![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 11 May 2009 ![]() |
ja pierdziu wariat
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 19 April 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 14 July 2004 Skąd: Rz ![]() |
Ile waży ten wał ?
-------------------- Quality means doing it right when no one is looking.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Buster, to jakie szmoce ;>??
Bo w tym roku awd street zapowiada sie cholernie ciezko ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 26 February 2003 Skąd: Warszawa - Grochów ![]() |
Co daje odelżanie wału w ogóle ?
Jak ma się zamiar silnik kręcić powyżej 10 tyś to ma to zmniejszać obciążenia na niego działające ? Czy może chodzi o dalsze przyrosty mocy rzędu 1-3KM coby równiejszy wynik był tzn. okrągłe 265KM ![]() -------------------- Nissan 200Sx S14 na tor i trochę drift [212KM/268Nm >> 379KM/428Nm]
Nissan Sunny GTi z 2.0 na zmiennej fazie na Tor [243KM/247Nm] Saab 900NG 2.0 Turbo Coobcio Test POWER CAR [185KM/240Nm >> 468KM/485Nm] Saab 9-3 Cabrio Aero 2.3 Turbo Coobcio Lansowóz [205KM/280Nm >> 281KM/424Nm] |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 19 April 2008 ![]() |
O odchudzanie to w sumie tu nie chodzilo
![]() ![]() ![]() A ile wazy ten wal to w sumie nie wiem, trzeba by bylo jakos go zwazyc, ale nie mam go w domu wiec nie mam jak tego zrobic ![]() Noorec, jakie moce to sie okaze. Wstepnie celuje w 100 wiecej, a ze street AWD bedzie mocne i wyrownane jak nigdy chyba dotad to wiem, no ale powalczymy ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Zobaczymy jak to bedzie kolego bo pracy duzo a swoim padlem nie ma sie kiedy zajac
![]() Jesli jednak wyjade w tym roku to mam pare niespodzianek w zanadrzu wiec moze powalczymy W kazdym razie powodzenia w projekcie!!! -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 30 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Lżejszy wał nie ma wpływu na moment generowany przez silnik (więc nie ma wpływu na moc). Ale za to lżejszy wał nie utrudnia mu wkręcania się na obroty. To tak jak z kołem zamachowem ;D
A jeśli nie o odchudzanie to po co go osłabiać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Unreall - to chąda, dla lansu
![]() A tak zupełnie serio, to ma to w zasadzie niewielkie znaczenie, ale opory powietrza w skrzyni oddziałujące na wał się redukuje. Pewnie ma to jeszcze jakieś tajne znaczenie, które rozumie tylko mistrz Joda, ale też bym tak obrobionym wałem w moim silniku nie pogardził ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 04 January 2009 Skąd: Pińczów ![]() |
Unreall - to chąda, dla lansu ![]() A tak zupełnie serio, to ma to w zasadzie niewielkie znaczenie, ale opory powietrza w skrzyni oddziałujące na wał się redukuje. Pewnie ma to jeszcze jakieś tajne znaczenie, które rozumie tylko mistrz Joda, ale też bym tak obrobionym wałem w moim silniku nie pogardził ![]() http://www.ricwood.com/crankshafts.html ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 21 August 2007 Skąd: BHW ![]() |
nie mogę się doczekać , już tego potworka
![]() -------------------- BHW Racing
[center]rafi1430 Civic is Powered by PromotoR[/center] [center]www.PromotoRmocy.pl[/center] |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 15 March 2006 ![]() |
No no Buster może w tym sezonie uda Ci się objechać noorec'a. Sam projekt naprawdę rewela. Nareszcie siakaś honda co nie ma problemu z trakcją
![]() -------------------- Audi 80 20V turbo quattro
Competition TDI Fazer 600 ET 12.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Zszedłbym na ziemie z potencjałem D15
![]() Wał jest tak obrobiony bo nie mieścił się w bloku do którego go montujemy, poza tym nie lubię jak coś w silniku poza turbo świszczy ![]() Watch this space: http://promotormocy.pl/mods/honda-civic-coupe-turbo-4x4 btw. hasło na weekend do googla dla internetowych szperaczy - bob weight -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Miniac - pomijając fakt, że projekt Bustera jest świetny, trzeba napisać coś jeszcze: Wasza nowa strona również jest świetna. Krótkie opisy projektów i kilka słów o właścicielach to nowa jakość pośród suchych danych na internetowych witrynach tunerów.
Gratuluję |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Uznanie za stronkę należy się Kubie (dEF) z polygon studio, oraz Javo za administracje... no i Onetowi za 7tys wejść w ciągu dnia
![]() Ja przyjmuje graty 'za Bustera' ![]() ![]() btw. dostaje pytania czy Buster zrobi 10tke... odpowiedz dla wszystkich - GET REAL!!!! ![]() -------------------- www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 19 December 2010 Skąd: Słupsk ![]() |
Witam jestem wielkim fanem tego projektu .
Chciałem sie dowiedziec co nowego slychac bo chyba juz dosyc dlugo w projekcie cisza . ![]() -------------------- No damage no fun .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 17 December 2009 ![]() |
Czy ktos moze ma kontakt z buster_11 Members
Maciej Kamiński ul. Londyńska 24 -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 15 March 2006 ![]() |
Nie sądzę by dawanie takich info na forum publicznym było odpowiednim i zgodnym z prawem.
-------------------- Audi 80 20V turbo quattro
Competition TDI Fazer 600 ET 12.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Spróbuj go złapać na passwordjdm.pl, tam też bywa często.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Maciej jakiś czas temu ( z pół roku?) miał dość poważny wypadek samochodowy i przechodził rehabilitację. Od bardzo długiego czasu nie ma go nigdzie na forach i nie ma z nim kontaktu typowo netowego.
P.S Mam nadzieję, że tą informacją nikogo nie uraziłem, ale lepiej przekazać skoro kolega czeka na kontakt. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 14 September 2025 - 21:25 |