Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Colt CAO + 4g63t . Pare pytan o swap, jtjerry can u help me ? :)
4G63ColtAWD
post Fri, 24 Oct 2008 - 20:00
Post #21

Frequent User

To nie jest żaden problem ,ja jestem w połowie takiego cuda i jak do tej pory nie mam większych problemów,a co do robienia colcika FWD to bym się bał,ściłgaj części z angli od evo III i rób AWD.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 24 Oct 2008 - 20:00
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
wizard
post Fri, 24 Oct 2008 - 20:17
Post #22

Forum Killer

Teraz nasuwa mi się pytanie co taniej wyjdzie: Sprowadzenie EVO III+przekładka, czy kombinowanie z silnikiem i napędem w colcie CAO wink.gif Bo o ile zrobienie FWD z 4g63t to nie duży problem, ale z AWD dochodzą inne problemy. Nie ma problemów z rozwiązaniem tylniego zawieszenia?

--------------------
200KM/290Nm/1088kg

+Quote Post
4G63ColtAWD
post Fri, 24 Oct 2008 - 21:47
Post #23

Frequent User

Nie,niema wszystkie części od evo pasują do CAO,ja poszedłem trochę inną drogą ale to już inna historia, umieszczę mój projekt po zakończeniu na forum.

+Quote Post
micubussi
post Fri, 24 Oct 2008 - 22:47
Post #24

Frequent User

Super. Prosze daj znac w tym temacie jak umiescisz swoj projekt.

--------------------
e30 Touring 2.8i
e30 Coupe 4.4i

+Quote Post
Hubeeert
post Sun, 26 Oct 2008 - 14:36
Post #25

Super User

CYTAT(kisielisodd @ Tue, 07 Oct 2008 - 19:05) *
Ale to nie jest "z góry" nieudana przeróbka. Problemem jest zamocowanie silnika w komorze, gdyż żadna łapa nie pasuje. Trzeba wszystko bardzo dobrze odmierzyć, ustawić i dorobić mocowania, co jest jak najbardziej możliwe i jak w przypadku samochodu jtjerrego całkiem dobrze działało. Jeżeli tylko ktoś dobrze zamontuje silnik, podłączy instalacje poprawinie (a silniki 4g63 6/7 bolt mają ja prostą jak budowa cepa i jeżeli podepnie się przepływomierz, czujniki położenia wałka/wału pompę, cewkę i wtryski to odpali bez problemu) to będzie to jeździło sprawnie i bezawaryjnie. W poprzednim modelu colta, ułatwienie polegało tylko na zamocowaniu silnika ze skrzynią, która po odpowiedniej kombinacji łap, pasowała "bolt on" Reszte i tak trzeba wykonać customowo.

Owszem dorobienie tych mocowań jest możliwe. W przypadku dorobienia nieosiowego będziesz hurtowo kupował i zmieniał przeguby.
W poprzednim modelu Colta ułatwienie polega na tym, że 4G63T z zewnątrz wygląda dokładnie tak samo jak 4G61, 4G61T oraz 4G67 czyli silniki seryjnie montowane w C53A oraz C58A. Nie ma własciwie żadnych "kombinacji" oprócz zdecydowanie większych poduszek pod silnikiem i skrzynią, które da się przełożyć z Eclipse (dwie dziurki trzeba wywiercić), skrzynia z Colta pasuje do 4G63T, skrzynia z Eclipse pasuje do Colta. Wiązkę trzeba zmodyfikować lub wymienić lub zostawić w przypadku przekładki 4G61T na 4G63T. Co może być problemem to wielkość turbosprężarki - przy zakładaniu większej niż seryjna kończy się miejsce między silnikiem a chłodnicą.
Co do wykonywania "customowego" - co masz na myśli? Dolot? Wydech? Części z Mitsu pasują zamiennie i jak wiesz w 99% znajdzie się zamiennik z innego pasujący idealnie.

Pozdrawiam

PS
Co do tematu swap silnika 4G63T do budy C53A/C58A polecam stronę www.4g61t.org - temat opisany w najdrobniejszych szczegółach.

--------------------
Motto: opinie są jak dziury w d***e każdy ma własną

+Quote Post
4G63ColtAWD
post Sun, 26 Oct 2008 - 19:02
Post #26

Frequent User

żadnych łap nie trzeba dorabiać,mocowanie skrzyni pasuje,strona paska rozrządu używasz poduszki od evo III i dolnej belki też, zakładasz silnik i wszystko gra,to jest naprawdę proste,nawet nie ma się czym pochwalić tylko atakować mocne BMW i EVO biggrin.gif

+Quote Post
micubussi
post Sun, 26 Oct 2008 - 22:51
Post #27

Frequent User

3ColtAWD Ty masz CAO ? I caly czas piszesz o tej gen rozumiem ? smile.gif

--------------------
e30 Touring 2.8i
e30 Coupe 4.4i

+Quote Post
4G63ColtAWD
post Mon, 27 Oct 2008 - 07:58
Post #28

Frequent User

Dokładnie tak, mam cao 1994r jeśli chcesz to wejdź na mitsumaniaki.com i znajdź posty 4g63colt,to ja.
popatrz sobie i sam osądź czy to takie trudne.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 11:00