![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
doładowany tak. Jeszcze w poprzek jako wolnossący w Sintrze.
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 21 November 2007 Skąd: Koszalin ![]() |
doładowany tak. Jeszcze w poprzek jako wolnossący w Sintrze. W sintrze siedzi fabrycznie zwykły X30XE. Jedynie automat z saaba wrzucili. -------------------- Who Dares Wins
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 24 January 2006 Skąd: Gliwice ![]() |
między czasie tylne tarcze bedą wymienione na sabowskie 300mm wetylowane -> pomyslowe rozwiazanie. masz moze dane nt. tej tarczy - wysokosc, srednica otworu centrujacego czy srednica wewnetrzna? moze i do swojej VB wpasowalbym takowe na tyl. -------------------- pozdrawiam
Tomek [un_ix] Opel Vectra B 3.0V6 [Raceism Crew] |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
Jarek czy jestes pewien ze tarcze masz 300mm, z tego co wiem ( a moge sie mylic) na tyl byly 292mm
-------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Aero od 2002
![]() -------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 09 April 2007 ![]() |
na temat tych tarcz wiem tyle ze pasuja idealnie na piaste z calibry (5 śró
![]() średnica 300mm pochodzą od saaba 3,0 poprostu słyszalem od kolegi noki z ct że pasuja i poszlem do sklepu po pół godzinie wertowania katalogu znależliśmy i sprowadzili mi na próbe więc szczegółów nieznam coś gadali że z kombi i z napedem 4/4 co do calibry prace sie posówają się do przodu sprzęgło gotowe dorobiona pompa sprzgła (ciekawostka jest ze z fiata 125 spasowala idealnie) uklad napedowy już też na 90% gotowy teraz walcze z drobnostkami typu czujniki abs rurki hamulcowe i takie tam bzdety mam nadzieje ze jeszcze w lutym bede sie cieszył odglosem vki a życie pokaże jak będzie najwiekszy problem w tym że mam cholernie malo czasu na dłubaczke a pochłania to naprawde sporo dzisaj udało sie odpalić znajwazniejszych spraw sprzeglo dział wyosiowanie też jest oki pozostało z tydzień walki z istalacja i dolotem http://www.youtube.com/user/jarekk1111#p/a/u/0/NZTRoaY-qQU -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
od ostatniego razu troche sie pozmieniało
auto jezdzi już normalnie po drodze wszystko odziwo jak na taką przeróbke działa do dopracowania został sterownik haldexa narazie mam taki prymitywny ale spełnia swoją role silnik pracuje wsumie jako wolnosak nie dopuszczam aby pojawiał sie bost dopiero po założeniu vemsa zmiany wtryskiwaczy zaczne mu ładować jedna z półośiek odmówiła współpracy po tym jak z spiętym na100% napedem skręciłem w lewo ![]() ![]() ![]() a tu gotowa juz do jazdy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=IMkdvtBB7aU...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=p6Xq8PgvOBU...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=DDuSkpNYNt0...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=qRmvzTNqMIY...feature=related jakoś nie najlepsza bo synal sie zabardzo nie spisał co zrobić musi sie jeszcze uczyć po tych pierwszych 100km jazdy jestem zadowolony z efektów warto było przesiedzieć zime w garażu teraz trza dopracować sterownik napędu załozyć vemsa i wtryski 630 nastepnie wystroić na 1 bar -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
a jak buda?juz zaczytna rdzewiec?podluznice maja jeszcze jakas sztywnosc?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 14 January 2011 Skąd: wlkp ![]() |
ha żeby każda cali była tak zdrowa
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 November 2010 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Żeby każda była tak zdrowa
![]() -------------------- Hokus pokus czary mary będę dmuchać ze dwa bary
Calibra 3.0 V6 TT Leon Cupra R |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
a jak buda?juz zaczytna rdzewiec?podluznice maja jeszcze jakas sztywnosc? wiesz kolego własnie dla tego robimy projekty w Calibrach bo jak juz ładnie zgnije to moge wsadzic ręke gdzie mi pasuje, a i na masie opada, jak wiesz Opel co rok szybszy (czy tam lżejszy=bardziej zgnity...) ps.sorki Jarek za ot, ale jeżą mnie takie texty, strój to ogarniaj do końca i testuj, życze powodzenia w projekcie -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
fakt może za ładna nie jest ale nikt budzie nie może zażucić że jest zgnita a podłużniece mają sie świetnie auto mam 6 lat
i jak sie dba tak sie ma ![]() chyba kolega sam niewie co napisał jak ktoś robi taki projekt to raczej nie po to żeby auto za rok na zlom poszlo z powodu zgnilizny może wreście w pl zacznie sie postrzegać calibry jak powinno bo to bardzo fajne auta a nie tylko z pozomu tede z tvn -------------------- 350z BIturbo 499,8km 688nm
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 November 2010 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Z roku na rok tych zardzewiałych paściów będzie coraz mniej i za pare lat calibra będzie postrzegana jako prawdziwy klasyk ( Calibry będzie napewno mniej niż wszystkich bejemdablju i gofrów ) a nie jak dziś typowy samochód agro ze wsi z pakietem z allegro i niech mi ktoś powie że to auto niema pięknej lini nadwozia jak na początek lat 90 to go wyśmieje . Niech się sam nie kur.. oszukuje . No a tak wogóle to nawet jeśli go zaczniej już bardzo rudy zjadac to zawsze można go ratować i tak zrobią tylko prawidziwi fani a reszta pójdzie na złom bo 90% Calibr tam juz dawno powinno być .
-------------------- Hokus pokus czary mary będę dmuchać ze dwa bary
Calibra 3.0 V6 TT Leon Cupra R |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 14 November 2009 ![]() |
Z roku na rok tych zardzewiałych paściów będzie coraz mniej i za pare lat calibra będzie postrzegana jako prawdziwy klasyk ( Calibry będzie napewno mniej niż wszystkich bejemdablju i gofrów ) a nie jak dziś typowy samochód agro ze wsi z pakietem z allegro i niech mi ktoś powie że to auto niema pięknej lini nadwozia jak na początek lat 90 to go wyśmieje . Niech się sam nie kur.. oszukuje . No a tak wogóle to nawet jeśli go zaczniej już bardzo rudy zjadac to zawsze można go ratować i tak zrobią tylko prawidziwi fani a reszta pójdzie na złom bo 90% Calibr tam juz dawno powinno być . dokładnie, calibra ma wręcz topowa linie jak na lata 90.... współczynnik cx ma lepszy niż nie jedno nowe auto do zakrętów.. gdyby miało stały napęd na 4 koła to niejeden by upalał po kielcach czy ułezach. -------------------- @rcw.waw.pl 58.41, rspw 1.23,5 @e30
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
Sam się dziwie skąd to upodobanie "tjunerów" do calibry. Ta buda na glebie i dobrym kole pięknie wygląda :]
-------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 11 December 2009 Skąd: Skarżysko. ![]() |
qbejs - widziałeś kiedyś taką jaskrawozieloną calibrę z mega szpojlerami ? Po Skarżysku czasami jezdzi
![]() -------------------- www.facebook.com/motofotooo
fotografia motoryzacyja |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 09 January 2010 Skąd: Poznań ![]() |
nie dość że będzie to szybkie auto to i przeżyje nie jedno o wiele młodsze ruda tego egzęplaża nie dotyczy Jarek ma swe sposoby walki z nią i są one słuszne co widać po aucie a widziałem je gdy było całe rozebrane i przyznam że jest prawie święte
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
bez urazy.tak spytalem.po prostu bez renowacji nadwozia czyli rozebranie do golosci, spawanie, piaskowanie i malwoanie calosci, najlepiej jeszcze ocyynkowanie to niestety.ja mialem ocynkowana mazda 323f.wlozone mnostwo pieniazkow (ponad 50tys,auto warte moze 3tys) ale wiek 20 lat i podluznice mimo zabezpieczania podwozia pognite, wozek silnika to samo i tak mozna wymieniac dalej. autko poszlo na zlom bo regeneracja blachy ponadf 10tys chyba ze ktos ma zapal i umiejetnosci.co do wygladu to calibra wyglada slicznie.szkoda tylko wlasnie ze 99,9% uzytkownikow to dzieci 18 letnie ktore maja gaz i 2.0 pod maska ktore nie generuje 90 koni.fajne sa projekty zadbane i 4x4 z silniczkiem c20let. te autka potrafia.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
tak jak z bmw czy hondy tak i z calibry młoda polska wieś zrobiła stereotypowy święcący neonami i dudniący z bagażnika gruz... dobrze że są takie egzemplarze..powodzenia.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 25 April 2010 ![]() |
fatboy46 ta zielona cali jest moja ;p i jest z szydłowca
|
|
|
![]() ![]() |