![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 06 November 2002 ![]() |
>Jeśli masz Jbizę to podjedź smiało do mnie.
dziekuje, znam paru innych z laptopem i programatorem chipow, co wiecej sam moglbym to zrobic, to nie jest problem zmienic mape i wgrac na chipa i wlutowac do auta >Co do hamowania auta. Oczywiscie hamownia jest dzisiaj modna i jest przyżądem nader potrzebnym. Pozwala w sposób graficzny przedstawić parametry trakcyjne. Płacisz kolego 200zł za kawałek papieru na którym są kreski tobie nic nie mówiące. Tam pisze że masz 140 PS i 340 Nm. Jak myślisz--------- to są zdrowe parametry dla Twojego silnika n.p.---?????odpowiedz!!!!!!!. Dla mie są to liczby coś mówiące, natomiast Tobie służą do chwalenia się. do kogo ty rozmawiasz zadufany w sobie specjalisto z laptopem i programatorem chipow skad wiesz co mi mowi moj wykres? a moze ja wlasnie umiem czytac wykresy i zmienialem ostrosc programu tylko zmieniajac przebieg momentu na roznych zakresach obrotow, a same cyferki nie sluza mi do chwalenia sie? jedynym, ktory sie non stop tutaj chwali jestes na razie z tego co widze ty - guru od 7 bolesci >Ponadto mam prośbę---nie pisz więcej bzdur na temat prywatnych tunerów----bo jak bym ci pokazał jak ja znam te programy i co ja z nimi robię to >koparka< opadłaby ci po raz drugi wierz mi ze widzialem co robia tacy jak ty i lepsi, malo tego MOJEGo chipa pisal twoj kolega, ktorego tak zachwalasz co chwila tajemniczy no ale ja mam na pewno zly program dopiero jak ty bys go wgral programatorem z laptopa to bylby boski i moja ibiza chodzila by "jak zla" >zresztą nie tylko ja piszę i rozpracowuje programy. Jest jeszcze inny mistrz co to potrafi robić znakomicie---a może na moim lub jego programie teraz właśnie jeździsz---tylko o tym nie wiesz a moze ty zarozumialy czlowieczku nawet nie wiesz, ze ja wiem na czym programie jezdze? zastanow sie co i do kogo piszesz, jesli nie wiesz - nie pisz bzdur, dzieki z gory aha ile to na forum tuning.info turbinek ci wybuchlo w autach klientow? przypomnij moze wszystkim bo nei pamietam dokladnej liczby i wtedy powiedz cos o prywatnych tunerach w garazu ok? laptopa na gieldzie kupisz za 1000zl niezlego, programator tez da sie dostac, pojecia potem tez duzego nie trzeba miec wystarczy poczytac i znac sie troche co to jest mapa zaplonu, co to jest moment obrotowy i moc, co to znaczy nagrac program dzieki specjalnej przystawce, malo tego znam goscia, ktory przywiozl z niemiec sobie caly sprzecik i za 600-800zl wgra ci kazdy program do kazdego TDI jak chcesz, jak myslisz do kogo pojedzie przecietny kierowca ze swoim kochanym, drogim autkiem do takiego goscia, mastersa czy jednak do firmy, ktora ma hamownie i pokaze mu przebieg mocy i momentu na wykresach elegancko i ew cos zmieni? ponadto jestes w bledzie co do jednej podstawowej rzeczy, na ktorej sie opierasz az mi sie smiac znow chce owszem chiptronic daje gwarancje na silnik po wgraniu programu lub zalozeniu boxa, nie daje TYLKO w przypadku, kiedy na WLASNE zyczenie zazadasz bardzo ostrego programu (chociaz teraz to tylko mozliwe chyba wsrod znajomych komus z ulicy czegos takiego nie zrobia i nie wloza z tego co wiem) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Błędne moim zdaniem jest twierdzenie Richie że tylko tam gdzie mają hamownie najlepszy chiptuning robią.
tego nie napisalem, ze najlepszy, napisalem ze TYLKO TAM ja bym osobiscie radzil robic, jesli mile jest komus zycie wlasnego silniczka, trubinki, gwarancja, wykres wszystko czarno na bialym jesli dla kilkuset zlotych oszczednosci ktos zrezygnuje z tego wszystkiego i chce mimo to jechac do jakiegos mastersa do garazu, miec "tuning chodzi jak zla" bez kompletnego pojecia jak pracuje jego silnik i trubina, bez pojecia ile ma mocy, momentu i gdzie go ma, gdzie sie ucina, jak spada itd itp to prosze bardzo, kazdy chyba moze dawac rady wg wlasnego doswiadczenia, a ty nie musisz od razu tych rad krytykowac bo masz inne zdanie, prawda? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("dzidziun":3fag4kmc) dzieki za posty , ale i tak nadal nic nie wiem pozatym ze lubicie sie klucic
Proponuje udać się w jedno i drugie miejsce, porozmawiać o tuningu TDI w pełni tego słowa znaczeniu, wybierzesz co chcesz a hamowanie możesz zrobić w trzecim miejscu. Najważniejszy jest efekt końcowy i zadowolenie klienta. -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
alez pawelo zobacz moj pierwszy post napisalem od razu, ze mozna zrobic gdzie indziej ale i tak pojechac przed i po na jakas hamownie zweryfikowac wyniki niestety Masters poczul ze mu rynek chyba psuje brakiem zaufania do garazowych tunerow i sie rzucil na mnie, a nie potrzebnie
-------------------- [url=http://www.scigacz.pl:l03qscmw]www.scigacz.pl[/url:l03qscmw]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
A ja powiem tak:
Jestem klienten pewnej znanej firmy sprzedajacej moduly, firma ta ma hamownie. I pare tygodni temu padla mi turbina. Wymienieli mi ja w ASO na gwarancji, wiec nie do konca wiadomo czy to wina modulu czy techniczna, czy moze jeszcze inna. Nie powiem zlego slowa o tej firmie, bo niewiadmo dlaczego tak sie stalo ale mysle ze mimo wszystko daje to troche do myslenia na temat wszelkiego chiptuningu nawet w tych najlepszych na rynku firmach. PS. Nie jest prawda ze firma ta (i penie jakakolwiek inna) daje gwarancje na silnik po zalozeniu modulu. Gwarancja jest jedynie na sam modul/komputer. -------------------- Forum BMW ///M
|
|
|
![]()
|
|
Moge sie z toba zalozyc o ta gwarancje, chyba wiem skoro mowie? zreszta daleko nie trzeba szukac, jeden z tutejszych forumowiczow dostal gwarancje na silnik do przebiegu 80.000km w innej duzej firmie tuningowej takze
a co do twojej turbiny i chiptuningu, wiesz nigdy pewnosci nie ma, ale z drugiej strony zdarzaja sie i takie pady BEZ chiptuningu, wiec tak do myslenia to niewiele daje taki pojedynczy przypadek tym bardziej ze cos chyba wczesniej pisales ze przyzyna zostala wyjasniona i to dosc sensownie i nie byl to modul u mnie chodzi chip od prawie roku taki, ktorego maly kto by chcial wlozyc do siebie, dymi jak cholera, moment jest od 1900rpm do prawie konca minimalnie spadajacy, na koncu nie obciety , wszedzie przeczytacie ze to smierc dla tdi silnika moc to samo spadek od 3500rpm do konca jest minimalny na wykresach, cisnienie trubiny jest podniesione wiecej sporo niz sie zaleca takze, moment na wysokim biegu drga za lekkim dla niego kolem zamachowym - po prostu wszystkie objawy za mocnego programu, ustawionego zle tzn na za duza moc, za duzy moment, nie obciete przebiegi i co? i jezdze tak juz 40.000km, trubinka zdrowa jak rydz, silnik to samo, tez moge napisac ze to daje do myslenia |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze wtrące swoje 3grosze do tej dyskusji: chip w moim aucie sprawdzał się przez ostatnie 70 (słownie: siedemdziesiąt) miesięcy i się nie zepsuł, silnika też nie, mam nastukane przeszło 110kkm.
Do modułów/BOXów nie mam zaufania. -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
Box jest bezpieczniejszy niz chip wiec tez by ci sie nic nie stalo
problem w tym, ze chip na sztywno ustala ci kilkanascie rzeczy, jesli masz zdrowy silnik to OK bedzie i z chipem OK, ale jak masz silnik nie ok np. ja mialem walnieta dziwnie przeplywke to chip dzialal beznadziejnie tylko pogarszal wszystko, moc i moment byly poszarpane 2 x mocniej niz bez chipa za to Box dostosowuje sie jakby do tego jak twoj silnik zdrowy czy nie chodzi, zwiekszajac wszystko od stanu takiego jaki jest, na walnietej przeplywce mialem 84,5KM tylko, box dal mi 112Km chip 102KM standardowy tylko, po wymianie przeplywki na nowa odwrotnie , seria 98KM wzroslo dzieki przeplywce, box z tego zrobil 108KM tylko, chip wiecej a potem jeszcze ostrzejszy program i drugi ostrzejszy i juz sie czlowiek nie umie odzwyczaic i go oddac ani obnizyc w nim cokolwiek -------------------- [url=http://www.scigacz.pl:l03qscmw]www.scigacz.pl[/url:l03qscmw]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
CYTAT("Richie":3d4aba43) Moge sie z toba zalozyc o ta gwarancje, chyba wiem skoro mowie? zreszta daleko nie trzeba szukac, jeden z tutejszych forumowiczow dostal gwarancje na silnik do przebiegu 80.000km w innej duzej firmie tuningowej takze
a co do twojej turbiny i chiptuningu, wiesz nigdy pewnosci nie ma, ale z drugiej strony zdarzaja sie i takie pady BEZ chiptuningu, wiec tak do myslenia to niewiele daje taki pojedynczy przypadek tym bardziej ze cos chyba wczesniej pisales ze przyzyna zostala wyjasniona i to dosc sensownie i nie byl to modul u mnie chodzi chip od prawie roku taki, ktorego maly kto by chcial wlozyc do siebie, dymi jak cholera, moment jest od 1900rpm do prawie konca minimalnie spadajacy, na koncu nie obciety , wszedzie przeczytacie ze to smierc dla tdi silnika moc to samo spadek od 3500rpm do konca jest minimalny na wykresach, cisnienie trubiny jest podniesione wiecej sporo niz sie zaleca takze, moment na wysokim biegu drga za lekkim dla niego kolem zamachowym - po prostu wszystkie objawy za mocnego programu, ustawionego zle tzn na za duza moc, za duzy moment, nie obciete przebiegi i co? i jezdze tak juz 40.000km, trubinka zdrowa jak rydz, silnik to samo, tez moge napisac ze to daje do myslenia Witam kolegę Richie Widzę duży haos w wypowiedziach i zastanawiam się czy odpowiedzieć teraz czy dopiero jak kolega >ostygnie< trochę Tak wogóle jeśli obraziłem kolegę to przepraszam na forum Takie samoistne >pady< w nowej >Superb< 10.000km przebiegu należy wykluczyć. Chyba że ktoś w cuda wierzy. To moje prywatne zdanie ponieważ mam duże doświadczenie w wysadzaniu sprężarek więc wiem co piszę Tak wogóle to oficjalnie chętnie poznam kolege Richie i zapraszam do swojego >garażu< na warsztatową kawę. Pogadamy sobie o mocy i tworzeniu chipów, i nagrywaniu ich na kostkmi za pomocą laptopa A tak wogóle jeśli chodzi o ibizę to prosze zerknąć w ranking---poz 12 Jak wykręcisz taki czas swoja-to masz całą butle J&W. Acha---i ma być >górskie powietrze z rury wydechowej< czyli żadnego dymu [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] Master's -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Fakt, moze jestem jakims odosobnionym przypadkiem
Ale moja sprawa sie nie wyjasnila i prawdopodobnie juz sie nie wyjasni, bo zepsutych czesci nie chca mi dac, bo poweidzieli w ASO ze sie musza rozliczac ze Skoda. Moze jesli jeszcze beda w ASO w Radomiu to sie im przyjrze. Moze to z powodu uszkodzonego przewodu powietrznego... Poki co nie powiem zlego slowa o chiptuningu i firmie w ktorej to robilem. Jest jakas znaczaca roznica miedzy modulem a nowym programem, na korzysc tego drugiego? Trzeba przyznac ze efekty "po" sa podobne. -------------------- Forum BMW ///M
|
|
|
![]()
|
|
Masters ale ja mam nieduzo gorszy czas z silnika 90KM a nie 110KM..... nie mow, ze tego nie wiedziales? w dodatku ja nigdzie nie napisalem, ze ja robie i wgrywam programy, wiec argumenty typu "i tak zrobie cie na swiatlach" chyba sa kompletnie nie na temat.. przeprosiny przyjete i tez chetnie poznam na zywo
-------------------- [url=http://www.scigacz.pl:l03qscmw]www.scigacz.pl[/url:l03qscmw]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
CYTAT("mateush":1eza086e) Jest jakas znaczaca roznica miedzy modulem a nowym programem, na korzysc tego drugiego? Trzeba przyznac ze efekty "po" sa podobne.
Jak dla mnie na niekorzyść modułu przemawia to że "oszukuje" on sterownik.Jeśli wszystko jest ok - to nie ma sprawy, jednak w momencie gdy coś zacznie psuć w "breloczku" jak to niektórzy nazywaj, mogą powstać jakieś "pańskie jaja". A zaletą programu jest to że można w nim podnieść ciśnienie doładowania (czyli auto będzie sprawniejsze) -------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
Tak to czytam i mimo, ze obiecywalem sobie, ze nie bede sie udzielal w tematach o ktorych nie mam pojecia to jednak sie odezwe. Przykre to jest, ze jeden z forumowiczow mimo swojej sporej jak to pokazuje wiedzy robi sobie tutaj darmowa reklame a innym firmom robi kryptoreklame. Masters - przystopuj troche, prosze Cie, daruj takze sobie ataki na innych bogu ducha winnych userow. A do zachwalania przez siebie swoich wlasnych produktow przez forum polecam pole prywatne wiadomosci z menu u gory - jezeli tylko ktos jest zainteresowany.
-------------------- Jasiek
Ibiza powered by VTG & Diagtronik 181 PS/403Nm |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Richie":19riev8z) Masters ale ja mam nieduzo gorszy czas z silnika 90KM a nie 110KM..... nie mow, ze tego nie wiedziales? w dodatku ja nigdzie nie napisalem, ze ja robie i wgrywam programy, wiec argumenty typu "i tak zrobie cie na swiatlach" chyba sa kompletnie nie na temat.. przeprosiny przyjete i tez chetnie poznam na zywo
Bardzo mi miło Richie że mimo ostrych zdań potrafimy >podać sobie rękę<. Swiadczy to o tym że jesteśmy poważni i wyrozumiali wobec siebie. Zapraszam na plotki. Chętnie Cię poznam. Master's -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Yasieq":2wh38sy0) Tak to czytam i mimo, ze obiecywalem sobie, ze nie bede sie udzielal w tematach o ktorych nie mam pojecia to jednak sie odezwe. Przykre to jest, ze jeden z forumowiczow mimo swojej sporej jak to pokazuje wiedzy robi sobie tutaj darmowa reklame a innym firmom robi kryptoreklame. Masters - przystopuj troche, prosze Cie, daruj takze sobie ataki na innych bogu ducha winnych userow. A do zachwalania przez siebie swoich wlasnych produktow przez forum polecam pole prywatne wiadomosci z menu u gory - jezeli tylko ktos jest zainteresowany.
Że też sam >admin< musiał interweniować---och sorry I to z mojego powodu . Jest kwestia--że napisałem kilka słów (może i prawdy) i podniosła sie wrzawa którą musisz gasić. Ja nie karmię głodnych i spragnionych sensacji formuowiczów jakimiś bajkami. Tu masz przykład przysłowia--->udeż w stół a nożyce sie odezwą<. Ja nie zarabiam na ludkach z netu--jak nie wierzysz --popytaj tych którym poprawiłem autko za free. To nie jest darmowa reklama. Ja za reklame płacę jak każdy reklamodawca i ona właśnie przynosi efekty, natomiast tutaj chciałbym służyć wiedzą,--a że moja wiedza nie zgadza się z utartymi standartami---stąd krzyki. To tak jakby ktoś nagle w płynnie obracające się tryby---piachu nasypał Jakby człowiek się nie obracał ----dupa zawsze jest z tyłu---i co bym nie napisał i tak wychodzi na reklamę. Więcej się nie odezwę na tym topicu. Urażonych przepraszam---niech moc będzie z Wami -------------------- |
|
|
![]()
|
|
napisalbym cos, ale na dowod niecheci do klotni przechodze na priv , Masters uwazaj
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
przestancie sie w koncu klucic bo staje sie to meczace.
|
|
|
![]()
|
|
skoro nikt, nic nowego nie wnosi, niektórzy podali sobie ręce, dzidziun dowiedział się tego czego się dowiedział - temet uważam za zamkniety
-------------------- ................................................
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 09 September 2025 - 06:50 |