![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Pytanie trochę związane z tematem. Które prostowanie(lub które w jakich przypadkach) jest lepsze? Na zimno czy na gorąco i dlaczego?
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 26 June 2013 ![]() |
lepiej na gorąco ponieważ materiał się dzieki temu zagęszcza i jest twardy tak to wyglada http://prostowaniefelg.eu/gallery1/003.JPG chociaz do konca nie wiem czym to się różni od prostowania na zimno. Na pewno jezeli Ci pękła w którymś miejscu to na ciepło nie bedzie tego pekniecia widac pozniej no i chyba nie mozna robic pekniec na zimno.
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Tue, 03 September 2013 ![]() |
Byłem dziś rano na Słonecznej w Markach. Sprawdzenie 4 felg (16 alu)- dwie do prostowania, oraz wymiana opon. W godzinę sprawa ogarnięta. Sprawnie i w spoko atmosferze. Efekt naprawdę dobry - wreszcie nie ma bicia:) Minus tylko za brak podnośnika, ale reszta na duży +. Polecam:)
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 17 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Skuszony pozytywnymi opiniami pojechałem ze swoimi czterema alufelgami do Marek na Słoneczną 10 i nie zawiodłem się. Miało się skończyc na samym malowaniu, ale po sprawdzeniu okazało się, że wszystkie felgi są krzywe.
Sprawa ogarnięta w 5 dni (licząc z weekendem) a efekt więcej niż zadowalający. Po liczbie zostawionych tam felg już wiedziałem, że dobrze trafiłem, ale przy odbieraniu swoich kół utwierdziłem się w przekonaniu że zakład jest wart polecania. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 24 January 2009 ![]() |
sorry za małe wykopalisko. To najświeższy temat o naprawie felg jaki wyszperała opcja "szukaj" ale do rzeczy :
Szukam sprawdzonego zakładu który podejmie się wyprostowaniem 3 częściowej felgi Speedline Alesio 17' [magnezowo aluminiowa] z polerowanym rantem. Felga mocno dostała przy dzwonie ale na pierwszy rzut oka do naprawy sama obręcz. U mnie w okolicy nikt się nie podjął tego tematu [co mnie nie zdziwiło ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 16:07 |