![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Marlon nie wiem co bierzesz, ale mnie na to nie stac ![]() No kurcze, zagięliście mnie. W niedzielę lecę do warsztatu i wyciągam ręcami silnik z Coopera S. Może mój silnik z wiekiem tak zwietrzał, ma w końcu już 45 lat ![]() -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: Pruszków ![]() |
super projekt, podoba mi się
![]() -------------------- Brakuje mi VTEC'a :(
MX-5 uczymy się RWD |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
marlon>> nie wierze ze wytargasz silnik miniakowy z budy golymi rekoma
![]() normalnie nie da sie mowy nie ma ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 June 2004 Skąd: wodzisław ![]() |
Kuba zawsze miałes talent do fotostory ;-)
-------------------- civic only for track
www.facebook.com/EVORART |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 19 January 2006 ![]() |
swietny orojekt ../
no i wiertara b-seria ![]() oby regularnie goscil na imprezkach ![]() -------------------- BHW racing team
2007 - 12,5 streetr fwd rekord PL 2008 - 12,4 street fwd rekord PL 2010 - 11,0 street rwd rekord PL ......7,3@167kph - 1/8...... 100-200km/h w 5,2s :D 2010 - 1:15:2 rozeta, -3cim |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
no i wiertara b-seria ![]() oby regularnie goscil na imprezkach ![]() Nawet nie wiesz Mamba jak duzy wplyw mial Twoj post na obecne losy Mini ![]() Silnik B'cos'C'cos' aktualnie dociera sie w ITRce i jakos to wyjątkowo sprawnie jezdzi. Noworoczna refleksja nad bezpieczenstwem i paroma innymi aspektami (o czym napisze nizej, pozniej albo i.... wcale ![]() * - absolutnie nie chodzi o 10tys widziane raz w zyciu na blednym wykresie z hamowni/obrotomierzu/w logach komputera/podpisie na forum ![]() ![]() Ponizej filmik na ktorym widac (glownie slychac) jak brzmi silnik przekraczajacy 10kola Z tego co mielismy pod reka udalo sie na szybko zlozyc calkiem zmyslna B16tke (pojemnosc <>1.6 ![]() ![]() ![]() nie bede przynudzal jakie tam poszly czesci bo kazdy je doskonale zna.. z ciekawostek jest system zaplonowy z czujnikiem polozenia walu nie walka i 4ema cewkami z Hondy CBR ![]() zmienilismy i zaadoptowalismy czesci pierwotnie nie planowane jak pompa hamulcowa, sprzeglowa, elektryka z przekaznikami z Hondy VTi (slabosc seryjnego MINI) ![]() chcac zasluzyc w koncu na jakas okladke w w Gear Top'ie picujemy co sie da ![]() ![]() elektryka od zera dla bohatera... ![]() silnik na stojaku czy pod maska.. bez roznicy ![]() zapal do pracy tak duzy, ze z odpowiednim prowiantem Piotrek nie chce wychodzic zza kierownicy.. ![]() ...nie mozna go oderwac od przypalania joint'ow ![]() ![]() To by bylo na tyle na teraz. Bede cos sukcesywnie dopisywal. Tym czasem razem z WOSP wysylamy "swiatelko do nieba" ![]() -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 August 2006 Skąd: srmm ![]() |
Moje zdanie na temat projektu znasz. Czekam na efekt koncowy.
-------------------- www.srmm.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 17 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
A co to za tłoki Miniac? Nie za płaskie do 220KM z 1.6? :-)
-------------------- twins on board
|
|
|
![]()
|
|
Jakies takie customowe CP. Takie wymyslilem - nie dobre?
![]() Doobree... -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 January 2007 Skąd: Kielce ![]() |
ja czekam zeby go zobaczyc , zapowiada sie rewelacyjnie
jak usuwasz wady mini zrób kierownice po osi kierowcy :-D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 12 November 2003 Skąd: Krakow ![]() |
a jaj mam takie pytanie czy seryjne skrzynie hondy nadaja sie do szybkiej zmiany biegow przy ponad 9500obr?? czy trzeba juz stosowac jakies modyfikacje skrzyni?
-------------------- http://www.racingforum.pl/zmiana-w-regulaminie-dotyczAeca-sygnaturek-na-forum-t101875.html
|
|
|
![]()
|
|
jak usuwasz wady mini zrób kierownice po osi kierowcy :-D Mialem tak zrobione w poprzednich, ale teraz mysle ze caly urok i pomysl Issigonisa na te niewygode musi pozostac. Pozatym to jest archaiczna nieskladana kolumna, nie chcialbym sie na nia nabic przy stluszcze z kraweznikiem ![]() Kiedys w Mini mialem typowe kubelki sparco, teraz czuje klimat troche inaczej i napewno wrzuce cos takiego ![]() CYTAT czy trzeba juz stosowac jakies modyfikacje skrzyni? Trzeba modyfikowac. Glownie sprzeglo i lozyska skrzyni, a jak nie wystarczy to przerobic przesowki na "dog engagement" ![]() -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
klatka ? wtedy by można było na torze pośmigać
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
klatka ? wtedy by można było na torze pośmigać Nigdy w zyciu. Na tor wykorzystam inna klatka ![]() ![]() CU ![]() -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
talon jedzie na tor?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 January 2007 Skąd: Kielce ![]() |
moze kalsyczne ale bezpieczniejsze na 4 punkt
![]() albo chociaz zagłówek ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
moze kalsyczne ale bezpieczniejsze na 4 punkt ![]() znam te oferte, pare lat zbieralem Mini Magazine, obecnie waze pod 100kg, wiec nie mam pojecia ile czasu bym sie zapinal w ten 4ro punkt... mam z tym problem w Hondzie hehe Ale dzieki za "tip", jak wyhaczysz cos fajnego do Mini to chetnie obadam, moze byc na PW ![]() Bullitt mial kiedys polozona kierownice i tak mocno cofniety fotel w MINI, ze gdyby sie uparl to moglby smigac jak Hightower w Akademi Policyjnej ![]() -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
No i znowu szczena opada
![]() To jest na bloku b16a? Nie myślałeś o b16b? I ten klimat - fotele pierwsza klasa ![]() ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:03 |