Shoutbox 0 nowych PW 

11 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hyundai Genesis, 300+hp RWD, warty uwagi koreańczyk.
Feluke
post Wed, 15 Oct 2008 - 02:29
Post #21

Moderator

Przod calkiem fajny, tyl duuuzo za duzy. Mogli by troche nizej z nim zejsc a nie taki... murzynski. wink.gif
Cene w naszym pieknym kraju to mozna odrazu +100% zeby przypadkiem sie za szybko nie rozeszly samochodziki.
Mnie ciekawi czy do tego 2.0T sie przylozyli i jakies mocne bebechy beda czy poprostu od kogos pozyczyli silniczek. biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 15 Oct 2008 - 02:29
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
SPARK
post Wed, 15 Oct 2008 - 12:50
Post #22

User

Nie mogę zrozumieć czemu w Polsce mamy taką zrytą politykę odnośnie cen samochodów. Przecież jeżeli ten hujdaj kosztowałby +- tyle co obecny model (70 koła) to już bym się zapisał do zeszyciku w salonie i czekał. Jeżeli będzie kosztował 100+ tys. to nie będe mógł sobie na niego pozwolić. I już jeden klient mniej. A w stanach(szczególnie) , dojczlandii , czy gdziekolwiek indziej w cywilizowanej części świata autka są TAŃSZE niż w polsce (w przeliczeniu na pln) , że już nie wspomnę o stosunku cena-zarobki przeciętnego kowalskiego.
Sorry za gorzkie żale i off , ale czasem muszę sobie strzelić moralniaka.

+Quote Post
PioterW
post Wed, 15 Oct 2008 - 13:47
Post #23

Administrator

no offence ale pierwszy post czyta się jak artykuł sponsorowany w jakiejś prasie motoryzacyjnej - mam nadzieję, że to tylko przypadek

co do koreańskich rzeczy, to ciekawe jak jest z ich jakością - odkąd produkty większości zachodnich koncernów powstają w Azji, ich trwałość znacznie zmalała

... jednym słowem może sobie mieć i 1100 Hp ... i co z tego jak jest z Korei

--------------------

+Quote Post
Bullitt
post Wed, 15 Oct 2008 - 15:06
Post #24

I live here !

Miałem Daewoo Lanosa w rodzinie i muszę powiedzieć, ze to świetne auto było. Zero usterkowości i zero rdzy. Katowane było jak sie masz witold i dzielnie dawało radę.

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
PioterW
post Wed, 15 Oct 2008 - 15:17
Post #25

Administrator

ale raczej ten lanos nie był produkowany w Korei ... z resztą jechałem lanosem i jestem załamany - chyba przyjemniejsze wnętrze ma star albo nyska

--------------------

+Quote Post
Sane
post Wed, 15 Oct 2008 - 16:37
Post #26

Moderator

CYTAT(PioterW @ Wed, 15 Oct 2008 - 15:17) *
ale raczej ten lanos nie był produkowany w Korei ... z resztą jechałem lanosem i jestem załamany - chyba przyjemniejsze wnętrze ma star albo nyska

wszystkie 1.6 do roku 2000 (AFAIR) były produkowane w Korei... mój jest z 1999 roku i jest na bank z Korei, bo świadczy o tym VIN i nawet głupie dywaniki mają koreańskie szlaczki...
wnętrze ma kiepskie, ale mechanika pancerna...

--------------------
Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica...

+Quote Post
VTEC
post Wed, 15 Oct 2008 - 16:42
Post #27

Forum Killer

Może by tak mniej " podobno " a więcej faktów. O ile ktoś coś o tym wie tongue.gif

+Quote Post
porez
post Wed, 15 Oct 2008 - 17:28
Post #28

User

imo auto bardzo ładne z boku, dosyć ostre, ciekawe przełamanie. Tył niczym w infiniti g35. To akurat plus.
Przód w ogóle mi nie podchodzi. W porównaniu do b. masywnego tyłu ma się co najmniej nijak... :/

Co do jakości aut koreańskich to według DEKRY się cały czas do góry... więc to raczej ocena subiektywna...

--------------------
e36

+Quote Post
gość_namoamo_*
post Wed, 15 Oct 2008 - 22:54
Post #29

CYTAT(VTEC @ Wed, 15 Oct 2008 - 16:42) *
Może by tak mniej " podobno " a więcej faktów. O ile ktoś coś o tym wie tongue.gif

Ciężko o fakty, bo to w końcu Hyundai a nie Nissan GTR tongue.gif
W stanach pojawi się dopiero na wiosnę.. i ma być najtańszym 300 KM autem na rynku (jeśli chodzi o auta sportowe)

Silniki:

1. 3.8 V6; 306KM@6000rpm 356NM@4700rpm; manual 6 biegów, automat 6 biegów
2. 2.0T; 212KM@6000rpm 294NM@2500rpm; manual 6 biegów, automat 5 biegów

Brak info o masie pojazdów.
Do obu wersji można zamówić opcjonalnie: szperę, oraz "torowe" wink.gif zawieszenie z rozpórką z przodu.
W stanach 7 lat gwarancji smile.gif

+Quote Post
saleen
post Thu, 16 Oct 2008 - 00:12
Post #30

Forum Clubber

CYTAT(PioterW @ Wed, 15 Oct 2008 - 13:47) *
no offence ale pierwszy post czyta się jak artykuł sponsorowany w jakiejś prasie motoryzacyjnej - mam nadzieję, że to tylko przypadek

Uwierz że nie mam żadnych związków z marketingowcami Hyundaia wink.gif

+Quote Post
kompot
post Thu, 16 Oct 2008 - 16:01
Post #31

Forum Clubber

Dokładnych info o masie rzeczywiscie brak, tylko info o <1650kg. Zaskakujace laugh.gif

EDIT: O ja piórkuje, prezentacja...
@1:14 co to jest psze paniom?

--------------------
2024 F-Pace D300
2011 E90 330d
2000 W210 E55
BTG 9:49 (IS200)

+Quote Post
lightman
post Thu, 16 Oct 2008 - 16:20
Post #32

Forum Killer

Wygląda lepeij niż jakikolwiek inny coupe Hyundaja do tej pory. Ciekawe teraz jak jeździ, jaki ma rozkład mas i czy sie nada do driftu wink.gif Tutaj dobrze pokazują że to RWD a nie FWD smile.gif

+Quote Post
Wombat
post Thu, 16 Oct 2008 - 16:38
Post #33

Forum Clubber

ale wieśniacka prezentacja. igrzyska dla gawiedzi. chłopaki precyzyjnie okreslaja target.

Ale to hjundaj i nic tego nie zmieni smile.gif. Może sie piąc w góre w rankingach - my tez mamy wzrost gospodarczy od 20 lat i nawet podobno można to wykazać na wykresie smile.gif. Tyko co z tego. Moze sie i pnie ale sie jeszcze nie wdrapał. Tu jest dalej polska a to jest dalej hjundaj smile.gif

--------------------

+Quote Post
SPARK
post Thu, 16 Oct 2008 - 19:42
Post #34

User

Moim zdaniem jest udany stylistycznie. Przód mało ciekawy , ale od tego jest aftermarket żeby to naprawić wink.gif . A co do jakosci czy wytrzymałosci to zawsze mnie kolka łapie i skurcz japy jak słysze "wszechwiedzących" , co to na podstawie nazwy oceniają samochód. normalnie jak na onecie. Prosty przykład - auta mojej Mamy. Megane z 99 roku , kupiona w salonie. W opinii "ekspertów" gó**o totalne , co to się tylko psuje. A w praktyce? przez 8 lat nastukane 250 tys. km. i robione tylko klocki tarcze oleje gumki w zawieszeniu . "badziewna" skrzynia - perfect. Raz tylko nie jeździła (jeden dzień)- padła bateryjka od immo. w kluczyku. Teraz kupiła kię ceed , ora ją dzień w dzień po 70 kilosów do pracy i spowrotem. Od marca nic , NIC. A mamusia lubi doje**ć do pieca i silnika nie oszczędza , i w megance i w ceedzie.

A z drugiej strony "pancerna" służbowa octavia 1.9 tdi 110 km dała dupy po 30 tys. (cośtam z głowicą , kijowa turbina , takie tam). A w/g "ekspertów" - cód miód silnik nie do zabicia. no i coś tak nie wyszło troszkę

Więc może poczekajmy z psioczeniem na kiepskie koreańskie sztrucle z plastiku jeszcze trochę , bo może niejednego "speca" pozytywnie zaskoczą. cool.gif

+Quote Post
Joker
post Fri, 17 Oct 2008 - 13:57
Post #35

Forum Clubber

Widzisz SPARK, rzecz w tym, że dla niektórych nie tylko fakty z eksploatacji się liczą, ale i pewien prestiż, a Hyundai póki co takiego nie ma - JAK DLA MNIE, Ty nie musisz się z tym wcale zgadzać.

To tak jakbym chciał kogoś przekonać, że Fiat Multipla to zajebiste auto, bo serwisowane na bieżąco nie zawiodło i nie zgniło przez 300kkm.

Dla niektórych auto to Mercedes, BMW, Audi, Subaru, Lexus, Honda, Porsche, Nissan, Toyota itp. ale już nie ma różnicy pomiędzy Fordem czy Deawoo Tico (bez urazy). Jeśli kumasz o co chodzi, to skumasz też dlaczego Hyundai to tylko Hyundai. Jeśli nie, to właśnie to jest przyczyną odmiennych opinii co do samej marki.

I niech Cie kolka nie łapie, bo do oceny czy coś się komuś PODOBA czy nie, nie trzeba być wszechwiedzącym jak to napisałeś, i każdy ma do tego prawo. I mimo że Twojej mamie Meganka się nie zepsuła, a nawet niech się nie zepsuje żadna z fabryki, to po to jest forum by wyrażać także opinie - i mogę śmiało powiedzieć, że dla mnie Meganka to gówno smile.gif

+Quote Post
SPARK
post Fri, 17 Oct 2008 - 16:23
Post #36

User

Spoko , joker , ja wiem o co chodzi wink.gif Wiem że hyundai to hyundai , i że ma w swojej "pięknej" historii takie kwiatki jak pony , accent , itp. Żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał - ja wcale nie jestem wojownikiem pod wezwaniem tej marki , ba , sam też nie pałam do niej szczególną miłością. Chciałem tylko zwrócić uwagę że tego auta nie ma jeszcze nawet w salonach i nikt go nie dotykał chociażby , a już pojawiają się głosy że to padło które się zepsuje po roku. A to czy się komuś podoba czy nie jest w tym momencie jakby poza nawiasem , nie o tym mówię
Ja jestem człowiek tolerancyjny , i każda opinia jest dla mnie cenna , nawet ta z którą się nie zgadzam. A z tobą joker akurat się po części zgadzam smile.gif

Każda marka ma swoje fuck-up'y i Mercedes , i Hyundai. W gruncie rzeczy poziom samochodów nowych powoli się wyrównuje , to nie to co 20-30 lat temu.
Globalizacja.

Peace

+Quote Post
Joker
post Fri, 17 Oct 2008 - 17:30
Post #37

Forum Clubber

Zgodzę się z Tobą co do tych fuckupów. Sypie się wszystko na potęgę, i nieważne czy to Mercedes, BMW czy Citroen.

Ja nie doczytałem się w tym temacie o niczym istotnym poza wyglądem, stąd mój post, że każdy ma prawo do oceny.

Pozdro

+Quote Post
Wombat
post Fri, 17 Oct 2008 - 19:36
Post #38

Forum Clubber

SPARK, niby masz racje ale mnie sie tak samo włos jeży jak na podstawie JEDNEGO samochodu twojej mamy i drugiego JEDNEGO samochodu twojej mamy mam sobie wyrabiac opinie o marce inną niż "obiegowa" (z tym że ta "obiegowa" jest poparta dosyć dokładnymi statystykami z WIELU modeli i WIELU roczników).
Ja tez spotykam w swojej pracy ludzi baaardzo zadowolonych ze swoich NIEZAWODNYCH notebooków marki ACER i za boga im nie idzie wyjasnić że to jest nadgówno ostateczne. Niby dlaczego maja mi uwierzyc jak im dziala. I ich znajomemu co tez kupił acera tez działa.

juz jakos tak jest że jak wchodzi nowe bmw, honda, merc to ludzie myslą o stylingu, osiągach a jak wchodzi nowe DU albo hoondaj to zastanawiaja sie jak szybko zacznie sie sypać. tylko że te marki sobie na to zapracowały. i co? NAGLE totalna odmiana i skok jakosciowy?
Może jestem sceptyczny na wyrost ale sądze że watpie.

Alfa Romeo i renault też umiały robić samochody ładne i niezawodne. Niestety tego od niezawodności zwolnili albo im uciekł. I tez podobno każda coraz lepsza i bardziej niezawodna.

--------------------

+Quote Post
SPARK
post Fri, 17 Oct 2008 - 22:55
Post #39

User

Ależ ludzie! Ja nikogo nie namawiam do zmiany opinii! Podałem tylko przykład że czasem stereotypy i "fama" marki odbiega od normalnego życia. Może powtórzę raz jeszcze dla jasności - Ja nie chce nikogo do niczego przekonywać!

Fama jest że BMW jest super i "na lata". Dobry znajomy sie nasłuchał i przeszło mu dopiero gdy przy trzecim modelu (e30 , e34 , e39) jaki posiadał 90% dyskusji przy piwku zaczynała się od słów "Stary , co ci sie znowu zesrało w tym miesiącu?" jak przy dwóch poprzednich. Czego to dowodzi? Tego że FAMA can kiss my ass.

Na marginesie to ja staram się po prostu dawać przykłady z własnej ręki , albo fury które jeździły/ jeżdżą u mnie w rodzinie lub bliskim gronie znajomych. Takie które obserwuję dłuższy czas. To są moje uwagi "z życia" , nie z dupy/famy/zasłyszane.

@Wombat - Mały żarcik - może ci z Renault i Alfy uciekli do Hujdaja? biggrin.gif Bo tak po prawdzie to np. Ceed był od początku do końca projektowany i testowany w Europie przez białe twarze , małe koreańskie rączki nic tam nie namajstrowały. wink.gif

+Quote Post
Wombat
post Sat, 18 Oct 2008 - 02:10
Post #40

Forum Clubber

wiesz, na pewno można kupić totalnie wnerwiający egzemplarz samochodu z samego szczytu tabel bezawaryjności. tylko że to idzie w pojedyńcze sztuki które trafiaja sie w masowej produkcji. W tych "innych" generalnie jest słabo a czasem trafi sie perełka co przeczy totalnie wszelkim zestawieniom. tylko własnie dlatego zestawienia obejmują kilkaset szt żeby takie wypadki toneły w masie "standardu".

małe koreańskie raczki nie musiały w nich grzebac. Wystarczy że podczas produkcji obowiązuje kontrola techniczna i rygor wedle ich standardów.

--------------------

+Quote Post

11 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 11:07