Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> jazda ze zbyt małą ilością oleju w silniku, jakie konsekwencje?
kowalczykowy
post Wed, 12 Jul 2017 - 22:03
Post #21

Super User

Spokojnie, silniki BMW nie potrzebują oleju żeby działały wink.gif m52b28 gość jeździł bez 4l oleju, tyle weszło odrazu po kupnie auta... Silnik działa smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 12 Jul 2017 - 22:03
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
MisioLBN
post Wed, 12 Jul 2017 - 22:23
Post #22

Forum Homee

Kontrolki nie zapalił, nawet nie mrugnął. Góra ładnie cicho pracowała, bagnet umoczony był. Wg serwisówki wchodzi u mnie jakieś 4.2l oleju a po dolaniu 1l mialem już lekko ponad minimum więc obstawiam że z 2,5l były wciąż w misce.

+Quote Post
marszall
post Thu, 13 Jul 2017 - 00:35
Post #23

Forum Homee

Mi die zapala komtrolka przy ostrym hamowaniu z durzej predkosci, oleju wchodzi 4 litry i calosc potrafi odplynac spod smoka. Na szczescie dzieje sie to przy hamowaniu tylko wiec nie ma obciazen dla silnika ale i tak musze cos z tym zrobic bo strasznie to wkur....

+Quote Post
MadeInPoland
post Thu, 13 Jul 2017 - 00:39
Post #24

Forum Clubber

Widziałem wiele silników z olejem, którego bagnet nie lapal i nic się nie dzialo złego. Jeżeli trzyma Ci ciśnienie to powinno być OK.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
MisioLBN
post Thu, 13 Jul 2017 - 09:40
Post #25

Forum Homee

Okej dzięki. Do końca tłoczył olej więc smarowanie na bank było. Rada dla wszystkich na przyszłość - nie zakładajcie tych chińskich oringów na nyple od podstawki oleju. 1wszy spalił się po 500m więc od razu dokręciłęm i po wycieku a drugi niestety pomimo częstej kontroli czy nic nie cieknie na trasie mnie załatwił. Ważne że zauważyłem w porę zanim alladyn się zapalił. Olej sprawdzałem pod kątem tj samochód był przechylony w tył ( podjazd) i w ciąż moczyło bagnet także musiało coś tam jeszcze być.

+Quote Post
CZUCZU
post Thu, 13 Jul 2017 - 09:41
Post #26

Moderator

Ja owijam wsio teflonem jeszcze i problemu nie ma z oringami

+Quote Post
MisioLBN
post Thu, 13 Jul 2017 - 09:51
Post #27

Forum Homee

CYTAT(CZUCZU @ Thu, 13 Jul 2017 - 09:41) *
Ja owijam wsio teflonem jeszcze i problemu nie ma z oringami

I taki był plan! Wiedziałem że mam taśmę więc luzik. Przyszło do skłądania i kurde nie moge znaleźć... Rzecz jasna nawet 3 rolki znalazłem tylko już poskłądane a boje się to rozbierać bo dobre 3h próbowałem te węże nakręcić na nyple z uwagi na totalny brak miejsca. Węże od koparki są sztywne a pod mega kątem to musi wejść. Dla świętego spokoju przesmarowałęm palcem gwinty Dirko i poskładałem. W nagorszym wypadku odkręce te nypelki tyle żeby dało się trochę taśmy nawinąć i poskładam.

+Quote Post
jackkpl
post Thu, 13 Jul 2017 - 11:39
Post #28

I live here !

Jeśli kontrolka mrugnie na chwilę, to przez chwilę nie było ciśnienia oleju. Ja przez 2 lata upalałem k20 z objawami braku ciśnienia (po fakcie okazało się,że w lewych zakrętach spadało do 0). Dopiero na długich zakrętach na torze Poznań po 2 trackdayach złapało panewkę. A tak to silnik pod maks obciążeniem pracował bez ciśnienia oleju po 2-3s i nic (ok 500km na torach przez ten czas). Złapało jedną panewkę, reszta z minimalnymi śladami przytarcia. Przy normalnej jeździe to parę minut bez ciśnienia oleju - resztki zawsze zostają i to wystarcza, żeby zapewnić smarowanie.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
MisioLBN
post Thu, 13 Jul 2017 - 12:13
Post #29

Forum Homee

Ja mialem ciśnienie cały czas. Nie widziałem żeby wgl coś mrugneło także nie panikuje smile.gif

+Quote Post
GrzesiekK.
post Thu, 13 Jul 2017 - 23:39
Post #30

Forum Homee

CYTAT(MisioLBN @ Thu, 13 Jul 2017 - 09:51) *
........ Węże od koparki są sztywne a pod mega kątem to musi wejść. ......

Jeszcze mi powiedz że masz adekwatne do tych węży okucia/końcówki wysokociśnieniowe smile.gif

--------------------
Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....

+Quote Post
MisioLBN
post Fri, 14 Jul 2017 - 09:39
Post #31

Forum Homee

CYTAT(GrzesiekK. @ Thu, 13 Jul 2017 - 23:39) *
Jeszcze mi powiedz że masz adekwatne do tych węży okucia/końcówki wysokociśnieniowe smile.gif

Adekwatne smile.gif Zgodnie z nowa forumowa wiedza wąż 16mm i końcówki AN10.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 21:43