![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 31 May 2008 Skąd: Stargard Szczeciński ![]() |
Jakie sa róznice pomiędzy wspomnianym silnikiem AFF 75KM w serii(audi A4 1996r, jest pompa elektroniczna intercooler i turbina - nie mylic z SDI) , a zwykłą 90konna wersja (1Z AHU AGR) słyszałem ze jest to elektronicznie okrojona 90, ale czy to prawda? Jakie sa rezerwy w turbinie (bez VTG) pompie i wtryskach, ew co zmienic w pierwszej kolejności, by uzyskac jakies 110Kucy. z góry dzieki za wszelkie info .
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
mniejsze wtryski niz 90,co zrobic wymienic wtryski na te z 110
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Witam
Twój AFF to bliźniaczy motor do 1Z/AHU. Zastosowane ma wtryski z końcówkami 201G oraz 201J - takie same jak w 1Z oraz AHU. Jeżeli silnik jest zdrowy chip-tuningiem spokojnie będziesz mógł osiągnąć parametry seryjnej 110ki. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Turbo bez VNT, a nie VTG. VTG to firma.
O swojej wersji silnikowej w naszej szukajce nic nie znajdziesz, skorzystaj z tego co już tu usłyszałeś, lub uderz w forum stricte Audi lub A4, tam pewnie upgradeowali już AFFa, a ładowali go tylko do tej budy. EDIT: Może niemiecki skrót, nie znałem. Peace. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: warszawa ![]() |
faktycznie jest taka firma ale turbosprezarki chyba byly jednak wczesniej....
np. http://www.turbolader.net/pl/content/techn...bosprezarka.htm sorry za ot pozdrawiam -------------------- TDI PD
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 31 May 2008 Skąd: Stargard Szczeciński ![]() |
I to mi się podoba:) krótko i rzeczowo. zakładam ze Rogal ma rację i mam wtryski jak w AHU, stąd pytanko następne- jakich parametrów sie spodziewać jesli wsadzę wtryski od AFN (bo 216 chyba nie mam sensu) przy tak małej turbinie, która jest najsłabszym ogniwem zestawu, ile mB wytrzyma? dzięki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Z AFN do 125 km
Moment w granicach 280 nm ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Trojmiasto ![]() |
I to mi się podoba:) krótko i rzeczowo. zakładam ze Rogal ma rację i mam wtryski jak w AHU, stąd pytanko następne- jakich parametrów sie spodziewać jesli wsadzę wtryski od AFN (bo 216 chyba nie mam sensu) przy tak małej turbinie, która jest najsłabszym ogniwem zestawu, ile mB wytrzyma? dzięki ![]() Jest sens wkladac koncowki 216. Na tej turbinie co masz przyrost w stosunku do szpryc AFN bedzie mierny (kilka KM i kilkanascie Nm) ale podobne moce osiagniesz na mniejszym dymieniu i co najwaznejsze jak kiedys zmienisz suszarke na taka z kierownicami np (AWX) to 150KM peknie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 26 April 2013 ![]() |
Tak .Tylko będzie trzeba zmienić sterownik z 8 bit na 16 bitowy.Bo te 8 bit to nie obsługują turbin ze zmienną geometrią.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Matko boska!!!! Odkop z przed 5 lat.
Czy to nie jest rekord panowie? Sprawa i wiedza tak nieaktualna, że nie iem co powiedzieć. ![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 20:46 |