![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
LPG ? ![]() no i? kolejny przeciwnik? ja to bardziej uwazam za wybor , a nie ze zlo konieczne -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
A to on na LPG śmiga przy pełnej mocy? Parownik i wtryskiwacze mu wystarczają przy tym 1.7bara?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 09 April 2007 ![]() |
lpg słurzy do poruszania sie i do stania w korkach instalka starcza do ok 200km
wystarcza do normalnego poruszania sie po drogach i do scigów z tdi kami jak chcesz butować dajesz bezin -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Jedni mogą lubić instalacje gazowe inni nie, niech każdy sobie jeździ czym chce. Wyobrażam sobie, że mozna to nawet wystroić w doładowanym silniku. Tylko ja mam jedno pytanie, co da najlepsza instalacja i najlepszy stroiciel, skoro praktycznie na wszystkich stacjach LPG nie trzyma normy... bo ich nie ma. Moze sobie miec nawet 50KM, co to zmienia?
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
stary nie badz smieszny z tym co napisales, a niby gdzie sa stacje z benzyna co trzymaja normy??!!
ale trzymajmy sie tego co napisales na poczatku wypowiedzi m jedyni lubia inni nie pozdrawiam -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Ostatnio widziałem na alledrogo subaru imprezę STi z LPG. Na każdy cylinder miał dwa wtryskiwacze gazu. Instalacja starczała mu na pełną moc, czyli 300km bodajże.
Jak widać da się ![]() -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 June 2010 Skąd: PL ![]() |
No ta jest Cali jest LPG
![]() -------------------- JZA80
|
|
|
![]()
|
|
niech lepiej autor projektu dopisze co tam nowego kombinuje
-------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
no fakt trochu zaniedbałem temat na tym forum od ostatniego razu sie pozmieniało silnik jeszcze dostał nowy kolektor
i tak jeżdzil do pażdziernika jednak w mojej głowie rodzil sie już nowy pomysł, w lipcu zakupiłem silnik z saba to 3,0 v6 fabrycznie turbodoładowany jedną turbiną na jednej głowicy taki wymysl gm a że przeniesienie napędu w cali jest słabe to bedzie skrzynia z golfa 5 i naped typu haldex nowszej generacji projekt sie już realizuje silnik z leta i kompres rozjechały sie w różne strony polski tu ostatnie zdięcie turbo kompresora teraz tam jest czarna dziura ![]() a tu jużnowy projekt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 14 December 2009 Skąd: Poznań - Wagowo ![]() |
będzie miotacz
![]() -------------------- corsa D z12xep - 80KM - Żono-wóz LPG
wół roboczy fiat palio weekend 1.2 LPG i taka zwykła vectra b kombi ;-) Usługi parkieciarskie :-) www.parkieciarstwo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 10 December 2009 Skąd: Śląsk/Imielin ![]() |
Brawo widze że nie próżnujesz
-------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 19 June 2009 ![]() |
Zamiast haldexa pomyślałbym o stałym napędzie 4x4. Dać dyfer z tylnonapędówki albo coś.
Most haldex sterowany jest za pomocą oleju o wysokiej lepkości czyt. bardzo gęsty. Z tego co w necie wyczytałem to trudno sprawić by na suchym asfalcie tylne kółka zapiszczały nawet na wstecznym. |
|
|
![]()
|
|
Zamiast haldexa pomyślałbym o stałym napędzie 4x4. Dać dyfer z tylnonapędówki albo coś. Most haldex sterowany jest za pomocą oleju o wysokiej lepkości czyt. bardzo gęsty. Z tego co w necie wyczytałem to trudno sprawić by na suchym asfalcie tylne kółka zapiszczały nawet na wstecznym. Na stałym napędzie 4x4 bez układu rużnicowego między mostowego nie da się skręcać a ta skrzynia go nie ma a jeśli że tył w chaldexie nie chce byksować to popatrz na ten filmik co robi golf Daniela http://www.youtube.com/watch?v=kSQHJrr5Ng4 -------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Stały napęd 4x4 z silnikem w poprzek ma np 156 Cosswagon lub 159 Q4 ....centralny jako Torsen
-------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
Zamiast haldexa pomyślałbym o stałym napędzie 4x4. Dać dyfer z tylnonapędówki albo coś. Most haldex sterowany jest za pomocą oleju o wysokiej lepkości czyt. bardzo gęsty. Z tego co w necie wyczytałem to trudno sprawić by na suchym asfalcie tylne kółka zapiszczały nawet na wstecznym. hehe źle wyczytałeś ![]() http://www.youtube.com/watch?v=yQJHsv9h0E0 -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
pewnie czytał o syncro a pisze o haldexie
-------------------- Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
pewnie czytał o syncro a pisze o haldexie może, generalnie ja mam manualnie sterowanego haldexa i potrafie napiąć wał tak że auto stoi na dość stromym wzniesieniu bez ręcznego ![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
prace powoli idą do przodu największy problem stanowiło znalezienie odpowiedniego ustawienia silnika i skrzyni względem reszty budy skrzynia golfa jest sporo większa niż ta oplowska f28 , udało sie i silnik już wisi na gotowo półośki przypasowane
zostało dorobić wał napedowy a konkretnie jegio przedni kawałek jak sie z tym uporam to bede montował tył ale tam to już prosta sprawa pare fotek z prac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 09 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
dopinguje do pracy i liczę że jak śnieg stopnieje to i auto gotowe będzie
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
przednie polosie z golfa V beda polaczone z przegubami z cali?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 08:12 |