![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ciekawe ile czasu powisi na yt... wiec szybko ogladajcie ![]() -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 21 June 2003 ![]() |
Czekalem na ten moment z niecierpliowscia od czasu jak Veyron przemknal w trailerze nowego sezonu.
Mam wrazenie, ze troche zachowawczo jechal ze wzgledu na to, ze Veyron to najpewniej prywatne auto. Ba, moze nawet jest tak jak hwojtek kiedys pisal w odniesieniu do enzo i na czas testu stigiem stal sie aktualny wlasciciel tego bugatti. Biorac pod uwage cene auta lekkie rozczarowanie (najdrozsze nie jest najszybsze), ale drugiej strony zadne z aut robiacych 1:17 - 1:18 nie wygladalo tak stabilnie i niedramatycznie podczas przejazdu jak wlasnie Veyron. Mysle ze wynik godny jak na dwutonowego klocka, szczegolnie w towarzystwie takich torowych wydmuszek. Dla googlowo uposledzonych i leniwych aktualny top eleven: Car used Time (mins) Gumpert Apollo 1.17.1 Ascari A10 1.17.3 Koenigsegg CCX (with Top Gear spoiler) 1.17.6 Pagani Zonda F Roadster 1.17.8 Bugatti Veyron 1.18.3 Pagani Zonda F 1.18.4 Maserati MC12 1.18.9 Ferrari Enzo 1.19.0 Ariel Atom 1.19.5 Lamborghini LP560 1.19.5 Ferrari Scuderia 1.19.7 -------------------- 7:39,9
2:35,8 1:37,9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
A według mnie czas i tak jest dobry. A nawet bardzo dobry. Weźcie pod uwagę że Veyron to cruiser, kloc ze skórą i 15 głośnikami którego nie wzrusza jazda 300+kmh. Natomiast takie Ferrari Enzo to auto typowo sportowe, lekkie i niewygodne. Nieszczególnie lubie Veyrona ale szacun, szacun. Czas jest dobry.
|
|
|
gość_/TAZ\_* |
![]()
|
![]() |
Natomiast takie Ferrari Enzo to auto typowo sportowe, lekkie i niewygodne. Zależy co rozumiesz przez "auto typowo sportowe"... wg mnie to nie jest auto sportowe, tak samo jak Veyron... Do sportu to jeszcze trochę brakuje (a może to takie zboczenie ![]() Sorry za OT |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Lodz ![]() |
czas jak czas ale w jakim stylu Zonda przejechała ten tor .....
Bugatti no coż ... -------------------- 1597 cc MIVEC POWERED Cyborg RS
_http://picasaweb.google.com/summitsvift |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 21 May 2006 Skąd: Roscimin ![]() |
Zauważyliście jak bugatti ma prawy próg wgięty ;-) w sam raz na import do polski hehe... żart
-------------------- VladTheImpaler
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 20 February 2005 ![]() |
Czas bugatti robi wrażenie, biorąc pod uwagę masę auta, ale przede wszystkim opony. Myślę że na dobrej sportowej oponie urwałby sekunde lub dwie. Jeszcze lepiej byłoby na półslickach podobnych to tych w porsche. Dźwiek zondy to orgia .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 10 April 2007 ![]() |
Jak to powiedziano jak stare F1
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Patrzac na to jak Veron przejechal okrazenie, wedlug mnie mozna odniesc waraznie ze on jedzie bo musi, wciska sie gaz silnik troche buczy i samochod przyspiesza, nieziemno. Zonda robi to w pieknym akompaniamecie, po dzwieku mozna byloby sadzic ze jedzie duzo duzo szybciej, niz verone. Osobiscie Verone'a moglbym bardziej postawic obok maybaha niz Zondy czy jakiego kenigzega, bardziej mi pasuje jako dostojny, samochod na przyjecie niz taki do zapierdzielania po torze.
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
Szkoda ze nie pokazali wyscigu na wprost z poczatku tego odcinka - Veyron po prostu zmasakrowal Zonde pomimo 500kg wiecej i RWD.
Poza tym Zonda sie zepsula podczas nagrania, a VW Veyron jezdzi i jezdzi i jezdzi. To jest wlasnie wspaniale w Veyronie wedlug mnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Pomorskie ![]() |
-------------------- CBR F4i & CRF250R
Pug 607 2.2 HDI |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 10 April 2007 ![]() |
Myślę że zonda nie tak źle wyszła mimo -500kg i około -350 koni
![]() ![]() |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
tu z komentarzem eksperta:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
tu z komentarzem eksperta: (..) ![]() Wiek, 15 lat. I wszystko jasne ![]() Co do Veyrona to jestem zaskoczony że tak szybko pojechał. Spodziewałem sie gorszego rezultatu biorąc pod uwage jego mase. Widać nadrobił mocą na prostych ![]() -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
tu dobra jakosc:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Lodz ![]() |
Veyron na starcie zarobił z 2-3 sec a potem już tylko tracił na torze do Zondy
-------------------- 1597 cc MIVEC POWERED Cyborg RS
_http://picasaweb.google.com/summitsvift |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: Stolica ![]() |
A ja się przyłączę do tych forumowiczów, którzy są zdziwieni in + postawą EB. Moim zdaniem to świetny czas, biorąc pod uwagę, że (w przeciwieństwie do szybszych w TG aut) nie jest furą torową. Ciężki i ogromy - to jest auto dla szejków. To jest tor raczej dla zwinnych bolidów, zwróćcie uwagę, że np. Gallardo jest szybsze od Murcielago, a Scuderia jest tylko 0,7s wolniejsze od Enzo, które przecież też jest raczej torową niż autostradową bryką.
-------------------- Łukasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 11 November 2004 Skąd: warszawa ![]() |
Mi takze imponuje Veyron. Kloc 500kg ciezszy, LUKSUSOWY krecacy taki czas...
Owszem jest to auto potwornie drogie ale tak naprawde to to co zrobilo czyni inne "super szybkie" sportowe supersamochody (maslo maslane maslankowe ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 19 September 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Buczenie W16 ma się nijak , do tego jak gada zonda
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 December 2003 Skąd: Wawa ![]() |
..... najlepszy samochod Ferrari dostal od VW ![]() no teraz BV to Porsche.. czyli w jednej stajni mamy teraz bugatti, lamborghini i porsche ![]() -------------------- e-pincet
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 19:49 |