Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> 1.8T w vw polo 6n2, co, jak, z czym i za ile
gość_Golfista_*
post Wed, 14 Jan 2009 - 17:27
Post #21

CYTAT(sadam55 @ Wed, 14 Jan 2009 - 15:15) *
pozostaje 1,6 z gti lub 1,4 ale w wersji 100 konnej bo ten silnik mozna dostac niemalze od reki i jakies dlubanie w N/A.
sam zakup silnika i swap bylby pewnie przyslowiowa bulka z maslem bo trzeba by wiazke przelozyc i silnik z osprzetem.skrzynia zostaje, mocowania te same.

IMO bez sensu...
75 KM które nie jeździ zamieniać na 100 KM które będzie jeździć jako tako... a za miesiąc się bedziesz wkur..iał, że jednak trzeba było 1.8T.
1.8T jest przynajmniej jakąś bazą...
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 14 Jan 2009 - 17:27
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
sadam55
post Thu, 15 Jan 2009 - 01:34
Post #22

Forum Killer

qucior pogadac zawsze mozna a noz sie czlowiek dowie czegos ciekawego wink.gif
wiesz u mnie jest tak ze ja musze sie na cos nastawic, albo przestac myslec o przekladkach dac sobie na spokoj i ciulac spokojnie np na fabie rs albo ibi cupre, lub jednak zglebic temat swapa, szukac kogos ogarnietego w ta strone.

CYTAT(Golfista @ Wed, 14 Jan 2009 - 17:27) *
IMO bez sensu...
75 KM które nie jeździ zamieniać na 100 KM które będzie jeździć jako tako... a za miesiąc się bedziesz wkur..iał, że jednak trzeba było 1.8T.
1.8T jest przynajmniej jakąś bazą...

wiesz 75 koni niejezdzi w ogole.25 koni roznicy to juz uwazam sporo jak na takie autko do tego moznaby pokusic sie o jakies walki, dolot, kolektor wydechowy, delikatna obrobke glowicy, strojenie.punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, bardzo mozliwe ze mogloby byc tak jak mowisz bo zaraz by brakowalo mocy, jak zawsze zreszta wink.gif.ale nie po to szukalem auta bezwypadkowego zeby teraz ciac podluznice i sciane grodziowa.lepsze osiagi ale nie za wszelka cene.dlatego musze jeszcze zglebic temat tdi jako ze w tym modelu byly montowane seryjnie.nie wiem czy sedan rozni sie komora silnika od hb.
jesli wyjda kwiatki podobne jak w przypadku 1,8t to dam sobie na luz i bede sie toczyl, cieszyl niskim spalaniem i oszczedzal albo na te wakacje albo na auto wink.gif

--------------------
yaris TS 120hp ---> Tjet Ess

+Quote Post
GIB
post Thu, 15 Jan 2009 - 08:24
Post #23

Forum Homee

1.4 100 KM ma dokładnie tyle samo momentu co 1.4 75 KM więc przy wyprzedzaniu nie zauważysz różnicy, chyba in minus bo max jest ciut wyżej. 1.6 z GTI już lepszy pomysł ale pamiętaj że w porównaniu do 1.8T który był królem benzynowej gamy VAG przez dłuższy czas, to 1.6 120-125 KM było tylko w dwóch autach stosowane.
Tak jak mówili poprzednicy lepiej sprzedaj (nie powinno być problemu, VW się sprzedają szybko w PL) i kasę na mody dołóż do jakiejś szybszej serii.
PS. Kiedyś kumpel mi pokazywał jakiś turbo Kit do tego silnika 75 KM, pewnie mniej rzeźby niż ze swapem 1.8T i możliwość demontażu? i sprzedaży potem jako serii.

--------------------
cztery koła i silnik

+Quote Post
rennen
post Thu, 15 Jan 2009 - 09:21
Post #24

I live here !

CYTAT(sadam55 @ Thu, 15 Jan 2009 - 01:34) *
qucior pogadac zawsze mozna a noz sie czlowiek dowie czegos ciekawego wink.gif
wiesz u mnie jest tak ze ja musze sie na cos nastawic, albo przestac myslec o przekladkach dac sobie na spokoj i ciulac spokojnie np na fabie rs albo ibi cupre, lub jednak zglebic temat swapa, szukac kogos ogarnietego w ta strone.

wiesz 75 koni niejezdzi w ogole.25 koni roznicy to juz uwazam sporo jak na takie autko do tego moznaby pokusic sie o jakies walki, dolot, kolektor wydechowy, delikatna obrobke glowicy, strojenie.punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, bardzo mozliwe ze mogloby byc tak jak mowisz bo zaraz by brakowalo mocy, jak zawsze zreszta wink.gif.ale nie po to szukalem auta bezwypadkowego zeby teraz ciac podluznice i sciane grodziowa.lepsze osiagi ale nie za wszelka cene.dlatego musze jeszcze zglebic temat tdi jako ze w tym modelu byly montowane seryjnie.nie wiem czy sedan rozni sie komora silnika od hb.
jesli wyjda kwiatki podobne jak w przypadku 1,8t to dam sobie na luz i bede sie toczyl, cieszyl niskim spalaniem i oszczedzal albo na te wakacje albo na auto wink.gif

I wydasz na te wałki, dolot, kolektor, obrobke i strojenie tyle co kosztuje 1.8T z osprzętem i skrzynią, a będziesz miał 120-130 koni góra w totalnie nieseryjnej wydumce, którą i tak objedzie byle garnitur w służbowym dieslu.

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
sadam55
post Thu, 15 Jan 2009 - 11:15
Post #25

Forum Killer

to ze ktos mnie objedzie mnie raczej nie martwi.do dynamicznejszej jazdy wystarczy.ale jak juz napisalem jesli jest tak jak napisal addi ze trzeba ciac podluznice i sciane grodziowowa ta opcja odpada kategrycznie.
ciekawi mnie jeszcze jak sie ma ibiza cupra ta sprzed 99 roku.niby konstrukcyjnie blizniacze z polo i 1,8t pod maska.czyzby cupra miala inne elementy plyty podwoziowej?

--------------------

+Quote Post
pinin
post Thu, 15 Jan 2009 - 11:30
Post #26

Forum Clubber

Taa, tylko, ze classic i zwykłe polo maja zupełnie inne komory silnika. Classic jest szersze, nawet rozpórki kielichów nie pasują zamiennie.

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
sadam55
post Thu, 15 Jan 2009 - 14:10
Post #27

Forum Killer

CYTAT(pinin @ Thu, 15 Jan 2009 - 11:30) *
Taa, tylko, ze classic i zwykłe polo maja zupełnie inne komory silnika. Classic jest szersze, nawet rozpórki kielichów nie pasują zamiennie.

no w koncu jakies konkrety smile.gif
a komora ibizy? bo cordoba to rozumiem blizniak polo classic.wiec i ibiza ma taka sama komore tak?

--------------------

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 05:31