![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: z kątowni ![]() |
Czy prostował ktoś z Was kutą felgę i może mi polecić jakiś zakład w wawie który to dobrze zrobi? Felga nie jest jakoś mocno uszkodzona, ma delikatnie podgięty rant.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 19 March 2009 ![]() |
Tylko Felgus. Swego czasu robiłem na Burakowskiej, ale felgi nie były dobrze zrobione, po kilku reklamacjach zmieniłem warsztat. Podobno każdy kto siedzi w temacie, wie że oni robią najlepiej, niedawno też tam robiłem i jestem bardzo zadowolony, obniżyli ceny, jakość pozostała. Robią i ręcznie i na maszynie, widać że znają się na robocie. www.felgus.com.pl , lub www.prostowaniefelg.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Akwizytorom dziękujemy
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 12 April 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja polecam Pana z Żyrardowa przy ulicy Wawelskiej. Chciałem oddać gdzieś bliżej ale na Instalatorów (renowacjafelg.pl) koleś mi powiedział ze felga jest z jakiegoś stopu magnezu i ze się nie da
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Odświeżam temat, bo ostatnio mam rozkminę gdzie oddać komplet skręcanych siedemnastek.
Czy któryś z poleconych przez kolegów zakładów podjąłby się kompleksowego odnowienia trzyczęściowych felg Volk Racing? Nie chodzi mi o nic specjalnego - rozmontowanie, polakierowanie proszkiem, złożenie na nowych śrubkach itp. Marcin z fajna-felga.pl odmówił, bo - jak twierdzi - nie zajmuje się już renowacją felg. Może ma ktoś kontakt ze specjalistami z cultstyle.pl? |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
w tym tygodniu odbiore felgi z malowania na Słonecznej. Zdam relację.
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Ok, byłbym wdzięczny za opinię. Jakie felgi naprawiasz?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja odebrałem swoje 2 felgi 16" w czwartek z prostowania na Słonecznej. Wydaje się, że są dobrze wyprostowane, ale jeszcze za mało km zrobiłem żeby powiedzieć w 100%. Jak byłem na miejscu to przy okazji obejrzałem kilka kompletów zregenerowanych felg i robota wyglądała profi. W najbliższym czasie zawioze im komplet skręcanych 18" BBS do renowacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Przypadkiem oddałem felgi do prostowania w Piasecznie ul. Jana Pawła 15b. Gościu ma nowe maszyny, tanio, bo od 60 PLN i dobre terminy.
Prostowałem trzy felgi, zostawiłem mu furkę o 8 rano i na 14 była już do odbioru. Polecam. |
|
|
![]()
|
|
Ok, byłbym wdzięczny za opinię. Jakie felgi naprawiasz? 17" prodrive'y 7 ramion. Tylko do piaskowania i malowania oddalem. Ramiona sa proste (tzn ich lico) wiec zobaczymy czy nie bedzie zacieków. Dadatkowo sa wytloczone napisy i sprawdze czy ich nie zamalowal typ. Odbieram najprawdopodobniej w czwartek. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Przedwczoraj odebrałem ze Słonecznej 10 16stki po regeneracji , w tym dwie sztuki po prostowaniu. Robota ok, żadnych zacieków, tylko panowie nie postarali się przy zakładaniu opon. Z jednego koła zeszło powietrze, bo źle uszczelnili oponę. Szkoda także, że nie ma opcji lakierowania dekli od felg. Ale ogólnie warsztat godny polecenia.
-------------------- Best ET- 14.5
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Witam.
noodl3s a w jakim warsztacie byłeś? Ja oddałem stalówki 15" do pomalowania proszkowo na Słoneczna 10 w Markach. Jak odebrałem to w środku felgi był zamalowany tak jakby piasek, były takie ziarenka w farbie. Koła były źle wyważone. Felgi są na zimę. Pan powiedział, że gwarancji nie udziela, bo mogą rdzewieć i nic się na to nie poradzi. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że nie ma na to sposobu. Przecież nowe felgi nie rdzewieją po jednej zimie. A moje właśnie zardzewiały po jednej zimie(nawet w połowie zimy) i to nie tylko w miejscach gdzie zbiera się wilgoć, sól itd. Boję się oddać moje alufelgi do regeneracji do nich. Poszukam chyba innego zakładu. Pozdrawiam. -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
odebrałem felgi ze slonecznej. Jestem zadowolony z efektu, jeszcze musze umyc zestaw bo po wulanizacji jest brudny ale generlanie jestem zadowolony. Nie widac zacieków, wytloczone napisy mniej wyraznie niz w oryginale ale czytelne.
Przeszlifowany rant naprawialem na kosciuszkowców (marysin), rowniez moge polecic. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 July 2007 Skąd: WWA miasto przestępstw ![]() |
ja również dzisiaj odebrałem moje 17stki z grochowskiej pomalowane w tytan (grafit) efekt lepszy niż się spodziewałem jeszcze muszę je przetrzeć bo sa trochę zapaćkane szuwaksem od zakładania opon ale robota godna polecenia
![]() oto efekt http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0cdbe95503a59c5f.html -------------------- Ciemny Tomcat Turbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 05 October 2007 ![]() |
odebrałem felgi ze slonecznej. Jestem zadowolony z efektu, jeszcze musze umyc zestaw bo po wulanizacji jest brudny ale generlanie jestem zadowolony. Nie widac zacieków, wytloczone napisy mniej wyraznie niz w oryginale ale czytelne. Jak sie cenia na tej Slonecznej ? Mam do regeneracji i pomalowania 18" prodrive (dwie tez sa do prostowania) i zastanawiam sie czy im wlasnie nie oddac. Slyszalem, tez ze Fukowski (www.autofukowski.pl/) calkiem niezle sobie radzi. Mial ktos z nim stycznosc ? -------------------- www.theD.pl //
rozrywka, design, obsrywka |
|
|
![]()
|
|
Dominik, dalem 280 pln za komplet 17". Ja jestem zadowolony. Do Twojej osiemnastki nalepiej by pasowal matowy ciemny grafit ale niestety nigdy to nie bedzie jak oryginal z P1.
w srode albo czwartek bede w galmoku to zobaczysz moje kola. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 21 September 2010 ![]() |
Witam.Przestrzegam wszystkich przed kontaktem z Zakładem Renowacji felg w Warszawie ul.Instalatorów 5.Mają totalny bałagan.Usługa miała być wykonana w tydzień a trwała miesiąc.Najciekawsze jest jednak to że oddano mi nie moje felgi.Odjechałem z kwitkiem, mają szukać i oddzwonić.Ale z góry wiadomo że nie znajdą bo prawdopodobnie oddali komu innemu.Całkowita porażka!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
O Instalatorów krąży opinia, że interes przejął "junior" i renoma firmy został rozmieniona na drobne. Szkoda.
Felgusa odradzam ze względu na skandaliczne podejście do klienta. Za prostowanie czterech osiemnastek zażądali od mojego brata 800 zł argumentując, że to takie trudne felgi są i bla bla bla. Po mojej interwencji koła wyjechały od nich szybciej niż wjechały. Praca została ostatecznie wykonana w Markach na Słonecznej za mniej niż połowę tej kwoty. Polecam zakład na Słonecznej, nie mniej trzeba tam kontrolować jakoś wykonywanych usług, zdarzają się niedoróbki, obsługa klienta dla mnie bardzo OK. Prostowałem i spawałem felgę (bez malowania) w zakładzie na Grochowskiej, obsługa taka sobie. Robota zrobiona na odwal się. Wyspawana i wyprostowana co prawda OK - choć mogłaby się lepiej wyważyć, ale potem psiknięta jakimś lakierem do felg z marketu żeby zakryć ślady po grzaniu - musiałem to ręcznie usuwać z całego czoła felgi - druciarstwo. Pozdro -------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, 200 Turbo quattro, Volvo V70 2.4D(5)
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 20 May 2009 ![]() |
Prostowałem i spawałem felgę (bez malowania) w zakładzie na Grochowskiej, obsługa taka sobie. Robota zrobiona na odwal się. Wyspawana i wyprostowana co prawda OK - choć mogłaby się lepiej wyważyć, ale potem psiknięta jakimś lakierem do felg z marketu żeby zakryć ślady po grzaniu - musiałem to ręcznie usuwać z całego czoła felgi - druciarstwo. Parę miesięcy temu oddawałem tam delikatnie puknięty rant mojej 16'tki wydaje mi się, ze felga jest raczej dobrze naprawiana i na następny dzień już była gotowa(naprawy fizycznie robią w innym miejscu niż grochowska), ale faktycznie obsługa bardzo niemiła i musiałem trochę podziałać, zęby pozbyć się śladów naprawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Ja robilem niedawno na instalatorow i wszystko bylo ok i w terminie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 05:16 |