotel-sportowy-monz...1993885287.html mam 185cm i 99kg i jest zadziwiająco wygodnie ![]() słyszałem że niektórym ponoć oparcie się kolebie na boki choć ja takiego zjawiska nie zanotowałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 28 March 2007 Skąd: Sopot ![]() |
miałem na myśli bardziej monolityczne kubełki bez regulacji, ale to daje już jakiś pogląd na temat wyrobów tej firmy. Dzięki monias
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 10 August 2025 - 08:24 |