![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Jaki cichociemny! Musi nieźle zamiatać.
Mam nadzieję, że z takim silnikiem z przodu nie będzie robił czegoś takiego, jak ten na końcu filmu: ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 29 November 2008 Skąd: Darłowo ![]() |
Super projekt
![]() Ciekawe jakie osiągi przy tej masie i mocy |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Projekt Super. Gratuluję.
Pytanie- czemu nie skorzystałeś z gotowych podzespołów? Np. rama? Nie ma gdzieś czegoś takiego do kupienia w UK? Jeszcze raz super! -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 26 October 2008 ![]() |
Pogratulować pomysłu.
![]() -------------------- [center]VW Golf 1.8 GT
[/center] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
bardzo fajny projekt gratuluje, w Polsce już jeździ podobny ale z 1,8T
http://video.google.pl/videosearch?q=mini+...emb=0&aq=f# -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 02 November 2008 ![]() |
Miniac przeznaczenie auta to tor/drag?
gratuluje projektu, pionierski i dokładnie zrobiony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzieki za wszystkie pozytywne opinie. Tym bardziej ze plyna tez od osob od ktorych bym ich sie nie spodziewal
![]() ![]() Caly zestaw kupilem w USA, jako gotowy 'bolt-on', ale mocno narazil bym sie ludziom ktorym zawdziewczam obceny stan, gdybym chociazby w najmniejszym stopniu sugerowal, ze tam cokolwiek pasowalo... ![]() Przeznaczenie tego auta to czysty LansCruise'ing i StreetRacing.. (aktualnie jest to moze "forumowo niepoprawne", ale ja tam jestem z tego dumny i do tego wlasnie ma mi sluzyc ten samochod ![]() Z seryjnym silnikiem ITR takie MINI robi 12.2 na 1/4mili, wiec tu moze byc troche lepiej, aczkolwiek to co widzialem na YT, to wcale mowy mi nie odebralo.. ot takie szybsze Mini W stosunku do seryjnej masy (ok 630kg) udalo sie pewnie urwac jakies 40-50kg. Sam flipfront wazy raczej tyle samo co ori przod, ale zdecydowanie lzejsza jest rama no i sam silnik, ktory w oryginale ma blok i glowice z zeliwa. btw.. bardziej niz na osiagi, licze na takie efekty akustyczne podczas jazdy ![]() -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 May 2006 Skąd: Olsztyn ![]() |
masakrator jakiś
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Rewelacja!
Widzialem juz Mini z B16A2 z tylu, ale B "cos" C "cos" ![]() Czekam na jazde probna. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: W-wa ![]() |
... nigdy bym się nie spodziewał ż,e jeden z najmocniejszych wolnossących b-serii będzie jeździł w mini ....
świetny niszowy projekt gratuluje |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Pełne zaskoczenie
![]() ![]() -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 April 2005 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Projekt Super. Gratuluję. Pytanie- czemu nie skorzystałeś z gotowych podzespołów? Np. rama? Nie ma gdzieś czegoś takiego do kupienia w UK? Jeszcze raz super! Ceny widziałem od 2 do 2,5k $ na minimania.com zależy B,D,K seria, pewnie taniej wyjdzie zrobic jednak... bo ich jakość... CYTAT Caly zestaw kupilem w USA, jako gotowy 'bolt-on', ale mocno narazil bym sie ludziom ktorym zawdziewczam obceny stan, gdybym chociazby w najmniejszym stopniu sugerowal, ze tam cokolwiek pasowalo... laugh.gif |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 20 January 2004 Skąd: warszawa ![]() |
GRATULACJE
-------------------- GUMIS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 June 2004 Skąd: wodzisław ![]() |
GRATULUJE
w końcu projekt wyjechal na ulice. jestem ciekaw jak bedzie z przeniesieniem mocy na kółeczka, ale mysle ze sobie z tym poradzisz. Licze na jazde na prawym fotelu ![]() HARDCORE MINI -------------------- civic only for track
www.facebook.com/EVORART |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
wow i jeszcze raz wow ! zajebiscie przygotowany samochodzik ! chcialbym miec taki na weekendowe killowanie chamow ruszajacych spod klubow na spalonym laku
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 January 2007 Skąd: Kielce ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
ten silnik z integry pewnie jest z 20 kilo lżejszy niz orginalny miniakowski Chyba żartujesz troszeczkę ![]() ![]() Projekt fantastyczny, jakiś wysyp pojechanych miniaków! -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 10 January 2007 Skąd: Kielce ![]() |
Chyba żartujesz troszeczkę ![]() ![]() Projekt fantastyczny, jakiś wysyp pojechanych miniaków! kurcze mam 3 silniki z mini o wszystkie waża jak kamienne bloki - moj 1.4 gtt z 5 tki z całym osprzetem jest lzejszy niz goły miniakowski (ze skrzynia) wiekszość 4 cylindrowców bez plynów i osprzetu wyciagasz rekami , wiekszymi czy mniejszymi :-) zresztą sam MINIAC napisał "W stosunku do seryjnej masy (ok 630kg) udalo sie pewnie urwac jakies 40-50kg. Sam flipfront wazy raczej tyle samo co ori przod, ale zdecydowanie lzejsza jest rama no i sam silnik, ktory w oryginale ma blok i glowice z zeliwa." |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT(Marlon) Chyba żartujesz troszeczkę Silnik z mini to rękami wyciągam i to razem ze skrzynią ![]() Marlon nie wiem co bierzesz, ale mnie na to nie stac ![]() A ze projekt sie podoba (dzieki, dzieki), to wrzuce jeszcze krotkie fotostory: takiego go dostrzeglem ![]() pierwszy przeglad utwierdzil mnie w przekonaniu.. tak tak.. mimo lat to ciagle stricte sportowy sprzet ![]() ..bo w koncu hamulce AP 'Racing' ![]() wydech dużo grubszy od kciuka ![]() zawieszenie wyczynowe typu "springless" ![]() testy drogowe wypadly znakomicie.. ![]() ..no ale niestety wizyta na hamowni mocno rozczarowala... z deklarowanej przez producenta mocy ucieklo 7koni ![]() ![]() robilem co moglem z gaznikiem, iglami, aparatem, ale niestety nie udalo sie przelamac bariery 5 dyszek ![]() ![]() no trudno.. "z tej maki chleba nie bedzie".. odstawilismy auto do garazu... ale tam wyglad jakos "nieswojo"... ![]() ...padl pomysl by sprzedac - bylo paru ogladajacych, ale kazdemu "cos" w tym MINI nie pasowalo.. a to ze malo miejsca na nogi.. ![]() .. a to ze na glowe.. ![]() powrot i inspiracja do modyfikacji przyszla niespodziewanie... ![]() ..a kazdy Hondziarz wie, ze 8'mego.. VTEC'a ![]() ![]() no i sie zaczelo... plany byly gruube (jak to zawsze plany ![]() ![]() prezentacje, sponsorzy... ![]() ..telewizja, wywiady.. ![]() .. i jakos to poszlo ![]() ![]() ![]() pierwsze komisyjne urwanie przodu ![]() specjalistyczna pomoc wykonczeniowa ze strony ECC ![]() ![]() "nowa rama" poszla faktycznie jak po masle... niektorzy juz pewnie wtedy kombinowali "hmm.. Mini VTEC.. nic mnie juz tutaj nie zaskoczy... no moze jeszcze jakis wariat z Honda 4x4... ale to przeciez nierealne..." ![]() ![]() silnik pasi.. to naprawde moze sie udac.. tylko ten ciagly brak czasu ![]() ![]() Mini trafilo pod "szelest" w oczekiwaniu na ponowne odkrycie... ![]() ..ktore mialo miejsce po 12 miesiacach w firmie Motive ![]() tam wlasnie powstal aktualny przod auta ![]() oraz sporo pracy przy karoserii po roku stania ![]() taki "face lifting" w znaczeniu doslownym teraz przezimuje sobie w garazu, a na wiosne "sie pojezdzi" ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 22 December 2007 Skąd: WLKP ![]() |
super projekt:)
-------------------- Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą, tuning podstawą.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 01:35 |