![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
No właśnie u mnie (silnik Mazdy 1.8 N/A) wychodzi na to, że najwyższe moce są przy AFR ok. 12.0 a nawet ciut niżej. Co prawda nie byłem jeszcze na hamowni a do porównywania modów używam opcji "Dyno" w Ecumasterze DET 3 ale wyniki są raczej powtarzalne także chyba można tego używać do porównania co dały poszczególne mody. Czy możliwe aby silnik atmosferyczny "lubił" jeździc tak "na bogato"? Czy to raczej objaw złej kalibracji bądź uszkodzonej sondy (Innovate LC-1)? 12.0 i niżej, właściwie niemożliwe. Rozgrzany silnik NA raczej nie będzie miał max mocy niżej niż przy lambdzie 0,9, no ew. z zakresu 0,85-0,9. 12.0 to lambda 0.816, moim zdaniem zdecydowanie zbyt bogato. Powody naprawdopodobniej znalazłeś sam, przynajmniej są to moje dwa pierwsze strzały. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 01 August 2008 Skąd: Szczytno ![]() |
Może sonda/kontroler jakaś lipna albo sonda nie jest z zerowana raczej najwyższe moce w takich okolicach uzyskuje się dla aut powyżej 600KM turbo.
w N/A zalewało by za mocno. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 16 January 2003 Skąd: Sochaczew ![]() |
Jeszcze jedna sprawa. Sondę szerokopasmową mam wkręconą w miejsce seryjnej sondy. Często zawiesza się i wypluwa błąd przegrzania (8 mrugnięć diodą). Moich dwóch kolegów z takimi samymi silnikami miało identyczny problem. Spotkaliście się z takimi przypadkami żeby sonda szerokopasmowa wkręcona w miejsce seryjnej miała za gorąco?
I teraz drugie pytanie: czy wystarczy przenieść ją w inne miejsce, dalej od głowicy i powinno być OK? Czy po tym jak tyle razy była przegrzana napewno jest już uszkodzona i trzeba kupic drugą? -------------------- MG ZS 180
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 21 January 2005 ![]() |
nie za blisko ta sonda? szerokopasmówkę zwykle wpina sie od tyłu w wydech....
-------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Stryja a niby to dlaczego?? W wydech wkłada się jak stroisz, a nie masz zamontowanej szerokopasmówki ,ale jak ludzie jeżdżą z korekcją po sondzie to mają wkręconą i to bliżej dużo niż na końcu wydechu
![]() -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 16 June 2011 ![]() |
ivory christian louboutin shoes It agree, it is the remarkable answer Yes, in due time to answer, it is important In my opinion you are not right. I am assured. I can prove it. Write to me in PM, we will talk. Discount Christian Louboutin Sandals Willingly I accept. In my opinion, it is an interesting question, I will take part in discussion. Speaking frankly, you are absolutely right. And I have faced it. You are mistaken. Let's discuss it. Write to me in PM. Christian Louboutin On Hot Sale Ballerina
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 10 December 2011 ![]() |
Mam taką sondę
http://allegro.pl/sonda-lambda-opel-vectra...1970395041.html Rozumiem, że sonda jest szerokopasmowa bo pracuje w zakresie 0-5v? Muszę mieć jeszcze wskaźnik AFR i kontroler, zgadza się? W zestawach sprzedawanych na allegro jest to co poniżej na obrazku... Co pełni rolę tego kontrolera w tych zestawach, wtyczka od sondy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 February 2010 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Chyba nie wiesz na co się porywasz. To nawet nie jest szerokopasmówka. Ciężko znaleźć oddzielnie kontroler bo sam szukam.
Przestudiuj wszystko od początku. -------------------- Stage3
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 10 December 2011 ![]() |
No właśnie nie każda 5V jest szerokopasmowa, pytałem kilku sprzedawców na allegro i odpowiedzi były różne
![]() Pozostaje zainwestować 800zł w cały zestaw. A co do kupna kontrolera to miałem taki plan, że popytam sprzedawców ew. producentów że potrzebny mi sam kabel bo się przetarł i nie łączy czy jakaś taka ściema ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 31 December 2011 ![]() |
Mam podobny zestaw jak zdjęcie powyżej tylko dodatkowo z "puszką" kontrolerem. Nie moge ogarnąć jednego przewodu. Do czego jest przewód pomarańczowy na samym dole ?
http://c.wrzuta.pl/wi18375/4697551f001cf18250e04d76/dsc08678 I co jest napisane na tej czerwonej kartce ? http://c.wrzuta.pl/wi16850/b325d8e1000c801650e04d7a/dsc08679 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
pomarańczowy pod "ściemniacz oświetlenia" (głównie auta USA) by kontrolować jasność zegara, podepnij pod światła pozycyjne
czerwona naklejka mówi że jest tylko do aut o 12V instalacji z masą na minusie pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 15 March 2009 Skąd: SRC ![]() |
żeby kontrolować jasność podświetlenia to ja bym podłączył się do oświetlenia tablicy rozdzielczej
![]() -------------------- tel. 505 42 90 42
ali.23(małpka)o2.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
żeby kontrolować jasność podświetlenia to ja bym podłączył się do oświetlenia tablicy rozdzielczej ![]() to skoda felicja coś takiego ma ![]() pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Nawet więcej ma Skoda
![]() ![]() Sory za robienie OT ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 19 August 2012 ![]() |
Witam! Troszke sie podepne.
Na jakiej zasadzie dzialaja szerokopasmowe czujniki. Chodzi mi doklanie jaka jest roznica od serii. Jest mozliwosc dobrego strojenia mapy w tylko w oryginalnym Ecu? A jesli jest to co bym musial zrobic by zostac przy oryginalnej instalacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 13:37 |