![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 August 2008 Skąd: warszawa ![]() |
Znacie ten warsztat: http://www.allusauto.pl/ Może cie coś o nim powiedzieć? Możemy. Spawają i prostują felgi od 10 lat. Nie zajmują się lakierowaniem. Ja tam prostuje wszystkie swoje i polecam swoim znajomym, bo jest zawsze profi. Do lakierowania proszkowego oddaje do zakładu na Instalatorów, tylko zawsze biorę srebrny klasyczny, którym się nie chwalą + bezbarwny. Bez bezbarwnego wygląda co najmniej brzydko ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 04 May 2009 ![]() |
Jak kształtują się u nich ceny ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
zadzwon i zapytaj?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 04 May 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Tue, 20 September 2011 ![]() |
hi
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 August 2008 Skąd: warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
Odświeżę temat.
Mam komplet 15" Fordowskich alu z dekielkami, 2 są krzywe. Chciałbym oddać do jednego zakładu na prostowanie, piaskowanie i malowanie proszkowe. Zależy mi na konkretnej robocie. Z racji zamieszkania zmuszony jestem felgi wysyłać. Myślałem o zakładzie w Markach ale opinie są różne. Możecie coś polecić? -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 12 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie polecam zakładu na Instalatorów. Robiłem BBS RC prostowanie i malowanie. Felgi krzywe (ranty biją do 1mm), rysy, zacieki. Dodatkowo podjeli się pomalowania dekielków, ale zapomnieli powiedzieć, że kolor nie będzie ten sam co kolor felg. 1300 zł za 4 felgi. Porażka.
-------------------- e30 + M50 + S3.25
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: stąd ![]() |
Nie wiem czy pisałem już w tym temacie... Ja robiłem swoje BBS RC w Markach (2 felgi delikatnie prostowane, nigdy nie spawane) malowanie w czarny mat + dekielki. Generalnie odświerzenie bo już słabo wyglądały. Byłem bardzo zadowolony (zresztą nowy ich właściciel też chyba jest
![]() całość wyszła coś koło 650,- -------------------- 3,0tdiq
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 12 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak zakręcisz felgą to wyraźnie jest to widoczne. Nigdzie nie znalazłem konkretnych wartości ile prosta felga może bić. Wyczuwam delikatne wibracje przy 70 na nadwoziu i przy 140 na kierownicy, ale może jest to kwestia sztywnego zawieszenia i opony 215/40. Niestety nigdy nie miałem prostych felg w tym samochodzie, więc nie mam z czym porównać. Jeśli okaże się, że to nie jest wina felg, to napiszę.
-------------------- e30 + M50 + S3.25
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 25 November 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Panowie na Instalatorów chyba lata świetlności mają za sobą. Felgi wyszły w miarę okey, chociaż cena, którą mają na stronie jest trochę błędna to dochodzi do tego wiele ukrytych kosztów, ale to spoko.
Natomiast dekielki, które oddałem razem z felgi robiły się ponad 2 miesiące!!! !!! !!! !!! Masakra. Żadnych telefonów, żadnych informacji. Musiałem sam dzwonić i się o nie prosić. Efekt który zobaczyłem trochę mnie zmartwił. Dwa dekielki miały całą masę wgniotów, jakby ktoś je śrubokrętem uderzał. Panowie nie poczuli się do winy niestety. Raczej skorzystam z usług kogoś innego... -------------------- FORZA ITALIA
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 27 July 2008 Skąd: Południe Stolycy ![]() |
Odgrzewając nieco kotleta- jak, i przede wszystkim gdzie w Wwa, ogarnąć temat zmiany koloru fabrycznie nowych felg?
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Jak na szybko i usuwalnie, to Plastidip w bardzo waskim wyborze kolorow. Jak na stale, to lakierowanie proszkowe, nic nowego nie wymyslono.
A gdzie? Wybierz miejsce i jedz tam, gdzie Ci sie spodoba. Ja robilem 1 komplet w Czastkowie w Mireko, 1 komplet w Renowacjafelg. I tu i tu zrobili dobrze. Jest tez Quickcolor.pl, tez bedziesz mial dobrze zrobione. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Panowie czy wam po malowaniu proszkowym tez kładli bezbarwny pistoletem? Zregenerowali mi tak felgi i efekt jest średni, na moje pytanie po co u licha jeszcze ten klar kładli, odpowiedzieli ze tak się zawsze robi. Lekko mnie tym zaskoczyli.
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Nigdy sie z tym nie spotkalem..
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa-Anin ![]() |
robiłem 2 komplety i też o czyms takim nie słyszałem
![]() -------------------- EP3 k20 Rotrex 320/285
A45 492/650 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 08 January 2012 ![]() |
Mi też nigdy nie dawali bezbarwnego, oprócz proszkowego można spróbować hydrografiki w jakimś fajnym wzorze
|
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Fri, 27 October 2006 ![]() |
korzystając że taki wątek na forum już jest nie będe zakładał nowego. Pisze z pytaniem do forumowiczów, czy ktoś z was miał styczność z firmą Renowacja Felg - www.wulkanizacja24.pl ? Może ktoś naprawiał tam felgi i może wyrazić swoją opinię ?
Za pomoc serdeczne dzięki. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 April 2003 Skąd: wwa ![]() |
korzystając że taki wątek na forum już jest nie będe zakładał nowego. Pisze z pytaniem do forumowiczów, czy ktoś z was miał styczność z firmą Renowacja Felg - www.wulkanizacja24.pl ? Może ktoś naprawiał tam felgi i może wyrazić swoją opinię ? Za pomoc serdeczne dzięki. Pozdrawiam! Ja u nich robiłem felgi do GTI 2 lata temu. Nie wiem jak teraz ale wtedy malowali proszkowo na 2 odcienie srebrnego ewentualnie na czarno. Na szczęście jeden z odcieni srebrnego wyglądał niemal identycznie jak mój ori więc się zdecydowałem. Co do jakości nie miałem żadnych zastrzeżeń. Usługa szybka i niedroga - płaciłem 400zł za komplet 17tek. Po 2 latach felgi dalej wyglądały jak nowe. Nie przestrasz się tylko wyglądu zakładu - z zewnątrz wygladał jak jakiś kiosk stojący przy ulicy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 14:02 |